ЮНЧЕТО вече говори и с мама и тате спори - Тема 12

• 20 587
  • 689
  •   1
Отговори
# 135
Никакъв резултат с памперса, седи си на гърнето и нищо не върши, понякога въобще не иска да седи и реве. Имам чувството, че никога няма да се научи, не знам има ли и нещо, нарочно ли ме ядосва, ама чак пък толкова да не разбира, че трябва да пишка в гърнето... Какво ли не пробваме, тя просто няма никакво желание да почне да ходи като голям човек до тоалетна, мисля че памперса ще си го носи докато навърши 5.

# 136
  • София
Хич не се и напрягам с памперса аз. Пробвам го, ако видя съпротива, оставям го. Баткото, като ми се дърпаше като магаре и го оставих, седмица по-късно сам започна да си казва и рязко от раз махна памперса. Та не съм се напрегнала. На ясла и градина ми тръгват и двамата на есен. Давам бронхо ваксом и каквото сабя покаже.

# 137
Ние махнахне памперса преди месец и половина. Аз от около 1,6г периодично опитвах да го махна - оставях го гол или по боксерки, но без резултат особен, освен, че разбра какво е пиш и че се мокри ако е без памперс. После в началото на юни месец сам си реши, че иска да пиша в гърнето и това беше, от раз го махна, инциденти не сме имали, сам си отива до гърнето и пиша прав. Е, малко не уцелва, но важно е желанието. Навън пиша до някое дърво. За акането, обаче все още е в памперс, не иска да сяда все още. Като усети, че ще ака, казва и му слагам памперс. Но и това ще стане като му дойде времето и си реши той. Та, мисълта ми е, че трябва да ги оставите сами да поискат. Оставяте без памперс, за да разберат процеса и обяснявате къде се върши, но желанието трябва да дойде от детето. Убедих се в това.

# 138
  • WonderLand
Махнахме го по Великден памперса, това половината време без памперс, пък после с памперс не го разбирам, за мен това само удължава процеса и обърква детето. Една приятелка от 3 години се опитва така да махне памперс безуспешно...

# 139
И ние сме с проблемния памперс. Не ми пречи смяната или носенето, ама това горещо време така се спарва и ми е жал направо.
Много стиска, цяла вечер издържа със сух памперс. Обаче не иска на гърне, не иска да я държа, не иска на поставка на тоалетната. Хем и е хубаво без памперс, хем не иска да пишка никъде. 3 дни я държах без, само вечер. Постоянно се напикаваше права, неприятно и е, ама никаква файда. Като минат 1-2 часа почвам да я примолвам да направим локва на мравките, да напишкаме дървото, цветето и сякакви такива глупости, ама без резултат. Вижда другите деца, вдигам я до тях и пак нищо не прави, обувам я и веднага се изпишва в гащите.

# 140
Ами аз лично за навън винаги слагах памперс, дори и когато бяхме в период на опитване да го махна. Даже и сега все още навън си е с памперс за всеки случай, въпреки че си казва всеки път и не се е напишвал, но не ми се рискува заради акането. Или като ходим в Мола, или при пазаруване, или като пътуваме, пак слагам памперс, защото просто нямам как да реагирам на момента /все пак в магазина няма как да го изпишам веднага/, а все още казва едва 1-2 минути преди работата. А пък не дава, когато аз му предложа да се изпиша, примерно преди да излезем или преди да се качим в колата и тн., не дава така да го изпишваме, само когато той каже "има пиш" и тогава става, а не винаги може веднага да се реагира. Но въпреки, че е с памперс в тези случаи, пак си казва и събуваме и пиша, не е проблем, защото сам си реши, че иска да не е в памперс. Просто трябва детето да узрее за самия процес и да се научи на самоконтрол.

