ЮНЧЕТО вече говори и с мама и тате спори - Тема 12

• 20 597
  • 689
  •   1
Отговори
# 165
Айде в клуба на болните. От вчера сутринта започна да вдига температура и до вечерта беше вече над 39. Цяла нощ се борим с компреси и температуропонижаващи. Свали малко под 39 и след 20 минути пак вдигне много. Не посмях да дам Хексалгин, защото прочетох хиляда мнения как се комбинира и колко да дам /от 3 до 10 капки ми се струва адски относително като дозировка/. Панадол не й действа, Ефералган също слабо повлия. Единствено Нурофен се справи за няколко часа, ама трябва да го редувам с нещо, защото е на 8 часа, а тя след 4 пак вдига. Четох, че не се комбинират добре Хексалгин и Нурофен и направо се чудя какво ще давам следващата нощ. Още сега е с 39. А трябваше вчера да пътуваме за морето и си викам дано не лепне нещо там, а тя още тук го лепна. От малък град сме и не разчитам на спешни кабинети и т.н. Други симптоми няма, освен че са напънали 2 кътника, ама нали било един от митовете... С белтъци също мазах ходилата - нямаше кой знае какъв ефект, а от чорапки с вода и оцет направи обрив по крачетата. Някой ако се сеща за нещо ефективно или пък за сигурна комбинация при спешност, ще се радвам да сподели. Навсякъде различно пише. Извинявам се за дългия пост.

# 166
Аз единствено за вана/душ с водичка с телесна температура се сещам. Иначе ти съчувствам, и моят с последното си боледуване беше така, на всичкото отгоре прежалих да дам Хексалгин и той не подейства грам! Само Нурофен, като на 3-4 час започваше да вдига и едва изчаквах 8 часа да дам пак, то няма проблем да си седи с темп стига да не е фрапантна и детенцето да не е склонно към гърчове. При нас се наложи с 39 да седи докато дойде време за Нурофен. Ако е до 38,5 дори не бих се замисляла да го оставя. Педиатърката ми каза, че мога да редувам шуслерова сол 3 с беладона СН 9 по 5 гранули, през 15 Мин при темп. Ама на него в пика на вируса не му действа това

# 167
  • WonderLand
Пинкс, знам колко е гадно, температурата с този вирус е много упорита и много трудно пада. При нас панадола действаше, но много бавно. Докато боледуваше целта ми беше да държа температурата под 39, защото ме е страх от гърчове. Той не търпеше мокри кърпи, затова го държах по гащички и го пръсках със спрей с вода, пръсках горещите точки. Това го приемаше по-добре. Нещо друго, което е работило безотказно при мен, но не съм го прилагала на детето, е омазване с домашна ракия. Алкохола се изпарява моментално от топлината на тялото, та няма опасност да се "напие" детето.

# 168
Pinks,това за което се сещам аз е да редуваш Нурофен,със свещички Ефералган( такива с Парацетамол). Не Панадол сироп,че не е толкова ефективен при висока температура.
Другото е да сложиш в една купичка студена вода и няколко кубчета лед и да си играе с водата ( с ръчички,възглавничките на пръстите да са във студената вода.)
Бързо оздравяване на всички болни.🍀

# 169
На мен личната ми каза 4-5 капки Хексалгин при тегло 9кг на детето. Само при спешни случаи, защото много дразни коремчето. Давала съм го 2 пъти като вдигна 39,5. Обаче пък много я свали, падна до 36,3. Естествено вдигна такава температура в петък вечерта и се наложи по телефона да я лекува. На следващия ден я заведохме на спешен кабинет и там доктора ни каза, че често се случвало при Хексалгина, но и той потвърди да се използва само при много крайни ситуации.

# 170
Благодаря за подкрепата и съветите! Бъдете здрави всички!
Да, на такава схема съм- Нурофен, Ефералган свещички и компреси с хладка вода. Бърка в купичката с ръчички и сама се маже милата. Ако стигне пак 39.6 като снощи, ще вадя Хексалгина май. Иначе не давам и аз нищо под 38.5, но дали пък после не става съвсем трудно да се свали... Отделно проблемът с термометрите - за ухо, куико със златен връх и спиртен и всеки пее различна песен... изгубих си последния живачен.
Да, винаги в петък започва купона с разболяването. Или на НГ, или Великден, или като да тръгваме за море.

