"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 54

• 42 861
  • 790
  •   1
Отговори
# 510
Не изглеждат добре нещата. Как точно отхвърли варианта за извънматочна?
Не казвам, че е това, но при такава ясна черта преди 8 дни, няма как сега ЧХГ да е 5.
На лекар попринцип се ходи при ЧХГ над 1000, тоест дори и да расте, след няколко дни пак нищо няма да се види.
Пуснете още едно ЧХГ 48ч след последното.

# 511
Ами запозната съм с това че е много рано ,но това напрежение с тези тестове ме накара да ида по-рано.
След прегледа каза че яйчниците са спокойни и няма нищо там , виждал удебелена лигавица и каза да чакам. Но точно тези стойности на ЧХГ-то ме филмираха първо 0.108 после 6 дни след това 5,9. Вече незнам какво да си мисля , уж отидох да се успокоя , то стана още по-объркано .

# 512
Да не би да са Ви изследвали free β-hCG? Трябва да е total β-hCG. Имаше такъв случай из темите, в който в лабораторията бяха объркали вида на ЧХГ.

# 513
# 514
Здравейте ,прекрасни.❤
Следващата седмица отивам на лекар, но дотогава ще се побърам.
С моя приятел правим опити за бебе, първите пъти не стана, отидох на лекар -гинеколог и ендокринолог .Попринцип съм с адски нередовен цикъл, гинеколожката не откри нищо притеснително или поне така каза, леко СПКЯ на единия яйчник ,но било минимално. Ендокринолога - Инсулинова резистентност, изписа ми само Инофолик и за инсулина и за цикъла, защото имам непоносимост към метформина.
Инофолика го пия вече 2 месеца.
Миналия месец след няколко опита ми дойде, първия ден ми тече само сутринта и то само като ходех до тоалетната, следващите 3 дни тече ,но много малко ,а на мен си ми тече по 7 дни и то обилно ,придружено с адска болка ,а сега и болка нямаше ,нищо не усещах.
След като ми свърши почнаха болки все едно ще ми дойде ,гадене ,световъртеж-реших да направя тест ,беше отрицателен.
Сега на 26ти имаше един опит . Вчера 5 дни по-късно видях много леко зацапване след тоалетна. И днес сутринта също ,но сега тече леко ,но много ярко червена кръв.
А аз имам още 10 дни до цикъла. Никога ама никога за толкова години, не ми е идвало толкова рано .
Имам напрежение в матката и яйчниците, и гърдите не ме болят а само са твърди.
Предполагам около 25ти съм имала овулация, защото имах и бяло течение, а аз имам само и единствено докато съм в овулация.
Не знам какво се случва, просто съм адски притеснена ,никога ама никога не ми се е случвало нещо подобно . Дали е възможно да е от инофолика ,защото все пак го пия най-вече за регулиране на цикъла. Или защото от една седмица много ограничавам въглехидратите ,заради високите нива на инсулина. Или има ли шанс да е кървене при имплантация.
Чак другия понеделник имам час за гинеколог а дотогава ,не знам какво да мисля и какво да правя.
Ще съм благодарна на всеки един съвет.❤

# 515
В различни лаборатории ли са пускани?

# 516

Да, 0,108 е в частна лаборатория, а вторият е от клиниката, понеже там си имат.

# 517

Добре е да се пускат в една лаборатория за най-точни резултати. Аз бих пуснала отново във втората 48ч след първия тест, тогава вече трябва да имате по-ясна представа дали има бременност. А къде е бременността, ще се установи, ако ЧХГ стане над 1000, но това ще отнеме още доста време.

# 518
Щом сте с нередовен цикъл и сега приемате лекарства за регулиране, възможно е да е менструация. Как сметнахте, че имате десет дни до цикъла, като ви е нередовен, кой ден от цикъла ви е днес?
Дори и да предположим, че е имплантационно кървене, другата седмица ще е много рано за преглед, нищо няма да се види и потвърди.
Изчакайте сега да видите дали ще продължи няколко дни кървенето, ако да- то най-вероятно е менструация. Вчера е било 4ти ден след предполагаема овулация, която явно не засичате по никакъв начин, прекалено рано за имплантация. Може да започнете с тестове за овулация или фоликуметрия.

