Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 38

• 68 547
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Morena, моля те за рецептата за сладкиша. Simple Smile
Заповядай, Лита - https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/blog-post_74.html

# 436
Скрит текст:
В Лидл има ли вишни - бих го забъркала и аз. 
Чудесен е

# 437
  • София
...............................
Скрит текст:
Идва ми да би убия с тези чаши,...........шегувам се, ама поне ми кажи какъв размер ти е чашата, че да го забъркам за утре, щото ми трябва за закуска на едно непослушно дете на две годинки, непослушно и бесно, ама пък си яде безпоглешно, което е повече от прекрасно.

# 438
Morena, спаначния пай изглежда чудесно! Може ли рецепта?

За да не е спа, показвам печени свински ребра, мариновани в мед, горчица и черен пипер.

# 439
От мен днес охладена паста с песто, моцарелка и чери за обяд

и пикантни крилца за мача с биричката

пресни картофки с чесън

Хубава вечер на всички и наздраве на празнуващите!

# 440
Честит празник,момичета!
Пепи,жива и здрава бъди!
Не готвя аз,за това едни полуфабрикати

# 441
  • Sofia
...
Скрит текст:
Идва ми да би убия с тези чаши,...........шегувам се, ама поне ми кажи какъв размер ти е чашата, че да го забъркам за утре, щото ми трябва за закуска на едно непослушно дете на две годинки, непослушно и бесно, ама пък си яде безпоглешно, което е повече от прекрасно.
Скрит текст:
Браво на детето, много обичам такива ядящи (като щерка ми, която познаваш), освен че всичко останало си му е наред. Simple Smile
Та ако ползваш малка чаша, ще стане по-малко количество тесто, ако си с голяма - по-голямо. Важното/номерът е като гепиш една чаша, само нея да ползваш за всичко що е в чаша в рецептата (то се отнася и за лъжиците). Иначе аз ползвам мерителна чаша, която е 250мл

Morena, спаначния пай изглежда чудесно! Може ли рецепта?...
Благодаря, с удоволствие, заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2020/04/blog-post_41.html

# 442
  • In transit
Честит празник на всички именници днес! Flowers Rose  Пепи, да ти честитя и тук! Kissing Heart

Морена, като видя прекрасните ти цветни кутии, които приготвяш за детето, ми се приисква да ме осиновиш. Hug

Леко и лятно меню вкъщи. Любимата супа от миди по сицилиански

Тирокафтери с пърленка

Овесени бисквити с лешници и кокос

# 443
А пък аз рецепта за ориза към пилето, моля

# 444
У нас днес менюто е морско.
Миди и скариди с бяло вино, чесън и девесил:

Пържена трицона(риба, ама цаца, цаца, ама риба Grinning Wink) и пържен сафрид:

Пп Честити да са всички именици.
Пп Пепчо, да си жива и здрава. Flowers Four Leaf Clover

# 445
AnyHr, честит празник на внучетото ти, с най-добри пожелания от мен!😍 Mikkey, честита да е майчицата ти! Дълги години здраве и щастие й пожелавам! 😍
Днес ви представям много лесна и вкусна рецепта за печени праскови. 😋🍑🥄🤩
https://---shoretner923-2SzGpvU

# 446
  • София
Душа,
Скрит текст:
така и ще направя, че взема една чаща среден размер и с нея ще работя и ще го забъркам, няма да е с вишни, защото нямам в момента, ще е с череши и ще намаля малко захарта, че черешите са ми много сладки, блягодаря, душа. Всичко което съм захванала от теб се е получило сполучливо.

# 447
Здравейте! Реших да споделя с вас днешната ни вечеря: оризови топки със сос от сирена и печени пилешки бутчета

# 448
По нощите ме хвана кексовото вдъхновение и към 22ч от фурната излезе това чудо, вътре с филирани бадеми и повечко ром Stuck Out Tongue Winking Eye

Толкоз беше останало за закуска, на практика беше доста по-сочен отколкото изглежда.

Кана студен чай с китки мента и майорана, и портокалови и лимонови изрезки

Салатки, тиквички-домати-чесън и спанак-лук-чушки-репички-кашкавал

# 449
  • Sofia
Мики, благодаря ти за хубавите думи!    Нямаш грижи с осиновяването (от ФБ групата съм толкова многодетна вече... Simple Smile)
Пък някои неща странно, но изглеждат по-добре в кутията/иите.
Душа, благодаря и на теб!  

А пък аз рецепта за ориза към пилето, моля
Скрит текст:
Пилешкото овкусявам със сол и п-р - запечатвам на тиган, след това наливам вода, слагам един морков и една глава лук (на едро и двете), а ако имам и селъри (дръжкова целина) слагам и варя 20мин.
В това време запържвам лук (понякога и морков на ситно) на бавен огън да поомекне, добавям сол и п-р и ориза - да стане стъклен. Прехвърлям в тава, настанявам пилешкото и заливам с врелия му бульон (ориз: вода - 1: 2.5-3).
Пека в загрята фурна.

Общи условия

Активация на акаунт