"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 54

• 42 794
  • 790
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Неменструално кървене между циклите често е един от симптомите.

Никога не съм имала такъв симптом и пак съм с ендометриоза. Тя ако така лесно се откриваше лекарите нямаше да гледат като телета в железници и да ми смотоляват всякакви други диагнози.

# 586
  • София
При мен пък има при всеки цикъл - болка и зацапване. 
Зависи от типа на ендометриозата, от дълбочината му, от възпалението.
При мен е комбинация от ендометриоза и аденомиоза.
Няма как всички заболявания да са като по учебник при всички хора.
Темата не е за заболявания, затова нека не спамим.

В конкретния случай при дамата се случва за първи път и явно не е това.
Понеже при нея е рано за тест, най-добре да изчака няколко дни да види дали ще започне менструация по-рано или е имплантационно кървене. След това да се обърне към лекар.

# 587
  • София
Да, но със сигурност не я плашете с ендометриоза понеже не се поставя лесно.

# 588
  • София
Аз не съм казала нищо такова.
Отговорих на твоето учудване, че това може да е симптом.

По еднократно зацапване няма как да се съди. Особено в тези нездравословни жеги.

# 589
I.R. не е задължително, един от евентуалните симптоми е. Все едно някоя дама да каже, ч не е имплатационно, защото тя не е имала или не е от стрес, защото тя е под стрес и няма. То и зверското подуване на корем преди и в цикъл е симптом - някои дами го имат дори без ендо, някои с ендо го нямат. Съсиреците също - някои имат дори без ендо, други с ендо нямат. Адските болки също - някои имат дори без ендо, други с ендо нямат. Болка в ръката или крака при цикъл също, но кой би предположил Simple Smile Има дами с ендо без пукнат симптом, има такива с повечето симптоми, но не е ендо. За това питах - често ли се случва или е еденично, защото понякога дамите пропускат да споделят пълната инфомрация по случая си.

Съжалявам за офтопика, но ако на мен някой преди 2 години ми беше казал, че зацапването може да е от ендометриоза (без да съм бебеправила и да очаквам имплатационно кървене) щеше да ми спести много главоболие.
За много заболявания симптомите са сходни - имам и мигрена, и проблеми със синусите от години. До ден днешен бъркам кога какво ми има, когато ме боли половината глава Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 09:37 от Inferiya

# 590
Да, но със сигурност не я плашете с ендометриоза понеже не се поставя лесно.

И аэ това имах предвид. Ако е релевантен симптом, лекар ще я ,,подсети", че може да е ендометриоэа. Това е сериоэна диагноэа и не се открива по форумите. Освен това лекарите най-много обичат (да се чете иронично), когато някой вече си е поставил въэможна диагноэа от нета и отиде при тях с иэисквания и им съобщи какво му има, също и не им се доверява на преценката. :Д И аэ съм си мислила, че имам гъбички в корема, които ми причиняват пъпки, ама се окаэа (иэненада...)...поредната простотия. Накрая с тоэи подход мед. лица няма да те вэемат на сериоэно, а човек почва да се филмира от всеки форумен съвет.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 13:15 от snowwhite12

# 591
Здравейте и от мен! Бях писала в началото на годината, но не помня точно дали беше в тази група или предната. Та, последния ми цикъл започна на 15.07 с продължителност около 6 дни(от 26 дни). Според приложението, с което си следя овулацията тя е на 11 ден. Полов контакт имам с моя приятел на 18 ден. Трябваше да ми дойде вчера, днес направих тест, но е отрицателен.Цикъла ми е редовен, даже ми идва понякога на 23 ден, но по-късно никога.  Въпроса ми е, може ли да греши и рано ли е за тест? Може ли да съм имала по-късна овулация? Имам симптоми от 2-3 дни все едно, че ще ми дойде, но по-леки и не идва. Обикновено като започне да ме боли и след няколко часа се засилва болката и ми идва. Но сега си стои една слаба болка и затова ми е странно. БТ също от няколко дни е 37. Вчера беше 37.2, днес е 37.

# 592
  • София
Нищо не разбрах, освен че менструацията ти е 6 дни.
Цикълът (от първи ден на едната до първи ден на следващата менструация) 23 или 26 дни е?

