Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 38

• 68 612
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Моренка, Мама Яси, Честито на ученолюбивите ви деца. Живи и здрави да са и да имат много късмет в живота и професионалната реализация. Hug Flowers Four Leaf Clover

И ние го караме на сухоежбина, салатки, мезенца и затова не снимам и нямам за показване, но спретна ли нещо, веднага ще се появя със снимков отчет. Grinning

# 346
  • София
Добро утро на Еньовден!

Скрит текст:
Любимата ми билка/ подправка- мащерка, снощи  набрах, че сутрин все бързам.

Снощната вечеря

Скрит текст:
Панирана бяла риба

Тиквички с чесън и копър

и зелева салата

Прекрасен да е денят ви! 🤗

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 10:06 от AnyHr

# 347
За вечеря Пълнени чушки с яйца и сирене. Пепи, да си жива и здрава! Всеки път като правя рецептата си мисля за тебе. Hug
Много ги обичаме и у нас и ги правя целогодишно , но зимата Предпочитам да са пържени 😊
Моренка и мама  Яси, честито за децата ви!
Вчера за обяд с едната девойка хапнахме миди с чесън, масло и вино https://pep-4o.blogspot.com/2020/05/blog-post_29.html  и една купа напълних за бургаски да правя довечера

Крем супа от моркови и картофи,

кюфтета от тиквички за вечеря имахме https://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_5203.html

Прясно зеле  с домати и приключвам сезона му.

# 348
  • София
Скрит текст:
само да напиша ЧЕСТИТО на Моренка и мама Яси! Няма какво да показвам, малко сме на салати, сиренце, ей такива глупотевини, но ви следя сериозно и се представяте повече от добре! Хубави горещи дни от мен!

# 349
  • Sofia
Пеп, душа, благодаря ви!

И ние сме на салати основно, ама за показване имам много събрани мои вдъхновения, особено в кутията на детето, та току виж се вдъхновил и някой друг. 

Та ...
Спаначено ризото с бейби октоподи и скариди; салата - червена, киви, червен портокал  и орехи с лимоново-протокалов дресинг

# 350
Сладкиш с череши и банани

Снимката е стара, но същия сладкиш правих снощи.

И пица правих, но забравих да снимам.

# 351
  • Sofia
Даре,
Скрит текст:
и аз ползвам стари снимки ( като готвя същото), никак не ми се снима нещо, което вече съм снимала (изключения са случаите, когато искам по-добра снимка), пък и място ще ми заемат снимките.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 15:41 от Morena

# 352
Честито на тези,които са имали поводи за празнуване! Hug
Крем супа с коприва и аспержи

Кюфтенца с булгур,коприва и сушени домати

# 353
Даре,
Скрит текст:
сподели, моля те, рецептата за този апетитен сладкиш със стара снимка. Grinning

# 354
Джасте,
Скрит текст:
1л. прясно мляко, от което се отделя 200 мл.
60 гр. царевично нишесте (по оригинал 6 с.л. брашно)
5 с.л. какао
8 с.л. захар
пакет и половина чаени бисквити

Слагат се млякото и захарта да заврат. В отделеното мляко се разбиват нишестето (брашното) и какаото. Като заврат млякото и захарта, се прибавя, при непрекъснато разбъркване какаовото мляко. Бърка се, докато се сгъсти. Маха се от огъня и се прибавят натрошените бисквити. Форма за кекс се изплаква със студена вода и се изсипва сместа. Престоява в хладилник и след няколко часа се обръща в поднос.
Аз често добавям малко масло и течен шоколад. Снощи на дъното на формата посипах кокосови стърготини и след това изсипах сместа. Понякога слагам сладко от череши на дъното, въобще търпи всякакви импровизации. Прилича на бисквитена торта и у дома е "уважаван" сладкиш. Simple Smile

# 355
# 356
Летни вкусотийки

Патладжан по идея на Катето Евро

Запекани тиквички със сирене и домати

# 357
  • Once there was a Hushpuppy...
Супа с тиквички и ориз

И любимото ми постно зеле на фурна с таратор
Това е сезонът, в който преобладават постните ястия у нас❤️ Хубавото е, че и мъжете ги ядат, е с по някоя шунчица😆

# 358
  • Bарна, морето, сините вълни

Пълнозърнести палачинки с мед, шипков мармалад и маслиново сладко

# 359
За вечеря каквото видях оттук-оттам, че не ми се мисли за готвене.
Измишльотинки с домат и моцарела,

вкусни тиквички от абонамент в пощата,

уелските сандвичи на Mikkey

и канапенца със сирена и мармалад от чушки, подсказани от форума.

Общи условия

Активация на акаунт