Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 38

• 68 617
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • In transit
Пинко, много ме развесели с този кайен. Представих си ви ...Joy
Тайне, много обичам скумрия на скара, мога да я ям всеки ден. Много апетитно изглежда твоята.Hug

Мързелива запеканка с тиквички

Фокача с орехи и горгонзола, отново с мързеливото ми тесто

Домати с ориз и много подправки

Домашни череши за десерт

# 331
  • Sofia
Пак съм аз, ама ми изкочи повод, та да ви черпя... За прекрасната диплома на моето слънце (13г.) - любимо у нас
Бананово руло

И моят обяд - Пилешко с оризови нудли, броколи и яйца

# 332
  • София

Тайне, много обичам скумрия на скара, мога да я ям всеки ден. Много апетитно изглежда твоята.Hug

Благодаря!Важното е,че внука я хареса,че той обича риба, но хич не обича риба с костици, а на скумрията се вадят от раз.А да не си умириша чугунката на риба,  застлах с хартия за печене с издигнат отстрани борд, видях от една туркиня, не очаквах да се получат чертите,но стана.После само събирам хартията за ъглите и хвърлям.

И пробвах да направя бонбони от обикновени бисквити и маскарпоне. Стават за ядене, само където с орехи щяха да са още по-хубави.

Да добавя и китайското, ама сбърках, че смесих месото с ориза и не излиза хубаво на снимка.Иначе беше одобрено от капризите.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 20:54 от Тайна

# 333
Това ще е вечерята днес ( не беше много удачно заради жегата, но избягах на прохлада за час/два ....)

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 22:36 от denyil

# 334
  • София
Morena,

Скрит текст:
Да продължи да учи, където иска, твоето слънце! Браво на детето... ооопс тиййн-а.
И аз имам подобни вълнения, но младежът (внученце) не давал "прогнозни резултати" за матурите 🤣, та чакаме резултатите другата седмица). Иначе се е справил страхотно.

И от снощи:

Скрит текст:
Основното беше пресни картофки с чесън и копър на фурна Wink

към тях "прикачих" гарнитурки: печени ребърца и салатка

Тайна, умирам за скумрия на скара.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 19:19 от AnyHr

# 335
Честито на тийнеджъра Морена.
Днес  една шакшука. Трябва да има и месо, защото някой у дома роптае на постните манджи Satisfied

Лимоново-рикотени панкейк

# 336
  • София-Младост
Хумус с печени домати и аспержи

# 337
Морена,браво на твоето слънчице!
Тайне,и аз се впечатлих от скумрията.Как не се сещам да си направя
Аз пак съм със салата и скара

# 338
  • Бургас / UK
Морена, много успехи и сбъднати мечти на твоето 🌞✌🏽

Пиле с ориз

Спагети със сметана

Хумус, нямах тахан , но се получи добре

Боб с наденица

Зелена салата

И една бира и прекрасно моренце от мен

# 339
  • Sofia
Днешната ни вечеря
Салата домати, печен патладжан, червен лук и сирене с  чеснов дресинг.

Благодаря ви, Ани, Данифин, Пеги и Чефи, за хубавите пожелания и вниманието!  
Ани,
Скрит текст:
Първо, че намираме, че не е редно в тази възраст да са поставени пред избор, щото изобщо не са дорасли за това.
 Ние повече зачитаме дипломата (като отражение на нивото ѝ) от матурата, особено пък в днешната ковид ситуация и съответното обучение. Отчитаме и факата, че щерката се притеснява (трябва да работим по темата в следващите години) и на матурите не е показала реални резултатати - като излязла се сетила за пропуснатите неща. Имаме предположения за резултатите - добри.  Та да попадне сега в прилична среда и да учи както до сега (справя се сама с малко помощ от нас, не е ходила на никакви уроци) и после за студенството да решава/избира. За сега забелязваме наклонности, да видим как ще е натам... Simple Smile

# 340
  • Once there was a Hushpuppy...
Тази вечер сме на салата и печена ципура

Следобедна млечна баница с юфка

Хубав повод, Морена! Да е живо и здраво момчето и все така да бъде занапред!

# 341
  • In transit
Морена, честито на щерката! Нека продължава в същия дух детето и винаги да се гордеете с нея! Hug

За вечеря Пълнени чушки с яйца и сирене. Пепи, да си жива и здрава! Всеки път като правя рецептата си мисля за тебе. Hug

За десерт сладолед Тирамису Yum

# 342
Фарфале със сирене, масло, лимон и пипер

Лаврак с картофки и розмарин

# 343
# 344
  • там където има винаги вятър
Ние продължаваме със сухоежбината.

Вижда му се края на ремонта.
Скрит текст:

ММ започва сглобяването на мебелите, а мен ме чака парцала.

Морена, много успехи на детето/деца са ни и на 13 и на 30.../

И аз имам повод за гордост - вчера синът ми се дипломира/бакалавър Информатика/
Скрит текст:
Някой ще каже - голяма работа, хората по 2-3 висши завършват. Но аз си знам децата. Докато дъщерите изкараха и магистратури, то синковеца не беше от ученолюбивите. Записа се да учи след като завърши у-ще, изкара първия семестър и каза - няма да уча. Но ето че след няколко години сам реши и вече завърши. Та, да са ни живи и здрави децата и внуците, пък кой каквото си реши Grinning

Общи условия

Активация на акаунт