Овулацията при здрави жени, независимо от дължината на цикъла им, е приблизително 14 дни преди следващия. Календарчетата в интернет са базирани единствено на статистически данни.
При 23 дни цикъл овулацията ти трябва да е на 9-тия ден. При 26 дни - на 12-тия.
На 18-ти ден е прекалено късно, защото овулацията е минала.
Температура между 36,8 и 37,4 е нормална за втората фаза на цикъла (след овулацията).
Ако цикълът ти е 23 дни, вече имаш закъснение. Ако е 26, може да ти дойде всеки момент.
Цикълът се брои от първи ден с ясно изразено и ярко кървене. Ако започне след 14-15 ч., броиш за първи ден следващият.

# 593
Нищо не разбрах, освен че менструацията ти е 6 дни.
Цикълът (от първи ден на едната до първи ден на следващата менструация) 23 или 26 дни е?

Овулацията при здрави жени, независимо от дължината на цикъла им, е приблизително 14 дни преди следващия. Календарчетата в интернет са базирани единствено на статистически данни.
При 23 дни цикъл овулацията ти трябва да е на 9-тия ден. При 26 дни - на 12-тия.
На 18-ти ден е прекалено късно, защото овулацията е минала.
Температура между 36,8 и 37,4 е нормална за втората фаза на цикъла (след овулацията).
Ако цикълът ти е 23 дни, вече имаш закъснение. Ако е 26, може да ти дойде всеки момент.
Цикълът се брои от първи ден с ясно изразено и ярко кървене. Ако започне след 14-15 ч., броиш за първи ден следващият.

26 дни е. Но се е случвало и  на 23 ден при смяна на климата например. Иначе винаги ми е точен на 26 ден. Ще изчакам още няколко дни. И другото странно нещо за мен, преди два дни имах точно две капчици кръв и помислих, че ми идва.. И от тогава тази лека и тъпа болка.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 14:43 от MissRedLips

# 594
  • София
Гледа се винаги продължителността на най-дългия цикъл. Т.е. 26 дни.
Днес или утре би трябвало тест с първа урина да покаже. Щом си правила днес, изчакай дали ще ти дойде и след 1-2 дни го повтори.
Зацапване може да е имало по различни причини. Пък дано да е това, което се надяваш.

# 595
Здравейте. На 28.07. 2021 г. ходих на АГ и имах 24 мм фоликул и на 30.07.2020 г. като отидох на АГ фоликулът вече се беше спукал. На 29.07 правихме секс, като според АГ това е най-подходящия момент. Днес вече ми закъснява с 1 ден и сутринта направих тест, който беше отрицателен. Възможно ли е да съм бременна, но още да не отчита. Благодаря предварително.

# 596
Здравейте. На 28.07. 2021 г. ходих на АГ и имах 24 мм фоликул и на 30.07.2020 г. като отидох на АГ фоликулът вече се беше спукал. На 29.07 правихме секс, като според АГ това е най-подходящия момент. Днес вече ми закъснява с 1 ден и сутринта направих тест, който беше отрицателен. Възможно ли е да съм бременна, но още да не отчита. Благодаря предварително.

Според мен е възможно да не е отчел. Изчакай и след ден два направи още един.

# 597
Според мен е малко вероятно, щом сте засичала овулация и имате закъснение. Минали са две седмици от овулацията, би трябвало да отчете вече, ако има бременност. Но не е и невъзможно, повторете теста след ден-два, ако все още нямате менструация.

# 598
Според мен е малко вероятно, щом сте засичала овулация и имате закъснение. Минали са две седмици от овулацията, би трябвало да отчете вече, ако има бременност. Но не е и невъзможно, повторете теста след ден-два, ако все още нямате менструация.

Благодаря за отговора. Ако не е бременност каква може да е причината за закъснение? Изледвала съм хормони и са в норма, нямам кисти и като цяло нямам констаниран проблем.

# 599
1 ден закъснение в нормална процесна вариация Simple Smile Особено в жегите, ако пътуваш, малко повече стрес, пила си 2 фреша в повече и т.н. Ако се забави 3-5 дни и още нямаш втора чертичка отиди на лекар. На мен ми се е бавил 5 дни при много стрес и физическо натоварване, а прицнипно съм редовна.

Общи условия

Активация на акаунт