Дългото чакане след трансфер - 92

• 58 675
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Аз си мислех, че ги изписват заради естрофем-а, тъй като на листовката му пишеше, че може да предизвика тромби.

# 526
Аз съм така.
След стимулация и ЗЕТ ми се покачи от 2 на 3.34.Сега ми изписаха еутирокс 25мг и ще почна да го пия месец преди подготовката за ЗЕТ.Живот и здраве при бременност,ендокриноложката ми каза,че ще го следим ТСХ.Същевременно еутирокса си го почвам сега и ще си го пия до раждане,но ако е неуспешен опита ще го спра след отрицателният тест.
Момичета, не съм сигурна дали точно за тук ми е въпроса. След стимулацията месец март вдигнах TSH 3,75 за една седмица (дотогава варираше 1, 2-2,4), ендокринолог ми изписа 50 мгр Ltyroxin и на трансфера на 25.06 TSH беше 0,70. В петък контролно го пуснах и е скочил на 2.42 само за седмица. Не мога да се свържа с ендокриноложката, а ми беше казала, че трябва да поддържам нива по 1 до първия триместър.Записах час за понеделник, но се чудя да вдигна ли малко дозата или да чакам до понеделник.
Мисля, че подобно рязко покачване може да е част от причината за ББ при предишния трансфер и ми се иска този път да предотвратя поне този фактор. Реално от 2 месеца приемам Л тироксин, всичко ми е ново. Знам, че някои хора сами си регулират дозата, но малко се притеснявам самоволно да взимам такова решение. Има ли някой опит с подобна ситуация?

# 527
Di@, по принцип съм съгласна да е заради естрофем, ако изписваха на всички със ЗЕТ например. Но на мен не ми изписаха превантивно, явно е до протокол на съответния лекуващ.

# 528
Чета ви и се чудя на мен само със стандартните изследвания са ми пускали ТСХ.Имам предишна бременност и тогава преди 6 год,не сме го следили и нямам проблем.Пуснах си сега 5 фактора за тромбофилия и лекарката каза,ако няма нищо,че ще спирам клексана.Но аз се притеснявам,ако спра някое от лекарствата да не стане нещо.

# 529
Здравейте, аз последно на 1ви бях на преглед и за сега всичко е наред в 8г.с и 4 дни. Самоназначих си тромбофилийте, някакъв разширен пакет и нещата при мен не излезнаха розови на 6 от 8 показателя имах мутации, веднага включихме фракси и лекаря назначи доста допълнителни показатели на кръвта, които излезнаха и за сега всичко е в норма, но страха и притеснението си остават. Сега ще записвам час и при хемотолог да видим какво ще ми каже. Та моят съвет към всички е да не се чака, не са шега работа тия тромбофилий, а който е с + тест да си ги изследва, че практиката е след 1 или 2 аборта да ги назначават което е ужасно. Успех на всички.

# 530
  • София/Севлиево
На мен Фракси ми включиха около 20 г.с. не знам докога.Според Станулов, който ми прави ЗЕТ трябва около 32 г.с.да се спре,с Вецев още не съм го обсъдила,но като че ли ще изтърпя до раждането и малко след това...
Тсх ми го изследваха преди стимулацията,беше около 1,5 и после чак в 13 г.с.като ми бе почти изчезнал-под 0,0 нещо си.През май и юни си го проследих станал е 0,700 и нещо и тъй си седи.Само Б12 ми включиха...

# 531
  • София
Момичета, Кога слагате факсипарина/клексана сутрин или вечер. Назначен ми е по 0,4 но не разбрах по кое време на деня се слага

# 532
  • София/Севлиево
Сутрин между 7:30 и 9:00,вечерта вземам 100 мг Аспирин.И още 2 Натаспин сутрин и вечер по 1.

# 533
Аз си слагам Енокса сутрин в 8.

# 534
Някой да има останал Кринон гел?

# 535
Здравейте момичета , трябва ми ,,Прогестан,,ампули .Някоя от вас да ги ползва  и от къде се снабдява с тях?

# 536
Аз си снабдявам от надежда.аз съм на прогестерон депо

# 537
Здравейте момичета,
В събота писах, че съм приключила съм опита,защото ми дойде, но в неделя само ми зацапваше.  Днес реших все пак да пусна ЧХГ, за да видя какво се случва и се оказах с резултат 81,70. Чух се с лекаря- ниско е, няма големи надежди, но каза все пак да пия още два дни Утрогестан и в четвъртък да пусна пак тест.
Това ми е втори опит и за втори път  нещата приключват с БХ (Макар че този опит още не го съм отписала). Не сме пускали нищо освен стандартните изследвания до този момент и тромбофилиите, водим се с неизяснен стерилитет.  Ясно е, че някаква причина има, но не знам къде да я търся. Какви изследвания още можем да пуснем? Или към какъв специалист да се насочим? Имунолог може би?

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 15:24 от VikiPa

# 538
Здравейте момичета,
В събота писаах, че съм приключила съм опита,защото ми дойде, но в неделя само ми зацапваше.  Днес реших все пак да пусна ЧХГ, за да видя какво се случва и се оказах с резултат 81,70. Чух се с лекаря- ниско е, няма големи надежди, но каза все пак да пия още два дни Утрогетсан и в четвъртък да пусна пак тест.
Това ми е втори опит и за втори път  нещата приключват с БХ (Макар че този опит още не го съм отписала). Не сме пускали нищо освен стандартните изследвания до този момент и тромбофилиите, водим се с неизяснен стерилитет.  Ясно е, че някаква причина има, но не знам къде да я търся. Какви изследвания още можем да пуснем? Или към какъв специалист да се насочим? Имунолог може би?

Здравей,
на кой ден е резултата? Стискам палци всичко да е наред и това да твоя успешен опит!

# 539
Десети ден ми е днес. Притеснявам се, че в събота с лекарят ми се разбрахме да спра всички лекарства. Може би избързах и аз не знам. Но пък при естествено забременяване никой не пие Утрогестан, така че се надявам да не е толкова фатално. След замразен трансфер на естествен цикъл на две 5 дневни ембриончета съм, дано се преборят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт