ЮНЧЕТО вече говори и с мама и тате спори - Тема 12

• 20 596
  • 689
  •   1
Отговори
# 150
При такива вируси е по- важно да е хидратирани детето и да не яде нищо не е голям проблем.
При нас имаше някакъв вирус, ама за щастие мина за половин ден. Нищо не искаше да яде, обаче много ѝ се услади айран. Не съм сигурна колко е добре за стомаха твърде студени неща като ледените близалки. Не дразнят ли повече?

# 151
Нана, рентгеновите снимки са напълно съвместими с кърменето, няма нужда нито да се цедиш после, нито да чакаш, облъчването се равнява на около 2 ч полет със самолет, нищожно е.
За ентеро вируси задължително хидратация под каквато форма можете- не се пият течности наведнъж, а на всеки 5 Мин по лъжичка, иначе пак може да повърне. Ако може да пие някой от електролитните разтвори най-добре- Хидрасек, хидратин алфа, стоперол хидра, каквото приеме детето. Има с всякакви вкусове, както и без вкус. Също Ентерол много помагаше при баткото, сокът на компот от кайсия подтиска много успешно позивите за повръщане. Вомитусхил за повръщане давах на капки, чувала съм и за свещички Вомакур. Капките Иберогаст успокояват стомаха ако е раздразнен след повръщането. За храна- диета- банани, сухари, солетки, обикновени бисквити, ориз, варени картофи, сиренце, без мазнини и манджи. И се захранва постепено после. Пробиотик може да се включи след напълно възстановяване и захранване. Баткото толкова много такива вируси изкара навремето, че вече съм спец с повръщането и разстройството. Сънливостта и отпадналостта са нормални след дехидратация, затова - течности, но не по много наведнъж. Всички да оздравяват бързо!

# 152
Дори, давай й хидрасек, ентерол и т н , опитай да пробуташ солетки, варено картофче, препечена филия и други, но важно е да пие течности по малко. Плодове не давай, освен банан, за кис.мляко не съм сигурна, но аз съм давала в такива случай. Бързо оздравяване, покрай нас масово са с този вирус...

# 153
  • WonderLand
Кое точно от ледените близалки да дразни?

# 154
Студеното дразни стомаха, знам че се ближе, но все пак.

# 155
  • WonderLand
Ако гризеш и гълташ лед сигурно да, но докатп ближеш ледена близалка студеното доста преди да стигне стомаха вече не е толкова студено.

# 156
Благодаря, момичета! Надявам се утре да е по-добре! Аз вече съм, предполагам ме и тя трябва да е.. ❤

# 157
Кисело мляко и прясно мляко не са препоръчителни, може би някакво тестяно немазно печиво с тях е допустимо (говорим за първите дни).  При някои действат допълнително разхлабващо

# 158
Относно разстройството: на 4ч Ентерол и Тазектан може да се редуват, компот от дренки от бабините рецепти.
Има хидратиращи сокчета на Хип ORs, не съм ги пробвала.
За повръщането, скоро четох за свещички и купих да имам, защото често ходим до село, а то е далеко от аптеки и т.н
Ние махнахме памперса по Великденските празници. Има ли срамежливи и свенливи Юнчета? Моето момиче е толкова тиха и стеснителна пред непознати, плаши се лесно от много неща. Изпитва ужас от доктори, буквално.
Иначе е много комуникативна, весела и палава, но трябва да допусне и опознае хората. Надявам се, да не изживява стрес в яслата на есен. Вчера едно дете я блъсна на площадката умишлено, тя не посмя да се разплаче или да реагира, като ме видя горкото се отпусна и рев. Иначе всеки ден играе с много деца, постоянно има контакт дори и с 5г.-6г. Дано придобие увереност скоро. Върви си слаба и това е 10кг., носи от миналото лято нещата отново. Ние няма да ходим на море, ще сме на планина за кратко
Бързо оздравяване на всички!

# 159
  • WonderLand
Моя си има едно - две приятелчета и само с тях играе, никой друг не го интересува. Не е срамежлив, никак даже, просто другите деца не му представляват интерес. Ако ги няма приятелчетата му се занимава с мен или баща си, но не ходи при други деца.

# 160
Моя снощи едно по-голямо дете го блъсна нарочно на площадката/ моето искаше да му види колата/. Моя падна, удари се и се разплака. Милия, понеже никога до сега не му се беше случвало, не знаеше как да реагира. Майката на другото дете също не реагира особено. Аз му обясних /на висок тон, з ада чуе майката/, че детето не е постъпило правилно и би трябвало да се извини. Но реакция пак нямаше от майката. Накрая това дете удари и друго детенце и ние си тръгнахме като казах, че с агресивни деца не бива да играе. Не знам вие как реагирате на такива случки. За пръв път ми беше и не знам дали правилно постъпих. Иначе не е срамежлив, играе с деца спокойно, не е агресивен, дава си играчките. Ама с такива агресивни не знам как да се справям, още повече, когато и родителя не взема отношение. Не мисля, че аз трябва да правя забележка на чуждото дете,а не може и всеки път ние да си тръгваме.

# 161
  • WonderLand
Аз въобще не се свиня да направя забележка на агресивно дете, особено ако придружителят му не реагира, но там където ходим всички се познаваме така или иначе и няма много агресивни деца.

# 162
И аз правя забележки, а най-ме дразнят, деца които видимо чупят площадките или не са за тази възраст люлка, но сядат на нея.

# 163
И ние сме се чудели как да реагираме в такава ситуация. Стигнахме до заключението, че е по-добре да се опиташ да обясниш на самото дете кое и защо не е редно, отколкото да поискаш съдействието на родител. За сега имаме успех в повечето случаи.

# 164
Ох, аз имам друга история. Нашата никога не е била агресивна, не съм забелязала поне. Обаче веднъж дядо и я завел на площадката, по-голямо момченце и взело топката и нарочно я държало на високо за да не може да я стигне. Тя се обърнала все едно нищо не е станало и клекнала на земята и почнала нещо да си рови. След малко взела един камък, обърнала се и го хвърлила по момченцето Close
Дядо и се е скарал, ама не знам доколко е разбрала. Слава богу не е оцелила детето, но фактът, че се е пробвала ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт