За тези, които четат любовни романи № 39

• 60 796
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • В къщурката на хълма на феите
Къде проспа мненията ми за две от най-любимите ми книги от историческите любовни романи. https://chitanka.info/serie/lairds-fiancees Завиждам ти, че ще ги четеш за първи път.
same here Joy Като закъсам за книги или изпадна в читателска криза точно с тези двете се лекувам Blush

# 196
  • София
Къде проспа мненията ми за две от най-любимите ми книги от историческите любовни романи. https://chitanka.info/serie/lairds-fiancees Завиждам ти, че ще ги четеш за първи път.
same here Joy Като закъсам за книги или изпадна в читателска криза точно с тези двете се лекувам Blush
И аз в кюпа. Изкълвах "Забивката"- хареса ми. Сега се прехвърлям на Нежно спасение, май само нея не съм чела от Гарууд.

# 197
Как четете за Гошо, Пешо, Тишо ... все едно за комшията става въпрос, а пък това хич не ми е романтично. Толкова съм свикнала с чуждите, най-вече американски и английски, имена, че ще ми странно някак. Скандинавските или други чуждици, хич не се и мъча да ги произнасям, там както дойде. Поне с нашите в това естество ще е фасулско.
Та, с две думи - не съм чела нищо българско и не знам дали бих. Все си представям балкански субекти ... и ми се отщява.

# 198
  • Бургас
Как четете за Гошо, Пешо, Тишо ... все едно за комшията става въпрос,
За книгата на Никола Кслева ако е въпроса, действието се развива в Лондон, а главните са Зоуи и КрИстиан. Само умалителното "маменце" /на две места/ не ми звучеше автентично. Иначе си е съвременен любовен роман, значително по-добър от някой четени наскоро "произведения"

# 199
  • Варна
Прочетох Нежно спасение на Джули Гаруд и ми хареса. Даже страшно много ми хареса. Това е първа книга, която чета от авторката и със сигурност няма да е последна. Много се смях на първата брачна нощ.
БОЖЕ Хриси!!! Къде проспа мненията ми за две от най-любимите ми книги от историческите любовни романи. https://chitanka.info/serie/lairds-fiancees Завиждам ти, че ще ги четеш за първи път. Малкоо са сходни като сюжетна линия Той - каменно лице, грамаден, строг - тя - нежна, малка, мека, наивниа до глупост. Обожавам историческите романи на Джули Гарууд. Поредицата Бюканан-Ренард обаче не съм чела нищо  освен първата. Ще я дочета някой ден, но не е май моето нещо.

Прочетох Всичките ми ангели на Никол Калева и с чисто сърце бих я похвалила и препоръчала.
Чак ме е срам Relaxed Аз малко съм изостанала с историческите любовни романи.
Аз малко се учудих, че не бяха български имената в книгата на Никол Калева, но ми хареса, защото и аз не съм свикнала да чета книги от български автори.

# 200
  • Бургас
Задава се нова книга от поредицата Рейвънел на Лайза Клейпас  Devil in Disguise. В ГР пишат, че главната героиня Lady Merritt Sterling /млада вдовица/ е дъщеря на Лилиан и Маркус от Сезони на любовта, а главният - шотландец е от известен англ.род /не се спомонава кой/. Всички в ГР изтръпавт да не е извънбрачно дете на Себастиян /на Еви/, защото другите две книги в Рейвънел с "дявол" в заглавието са за неговите дъщеря и син. Според мен "дявола" е Мерит /явно всички с препратка към Сезоните ще са "дяволи", а шотландеца би следвало да е Рейвънел - все пак нещо трябва да го свързва с поредицата, иначе книгата би следвало да е в другата. Не харесах особено Дъщеря на дявола /отново с млада вдовица/ и сега съм леко със занижени очаквания към Дявол под прикритие.

# 201
Задава се нова книга от поредицата Рейвънел на Лайза Клейпас  Devil in Disguise. В ГР пишат, че главната героиня Lady Merritt Sterling /млада вдовица/ е дъщеря на Лилиан и Маркус от Сезони на любовта, а главният - шотландец е от известен англ.род /не се спомонава кой/. Всички в ГР изтръпавт да не е извънбрачно дете на Себастиян /на Еви/, защото другите две книги в Рейвънел с "дявол" в заглавието са за неговите дъщеря и син. Според мен "дявола" е Мерит /явно всички с препратка към Сезоните ще са "дяволи", а шотландеца би следвало да е Рейвънел - все пак нещо трябва да го свързва с поредицата, иначе книгата би следвало да е в другата. Не харесах особено Дъщеря на дявола /отново с млада вдовица/ и сега съм леко със занижени очаквания към Дявол под прикритие.
все ми е тая кой ще е, само да има книга на Лайза скоро, че вече ми се чете нещо нейно ..

# 202
Яна, направо шапка ти свалям как успяваш да запомниш толкова имена и кой от коя книга е, аз като прочета 2 исторически любовни романа един след друг и вече ми е каша кой кой беше 😂

Книгата на Никол я похвалих в предната тема, но не пречи и в тази да се разпиша. Героите й не са с бг имена и действието се развива в Лондон , това са двете неща, за които авторката беше критикувана даже от читателите, а пък мен точно тези 2 неща ме привлякоха първоначално да й дам шанс. Аз също не обичам да чета за Иван и Георги, даже сама не можех да си обясня защо, но evencee го е обяснила много добре, мисля че същото усещане е и при мен.
Не разбирам много от поджанрове на любовните романи, но в goodreads като чета коментари и често срещам фразата "slow burn romance". Мисля, че важи за тази книга, действието за някои може да се стори бавно, главните герои се събират след средата на книгата , но за мен си беше идеално. През цялото време имаше интересни сцени и прехвърляне на любовни стрелички, напрежението така се беше събрало , че от първата целувка минахме на секс 😂. След това има няколко секс сцени за любителите, но не това е основното в сюжета. Накрая има и малко екшън и разбира се щастлив финал. Това е , което обичам да чета. ❤ И най-вече добре изградени и представени герои.

# 203
Отдавна ми се чете на Лайза нещо историческо, има и една последна от Сезоните, която не е издавана https://www.goodreads.com/book/show/3050104-a-wallflower-christmas дано я издадат Ергон...

# 204
  • София
Аз на поредиците на Лайза Клейпас схема си направих докато схвана кой брат, кой сват. Smiley Иначе книгите са супер!

# 205
Това със схемата е много добра идея. Аз също не мога да ги оправя кой какъв е Simple Smile

Мен не ме интересува дали ще е Пешо или Джон, важна ми е историята. След втора глава нямам никакъв проблем с имената или че действието е в бг.

# 206
Да де, ама аз Джон не познавам, да кажем, докато Пешо ... веднага в съзнанието ми изплува някой познат Пешо и край с романтиката. Няма пречупване .. това. Луда работа.

# 207
Аз на поредиците на Лайза Клейпас схема си направих докато схвана кой брат, кой сват. Smiley Иначе книгите са супер!
От сърце, душа и бял дроб те моля да я споделиш с мен, за да се вкарам и аз в час!

# 208
  • София
От сърце, душа и бял дроб те моля да я споделиш с мен, за да се вкарам и аз в час!
Ще гледам довечера да я намеря и ще ти я снимам. Satisfied

# 209
  • София
Да де, ама аз Джон не познавам, да кажем, докато Пешо ... веднага в съзнанието ми изплува някой познат Пешо и край с романтиката. Няма пречупване .. това. Луда работа.
И аз съм така. Прочета ли бълг. имена и съм дотам.

Общи условия

Активация на акаунт