"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 54

• 42 799
  • 790
  •   1
Отговори
# 465
4 дни са след овулация, 6 от опита. И аз предположих, че може би е рано Sad но обикновено не ме болят яйчниците и ми се стори странно, но може би е съвпадение.

# 466
  • София
Изчакайте си закъснението най-добре. Яйчници не болят само при бременност.

# 467
Винаги, когато много искаме или панически не искаме бременност сме по-склонни да обръщаме внимание на и да преувеличаваме разни симптоми. По закона за всеобщата гадост тогава обикновено и закъснява Simple Smile Някои започват със сутрешното гадене два дни след половия акт. Изчакай си ден закъснение и прави тест. Преди това са пари на вятъра за мен.

# 468
Здравейте, този месец за първи път опитваме за бебе. Направихме го два дни преди овулацията и 1 ден след. От първия опит минаха 6 дни. От вчера започнах да усещам боцкане в яйчниците, гърдите ми са чувствителни и определено нарастнаха. Прекалено рано ли е за такива симптоми, т.е. възможно ли е да е ПМС?

А как е засечена овулацията? Възможно е тези симптоми да са на овулация, прекалено рано е за каквото и да е било симптоми на бременност, те започват едва когато ЧХГ започне да расте, което не е 4 дни след овулация. Предполагам, че с приложение я засичате, което значи, че може и да не е тогава, когато ви показва приложението.

# 469
С приложение, да. Но и при мен е сравнително ясно изразена и общо взето усещам, когато съм в овулация. Имам си специфичното течение, леко неразположение в яйчниците. Затова и гледахме да е ориентировъчно малко преди и след предполагаемата овулация, за да покрием по-голям период от време.
Засега не засичам по друг начин, защото си беше първи опит, но въпреки това се оказа по-вълнуващо, отколкото очаквах. Grinning Също така и двамата уж нямаме проблеми, затова и се надявам да стане бързо, въпреки че всякакви случаи има.

# 470
Няма значение кога сте правили секс а кога ти е била овулацията и естествено трябва да сте правили секс в дните около овулацията. Забременява се по време на овулацията а не когато сте правили секс, така че за твста броиш дните слеь овулацията.

# 471
Винаги, когато много искаме или панически не искаме бременност сме по-склонни да обръщаме внимание на и да преувеличаваме разни симптоми. По закона за всеобщата гадост тогава обикновено и закъснява Simple Smile Някои започват със сутрешното гадене два дни след половия акт. Изчакай си ден закъснение и прави тест. Преди това са пари на вятъра за мен.

Ох, толкова точно казано.. Била съм точно в същата ситуация и съм на 100% съгласна, че във всички тези пъти, когато не съм била бременна, съм "усещала" изострени симптоми и ми е закъснявало дори с по 10 дни (което според мен идва от самия стрес, на който се подлагаме с тези наши "усещания"..). Simple Smile

# 472
След колко време е удачно да се ходи на изследвания ако не се получава ?

# 473
След колко време е удачно да се ходи на изследвания ако не се получава ?

По "правило", доколкото знам, ако сте под 35г след 1 година неуспешни опити, ако сте над 35 години - след 6 месеца.

Аз лично се следя на всеки 4-5 месеца (основните прегледи, не са ми правили още цветна снимка). Опитваме от около 10 месеца, моят мъж си пусна спермограма този месец... за ваше спокойствие, аз бих пуснала преди да изтече една година (предполагам ходите на профилактични прегледи, но имам предвид хормони, спермограма за мъжа и тн). Аз още не съм пуснала пълна картина относно хормоните.. Може би скоро ще го направя, ако не се получава.

Успех!

# 474
Благодаря ви. Hug

# 475
Здравейте,

Първо иска да се извиня, ако вече има подобен въпрос, но съм нова в групата. Изчетох доста неща по темата, но все пак искам да споделя моите преживявания:blush:

Последния ми цикъл беше 26.06-01.07.
Дата на О. - около 10.07 +/- ден-два.
С приятеля ми правихме секс на 15.07 без предпазни средства, но не сме го правили с цел бебе. От няколко дена обаче се чувствам страшно изморена, ако можех щях да спя по цял ден. Коремът ми е страшно подут без значение дали съм хапнала нещо или не. Попринцип съм пушач, но напоследък цигарения дим много не ми поняся и пуша доста по - малко, от кафето ми се сгажда сутрин като го пия. Тест за бременност все още не съм правила, защото според мен трябва да изчакам още 2-3 дни поне

Цикъла трябваше да ми дойде на 25. 07, днес е 27. Лично аз не го отчитам много като закъснение, тъй като знам, че +/- 2-3 дни е окей. Но нямам никакви симптоми освен лека болна ниско долу, която много бързо отминава. Също така моя цикъл откакто се помня винаги е бил страшно болезнен и за пръв път ми се случва да нямам абсолютно никакви ПМС освен тази лека болка.

Моля ви ако някой е имал подобни симптоми при бременност нека сподели. Ще съм много благодарна, на 22г. съм и за пръв път се сблъсквам с това. Hug

# 476
  • София
Направете си тест за бременност все пак имате закъснение и ще отчете.

# 477
Симптомите за ПМС и ранна бременност могат да се препокриват, особено при притеснение или желание за бременност. За О е много важно дали е + или - 1 или 2 дни. От това зависи дали яйцеклетката е годна за оплождане или не е.
Подуването преди цикъл е нормално, в жегите - също. Кафето може също да ти дразни за това, особено, ако не яла много. Смяната на вкуса е типична за бременност. Както и при корона вирус или след прекарване на коронавирус.

Пишкай върху лентичка за най-сигурно и другия път не раьчитай на телефона да ти каже кога може да пропуснете презерватива.

# 478
Момичета, днес пък прокървих. Яйчниците спряха да ме болят, като цяло нямам никакви болки, съвсем лек дискомфорт, кръвта е по-скоро тъмна и сравнително малко. Възможно е и да ми е дошло, въпреки, че днес
е 22-ри ден или пък да е нещо хормонално, на 5-6 месеца ми се случва, според гинеколога не е проблем...каквото такова, все пак ще стискам палци, дано пък спре.

# 479
Момичета, днес пък прокървих. Яйчниците спряха да ме болят, като цяло нямам никакви болки, съвсем лек дискомфорт, кръвта е по-скоро тъмна и сравнително малко. Възможно е и да ми е дошло, въпреки, че днес
е 22-ри ден или пък да е нещо хормонално, на 5-6 месеца ми се случва, според гинеколога не е проблем...каквото такова, все пак ще стискам палци, дано пък спре.

Здравейте, аз съм била в подобна ситуация и се оказа, че имах полип и затова зацапвах между цикъл. Полипът се вижда трудно (само в края на менструацията, до 1-2 дни след нея, като при мен лично двама лекари изобщо не успяха да го видят, чак третият АГ го видя). Надявам се при Вас да не е полип, но го споделям - ако решите да отидете на лекар точно, като Ви свърши менструацията.

Общи условия

Активация на акаунт