# 141
Бързо оздравяване на всички болнички!
Нана, как сте и вие?
Аз трябва да пускам малката на ясла до няколко месеца и се разкъсвам, знам от каката как се започна едно дъъълго и непрестанно боледуване. Все си мисля за частна ясла, но май и това не е гаранция. Майките покрай мен с едно дете с нетърпение чакат класирането, докато на мен ми е супер свито, защото знам какво ни очаква. Дори ми се чудят, като им казвам, че предпочитам да си давам парите на частната яслата, отколкото за лекари и лекарства, но те още не ме разбират. И разбира се не е гаранция, че ще е здрава, дори и на частна, единствено ме спира мястото, частната ми е далече, каката ще е ученичка, не знам как ще се нагодим, ако трябва и двете да взимам... Весело ще ни е наесен Confused

Още сме под карантина, с двустранни пневмонии бяхме, малкия пи 11 дни АБ, ние още 2 дни и приключвам. Остана ни на всички кашлицата, но казаха, че и тя ще отшуми.
Трябва на контролни снимки да идем, но ме притеснява, че преди 10 дни ми правих, изцедих веднъж млякото и си сука после и сега ако ми правят няма ли да стане много облъчването за цокането.

# 142
Ох момичета и ние от вчера сме зле, някакъв чревен вирус. Мишето повръща и има р-во... от днес няма де ама само лежи и спи и много съм се притеснила, чакам я сега да поспинка малко и се чудя дали да не я водя в спешното... до сега такъв вирус не сме карали и съм на тръни/... Нормално ли е според вас?

# 143
Много е важно да даваш вода, ако трябва и насила, защото бързо се обезводняват малките. Щом днес вече няма разстройство, това е добър знак, детето е изтощено, за това лежи и спи. Като знам аз как се чувствам след такива вируси, какво остава за децата. Температура има ли?

# 144
  • София
Давай банани,ако може да хапва, богати са на електролити. Ако не иска да яде-купи прахчета с елетролити от аптеката, разтварят се във водата и си пие през деня от нея. Аз в подобни случаи задължително давам и ентерол.

# 145
  • WonderLand
Прахчетата с електролити моя ги отказва, затова една мааалка щипка сол във водата се слага. Не се усеща на вкус изобщо, стига да е наистина малка щипка. Аз слагам и в моята вода, защото иначе се уещам дехидратирана. Също сладоледени близалки от плодове. Например пасирана диня с малко сметана във формички за ледени близалки, или пък банан със сметана, или там каквото обичате.

# 146
И ние сме до никъде с памперса. Ходихме тази седмица за една нощувка, целия ден беше със сух памперс, казва, пишка навън, на гърне, никакъв проблем. Прибрахме се вкъщи и се започна пишкане в гащите. Вчера отивам да сваля супата от котлона, връщам се и тя ми вика - стъпих на нещо ли? Като гледам, тя се напишкала, панталона мокър, чорапите. Преди това я питам няколко пъти има ли пиш, ала бала, няма и се изпика в гардероба ми и ми вика - искам нови чорапи, мокро. А зорлем не иска да седи на гърне, като седне, прави каквото прави, става, ако не иска, не можеш да я сложиш.на голямото също сяда, но нищо не прави, само говори - "на голямото пишкам" .  Преди месец пробвах да сваля, счупих си нервите и нищо. Навън си казва, нищо, че е с памперс и казва -" не иска в гащите, иска на тревата", сваляме, пишка.

# 147
Ние от около месец сме без памперс, но за акането е лоша работа. В по-голяма част от случаите си го върши в гащите. Сякаш му е неудобно да го прави в гърнето, а иска да се скрие. Дано бързо да отмине това. Засега ми е много трудно с тази част, не очаквах такова нещо.

# 148
насила давам вода със спринцовка... ужасно е.. оризова давам от вчера и сиг това прекъсна повръщането и диарията, а и аз съм на същото дередже.. иначе дадох и тазектан и омнибиотик и хидрасек, пълна програма, просто до сега така отпусната не съм я виждала и паниката в мен надделя

# 149
  • WonderLand
Дори, изтощено е детето, гушкайте се на хладно, давай водичка, ако успее да хапне нещо също би било хубаво, ледени близалки ако обича, ще мине 🧡

Общи условия

Активация на акаунт