# 171
От хомеопатията Belladonna 9ch/15ch през 15 мин, знам че може паралелно с другите температуропонижаващи.
Бързо оздравяване на всички!

# 172
  • WonderLand
Pinks, градусите на термлметъра ги гледам по-скоро ориентировъчно ако педи ме пита колко вдига да мога да ѝ кажа, повече следя как го усещам като го пипна - топъл, много топъл или горещ. Иначе докато вируса се вихри температурата е повишена, когато е преборен започва да пада. Може нещо противовъзпалително да даваш, което не е задължително да е температуропонижаващо.

# 173
Благодаря, Силвър! Потърсих, ама пише, че Нурофена има и противовъзпалително действие, та не знам дали да давам допълнително. До момента малко е боледувала и още нямам опит, ама ще понатрупам с времето, за съжаление е неизбежна срещата с всякакви вируси, бактерии и т.н.

# 174
Въобще не държа с температура,не бих я мъчила. Давам Нурофен Панадол хелсалгин еферлган според ситуацията. Не мога да гледам детето си да се мъкне като парцал. Баткото по същия начин. При правилна употреба няма да се навреди. Поне аз така преценявам за себе си всеки има право на избор.

# 175
Аз не успях да се справя със свещичките и само Панадол на 4 часа давах. Кърпа с вода на челото и мокри чорапи. На 30 мин през нощта имах аларма, ако случайно бях заспала и сменях. Но ние включихме и Бисептол още от ден 1, защото никога не бяха вдигали над 39.
Термометър ползвам безконтактен за чело и ухо, като е ясно в този случай мерех само в ухото.
Страшно е само първите 24 часа, после се нормализират малко по малко нещата.
Бързо оздравяване!

# 176
  • WonderLand
И моя не беше вдигал над 39 до сега, но не са ни изписвали нищо близко даже до антибиотик. Само витамини, билков сироп за гърлото, капки за нос и Авирон. Даже съм приятно изненадана от педи, че каза, че не иска да дава антибиотик освен ако не е много належащо и продъшжително. До сега антибиотик е приемал само в родилното. Колкото до температурата - ако е жизнен и играе не я свалям, но обаче виждам, че е отпаднал и не се чувства окей давам лекарство.

# 177
Имали сме и над 39 температура, и двата пъти от отит. Аз редува нурофен с панадол. Имали сме и задържане на температура - т. Е. На всеки 3-4 часа да се вдига отново. Аз давам на 38 нещо, все пак то докато подейства за 30 - 40 мин може и 39 да стане температурата. При поддържана температура задължително кръвни, за да се види дали е за антибиотик. Като допълнителни мерки - събличам я гола, може да се правят мокри кърпи с вода на свивките, водещо е да не са студени крайниците и то да ги охлаждаш с оцет, вода и т. Н., че и това сме го правили и температурата стана 39.4,докато подейства нурофена. Една лекарка ми казваше, отваряте широко прозореца, не знам това дали би подействало за лятото, но за зимата е успешно.

# 178
Всяко детенце реагира различно на вируси и съответно се действа различно. Големият ми син е вдигал над 39 само веднъж за 8 години, съответно Нурофен е пил има-няма 5-6 пъти, при това като каже, че го боли глава или ако го видя, че се чувства зле. Обаче малкият- мигне веднъж и е качил 40 градуса и нагоре. От ваксини- 39,5 не му мърдаше; розеола- 40,5 три дена! Като го пипна топъл и настръхвам! Слава Богу, не е правил гърч, но досега не е имало вирус, при който да не се наложи да му дам Нурофен (Панадол го повръщаше като бебе, Ефералган изобщо не действа). Той вдигне ли, няма такива 38 и нещо, директно отива в критичните стойности, защо така не знам.

# 179
За смъкване на Т се дава над 38,5, защото дотогава организма се води, че се бори с вируса. Ако до 2-3дни не усетите да разреждат интервалите и да почне да подспада, може да се мисли за АБ. Каката ми винаги вдига много висока Т, над 39,5 , но най-висока ми е вдигала от гнойна ангина. Правела съм компреси, мокри кърпи, хладки вани и какво ли още не, лятото е мор да вдигат такава Т. Авирон и вит. ц започвам винаги да давам в началото.
Бързо оздравяване, много прегръдки на всичко болнички!

Общи условия

Активация на акаунт