# 519
Здравейте, от няколко месеца с приятеля ми правим опити за бебе, но без успех. Цикълът ми варира 25,29,32,33 дни… Отдавам го на честите пътувания и рязката смяна на климата през последните месеци. Последната ми менструация беше на 06.07, а предходната на 04.06. Не следя овулацията, но я усещам понякога. Този месец около 22 усетих болка ниско долу, като преди менструация, но по-слаба. Преди тази дата, на нея и след това се потрудихме. Днес, след като се събудих, получих отново предменструални болки и след като отидох да пишкам видях кръв по тоалетната хартия. 27 ден след последния цикъл е и на около 10 дни след недоказана овулация. Течението не се усилва за сега и е предимно по тоалетната хартия. Предполагам, че ми идва по-рано предвид повторната смяна на климата. Но въпроса ми е, ако е имплантационно кървене, то колко дълго би следвало да трае: ден, два? Объркана съм и ми се иска да е бебче, но тези спазми, точно както преди цикъл ме карат да мисля, че всеки момент ще си се превърне в нормален цикъл.

# 520

Добре е да се пускат в една лаборатория за най-точни резултати. Аз бих пуснала отново във втората 48ч след първия тест, тогава вече трябва да имате по-ясна представа дали има бременност. А къде е бременността, ще се установи, ако ЧХГ стане над 1000, но това ще отнеме още доста време.

Благодаря Ви , ще пусна отново ЧХГ в същата лаборатория

# 521
Здравейте отново!
Писах малко по-рано в темата, че след първи опити за бебе, минала вече овулация, започна кървене, интересното е, че е само през нощта, сравнително тъмно кафяво. Вече трета нощ, през деня няма нищо. Не ми е дошло, според мен, защото почти нямам болки, а при мен винаги е болезнено и протича по един и същи начин. Имам още 6 дни също така. Тази сутрин ми е и малко лошо, което разбира се може да е от жегата. Гърдите много ме болят. Консултирах се с лекар (без преглед) и каза да се успокоя и да изчакам да видя дали ще ми дойде. Смущава ме това, че кървя само през нощта, някой имал ли е такива симптоми?

# 522
  • Пловдив
Направи си тест, ако е минало достатъчно време.

# 523
Направих, въпреки, че остават 6 дни до цикъл, отрицателен е, може обаче да направя и от тези, които отчитат ранна бременност.

# 524
Чета и другите какво пишат и съжалявам, че нямам особен опит да се включа с мнение и вид успокоение и за другите и пиша все за себе си...

А аз може да звуча объркана, за което се извинявам, ама и наистина съм така. Винаги съм имала супер точен цикъл повече от 20 години и за първи път се сблъсквам с подобен тип проблеми на нередовен и прочие.

Благодарение на вас и разговор с личната лекарка, на която звъннах също благодарение на вас, се юрнах да си направя кръвен тест на 33-34 ден. Излезе твърдо отрицателен. Частна клиника. Единица ли, какво беше стойността, не помня, но нямаше нищо общо с бременност. Срещнах се с нея, личната, след това. Това за гърдите и едвам забележим секрет наклони везните към хормони евентуално. Че и за гъбички имаше съмнение, ама не е това. Поне нямам сърбеж и миризми де. Аз и вие имахме съмнение за инфекция, ще видим...
Днес отидох да ми направят пълна кръвна картина, както ми казахте и вие, и личната. Ще видим резултати. Отивам утре на гинеколога отново (още нямам намерение да търся второ мнение). Използвам си вторичен преглед, че въпреки осигуровките, обикновено не ми се чака по 3 седмици с направление, както ми предлагат първи възможен час, в които вече мога да съм си разбрала състоянието и да съм взела мерки, че дори и излекувала... И първият преглед отидох на частно. Аз и на профилактични ходя на частно, че на мен чакането по опашки пред кабинети също може да ми коства дори повече пари...
В сряда следобед съм при личната...
Частно или не, ние в България, хубавото е, че имаме бърз достъп до здравни услуги. Няма да го мислим и да чакаме със седмици повечето пъти.
Изводите, които си правя със сигурност, са: стресът разболява. Обидите на партньора разболяват... Много тежко го изживях и си пролича и физически... А аз приемах здравето си за даденост...
Личната ме успокоява, че в най-лошия случай ще пия лекарства 2-3 месеца и ще се оправя... Ниско кръвно, което казва, че не е от жегите, както мислех... И ускорен пулс имам...
Чудя се дали пък не направих фалшива бременност? Ама то ужким не показвало в уринарни... Или те са наистина фалшиви понякога. Заради пролактин евентуално съм имала това усещане, което ме усъмни да правя тестове, че веднъж бях бременна и знам какво е... Не ми се говори за това, беше тежко емоционално и приключи бързо... Деца нямам...
И никога повече уринарни тестове!!! Видяхте ми чертата едната. И писалката даде такъв.
И между другото вече не ми прилошава като ми взимат кръв... Поне тия пъти го приех геройски, хах. Искам само да се оправя, каквото ми се е разбъркало... Психиката явно...
Дано някой ден и аз да пиша, щастлива, че съм наистина бременна Simple Smile И с щастлив татко.

Общи условия

Активация на акаунт