Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 38

• 68 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Руло Стефани

# 391
  • там където има винаги вятър
Ренко, Мики - благодаря ви.

Честити да са внученцето на Ани и майката на Мики!

Ние днес се засилихме да копаем на село, а то дъжд, дъжд, студ... така до обяд. Е, свършихме и малко работа,хапнахме :

Откъснахме и първите краставички

# 392
  • Sofia
Мики, да е честита и здрава товята мама, да е дълго до теб в добро здраве!   

А от мен предложения  за утрешната ви закуска Simple Smile

Калоферски милинки - обожавани у нас Simple Smile

Скрит текст:

Или пък Лападник

Скрит текст:

И за любителите на месото - Пай с ориз, гъби и сурова наденица

Скрит текст:

А това е вечерята ни - от любимата ни азиатска кухня - Тайландска супа с пилешко

И десерт

# 393
  • София
Вчерашния ми омлет и пробвах едно  китайско клипче, пак с яйца. Варено яйчено рулце.Добре,че сложих само три яйца, не ми хареса изобщо.

Топъл хляб с кюфте и домат.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 15:49 от Тайна

# 394
Пилешка супа с месо от гърдите, поради липса на бутчета в магазина и наличие на мързел в мен да ходя до друг. Определено с бутчета ми харесва повече.

# 395
За бърз и нездравословен обяд днес, приготвих телешки бургери, които много зарадваха момчетата вкъщи. 🙃🍔😋👩‍🍳
https://---shoretner923-3qs7RIu

# 396
Калмари (полуфабрикат) и пържен сом

Зелева салата с краставица и копър

# 397
  • In transit
Мама Яси, Морена, благодаря за пожеланията. Hug

Ани, честит празник на внучето ти!

Шкембе по римски и зелена салата

Сладоледена торта с череши, която приготвих вчера за РД на майка ми.

# 398
Телешки език "винен кебап" с розе, много сполучлив, направих го малко на риск, но не съжалявам:

Към вечерята имаше салата и супа(ориза с тиквички и картофи беше успешно префасониран), сладки череши и сладолед.
Закуската - тривиални макарони:

Пп Мики, да ти е жива и здрава майчицата. Heart Най важния фактор в живота на всеки човек. Heart
Ани, да ти е честито внучето. Внуците са по мили от децата, второто Аз на родителя. Heart

# 399
Mikkey,  Ani, да са ви здрави рождениците, да имате много поводи за радостни почерпки!

Хубава вечер и спокойна седмица!
Скрит текст:

# 400
Супа от две джоланчета в бавноготвещата тенджера, с малко картофки, доматки, много целина и магданоз.

# 401
Дени,
Скрит текст:
идвам у вас и хич не ме е срам. Толкова да обичам лозови сармички и толкова рядко да ги правя.

# 402
Джасте, чакам те на хлад в подножието на Рила Kissing Heart
Скрит текст:
Срам ме е да кажа, че не съм правила от мнооого години-аз много обичам и постни и с месце, но домашните любимци- не ги поглеждат( добре че съседка ми даде листа , да си припомня как се правят..купувам си готови само за мен, когато ми се хапват.)Сега се чудя, как да си запазя за друг път около 60-80 малки и крехки листа.

# 403
  • София
М..да, трябваше най-сетне и нещо да сготвя, щото не можело повече на сухоежбини и салати и аз сготвих
Сицилиански пилешки гърди с вино Марсала

Пиле Франчезе и фетучини Алфредо

Свински жулиени с картофни на тиган

Салатите и тараторчето са ясни, те са ми ежедневно приготвени
Но тъй като някой си от моите си хора имаше празник, а това за мен е любим човек,  трябваше да се спретна и нещо да направя. Най-обичам в петък вечерта  да ми се каже - помогни ни, защото в неделя ще има празник и ще има доста хора, и направи там нещо си,  но не се затруднявай!!????, нещо като соленки, нещо сладки, нещо малки банички -хапки, абе каквото прецениш.... там нещо си...Е, как да стане от петък до неделя, ми аз нямам десет ръце , а и най-вече фурната ми е една. Направих доста неща, като соленки, нямам снимки за огромно съжаление, 4-ри вида соленки забърках и дойдоха да си ги вземат, а снимка - йок, но това което остана да направя успях да го снимам и ще го покажа, не е много, ама толкова. Трябваше и торта да направя - направих и за доказателство я показвам още в работен вариант, или по-точно няма я декорацията от звезди, но в последствие ги имаше, разбира се . Разбрира се усетих се, че няма да се справя и веднага поръчах и кетъринг, ми........ доволна съм, точни бяха хората и получих точно това което изисквах, така че бях точна.  Не, не е мой рожден ден, аз рожден ден нямам и никога няма да имам, ненавиждам ги подвобни празници, ама това съм си аз и толкова.
Малки банички-хапки

Шоколадово-портокалово лешникови пурички

Скрит текст:

Италиански маслени бисквити с кафе

Италиански маслени бисквити с лимон

и двата вида бисквити се оказаха много сполучливи и ще ги кача по-късно, елементарни са
Хрупки с пармезан

и тортата. За мен това е най-добрата елегантна торта

и все още работен вариант
Скрит текст:

# 404
А за тортата имаш ли рецепта в блога ? / Тези подложки от сайт ли ги купуваш / .

Общи условия

Активация на акаунт