ЮНЧЕТО вече говори и с мама и тате спори - Тема 12

• 20 602
  • 689
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви много! Снощи последно към 22 и 30 дадох Диалгин, защото се видях в чудо - стигна пак 39.5 и не беше време за Нурофен. Постепенно през нощта я свали и повече не е вдигала. Надявам се всичко да приключи дотук, дано извадим късмет!

# 181
Pinks, ако съдя как протичат при моите деца болестите, вече няма да има нужда да се тревожиш за температурата поне. При моите синове като спрат да вдигат още от сутринта, отива на подобрение. Обикновено още ден - два вдигат по обед и следобед, но вече не толкова висока или поне не толкова често, че да се чудя какво да ги правя. Може да ти вдигне пак, ама поне си спокойна да даваш Нурофен ако се наложи, че ще е минало достатъчно време

# 182
Ние се закрепихне след 10 дена боледуване. Момичета да ви питам давате ли още бебешка вода с розовата капачка или минахте на каквато ви попадне?

# 183
Пожелаваме на всички да дойзкараме лятото без разболяване.
Вода от 2 месеца давам и от тази със син етикет. Само чешмяна още не съм се престрашила, въпреки че има препоръки 1 седмица да пият от чешмата(дори и в Германия казват, редуване изворна, минерална и чешмяна)

# 184
Продължаваме с бебелан розова. Но я пие повече от 3 дни и не я преварявам.

# 185
И Александър е за пореден път болен. Втора седмица вече Sad. От началото на май досега за трети път е на Вентолин и Пулмикорт като всяка терапия е поне по 10 дни.. Много бързо му слиза надолу към дробчетата и общо взето е в предастматично състояние. Температура не вдига, но хремата я влачи по две седмици поне. Есента ще му правим тест за основните алергени, за да се види дали е алергия, или вирусите го преборват лесно. А от септември до март нищо му нямаше въпреки яслата.. Разни приятелки ми казват да опитам терапия с етерични масла и да го заведа на хомеопат поне за засилване на имунната система, но аз съм малко скептично настроена към тези методи, особено към хомеопатията.
Вода от годинка му давам от лидълската трапезна Вода, без да я преварявам. Чешмяната при нас не е вкусна, мирише ми на тръби и я използвам само за миене и готвене.

# 186
  • София
Давам чешмяна, още като ми навършиха годинка и двамата. Минавам я през филтърната кана. Понякога (например сега на морето) давам директно от чешмата. Не са имали проблеми никога.

# 187
И аз ползвам кана с филтър. Купувала съм Бебелан и изворна, но някак предпочитам прясно налята вода. Друг е въпросът какво има в тоя филтър и какво е състоянието на водопровода...
Да чукна на дърво, днес е добре. Бързо оздравяване на другите болни дечица! Flowers Four Leaf Clover

# 188
Момичета, и ние пак сме с температура. Аз съм адски притеснена вече, това дете всеки месец се разболява и вдига над 39 градуса, а не посещава ясла, нито се среща кой знае колко с деца. Дядо и я извежда по площадките, но не е от най-общителните. Ние сме здрави вкъщи, а тя постоянно болна. До преди 2 часа, танцуваше и скачаше в леглото, сега е с 38.8. Никакви признаци не е давала нещо да и има. Не знам дали не страда от нещо по-сериозно, не е нормално да е изолирана и пак да е постоянно болна. Въобще няма да коментирам, че на 31ви трябва да заминем за море.
Какво бъркаме не знам, кърмено дете е, повече от година я кърмих, каляваме я, но нищо няма ефект. Sad

# 189
И аз давам чешмяна вода, минала през филтъра, такава пием и ние.
Евче, не се притеснявай, ще мине, това е период, сега си изграждат имунната система, вирусите във въздуха, няма как да се избегнат, едно да кихне и дотам. Ще се оправи за 31ви, но се подготви с нурофени, вит. ц , авирон, много вируси има сега по морето.

# 190
Като казахте за морето, да питам, какви лекарства вземате за малките, освен панадол?

# 191
Като казахте за морето, да питам, какви лекарства вземате за малките, освен панадол?
Нурофен задължително, панадола действа на леки Т, пробиотик задължително давам профилактично, вит. Ц, Авирон кидс за всеки случай нося, капки за нос и термометър. Друго каквото видя в аптечката и ми хареса Blush

# 192
  • WonderLand
Евче, до тогава само сополите ще са останали, морската вода много хубаво ги лекува, не се тревожи.
За водата - от доста време насам наливаме княжевска и такава пием всички. Чешмяната ми мирише гадно, затова не я давам и не я пием.
Като пътуваме някъде вземам термометър, панадол и нурофен.

# 193
Като пътуваме нося - термометър, марли, компреси, йод, спирт, фенистил за мазане, ериус, панадол, адвантан крем, капки за нос, физиологичен разтвор. За по-дълго - витамин ц, авирон, нурофен, носко за прахосмукачка (и прахосмукачка, ако трябва) и контакти на доктори, където ще ходя.

# 194
Панадол, Ефералган, Нурофен, Хексалгин, Ентерол, Тазектан, Вомитусхил капки/свещички, лепенки, фенистил, физ.разтвор, носко, термометър, Осцилококцинум, Цикатридина. Пътуваме често до село и аптеката ни е на час път в посока и винаги ги нося в един несесер..

Общи условия

Активация на акаунт