Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 38

• 68 572
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
А за тортата имаш ли рецепта в блога ? / Тези подложки от сайт ли ги купуваш / .
Скрит текст:
пусната е рецептата в секция торти, а подложки си поръчвам онлайн по 50 бр. Този път малко им сгреших размера,  d -20 са,  трябваше да са една идея по-големи,   d - 22-24 , но въпреки това ми вършат повече от прекрасна работа.

# 406
  • In transit
Дени,
Скрит текст:
Колко много сармички! Heart Eyes И аз идвам с Джастето да ви помагам в яденето. Yum
Иначе за съхранение, веднага след като изключа котлона ги нареждам в чисти буркани с капачки на винт и затварям капачката. Като изстине тя се запечатва (хлътва надолу и щраква). Така могат да ти издържат месец и повече в хладилник. Изпитано е за доста ястия, вкл. и за сарми. Само гледай да ти е нова или сравнително нова капачката, да няма ръжда или да е изкривена нещо.

Благодаря ви за пожеланията!

# 407
  • ВАРНА
Пълнени патладжани

# 408
Внуците са по мили от децата, второто Аз на родителя. Heart
Само баба би те разбрала 😊🤗 преди 2 години се чудех "какви пък ги приказват тия хора"...но се убедих. Моите ще се местят в Сф тези дни Да не ви казвам колко го оревах. Баща и пита "За нас няма ли да ти е мъчно?" Ще, но него вече два пъти го пробвах, веднъж за 5г в София и втори път в собствен дом. Но малкото човече като те погледне с широка усмивка...се разтапяш.
Мики, честита да ти е мама!

Отчет за вчера Simple Smile  супа топчета https://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html , мъфини с шоколад, вместо с боровинки , а сутринта имаше сандвичи с  лаваш.
Хубава нова седмица и бъдете здрави!

# 409
  • Sofia
Днес от мен разни кюфтета.  Simple Smile

Кюфтета от броколи

От листа от червено цвекло

От сьомга - по азиатски

От тиквички

От кейл

От булгур с гъби

От нахут/фалафели

Пък и рисоли с корен от лотус  и кайма от свински гърди и телешка плешка

# 410
  • В царството на игрите:)

Пържени филийки

Домашен сладолед

Свинско печено в гювеча със зеленчуци

Мелба от купешки сладолед

# 411
Ама как да не си обича човек внуците! Само в тях ми е надеждата да им върнат на синковците за всичките изпокъсани ми от тях нерви! Joy

AnyHr, на патеричка, да расте здраво, щастливо и умно внучето! Много да те радва!

Mikkey, и на теб на патеричка, да ти е жива и здрава мама! Тортата е страхотна!

Пиперки с яйца,

свинско със зеле

и баница с кайма.

# 412
Сурова веган торта с маракуя

# 413
  • В царството на игрите:)

Забравих да си покажа бисквитената торта. П.п.Човек като ми гледа постовете и снимките ще рече, че нищо здравословно няма вкъщи. И ще е прав Simple Smile

# 414
  • Sofia
Ох, milmich, много ме разсмя послеписът ти. 

Пъпеш и диня

Пилешка пържола с фъстъчено масло и Пикильо чушлета с чедър
Салата - спанак с авокадо и сирене (много любима у нас)
За подслаждане  - домашен безглутенов шоко мус с печени лешници и мента

# 415
  • Варна
Здрасти, нареждам се и аз за сармичките, че съм малцинство у нас и само мама ме урежда с такива.
Аз стачкувам кулинарно и караме на салати и импровизации.

Купешки хамбургер с чипс мое производство.

Измислени кюфтета от кайма и червена леща, трябва да поработя върху съставките. Не ги одобриха, но аз си ги хапнах.

# 416

Забравих да си покажа бисквитената торта. П.п.Човек като ми гледа постовете и снимките ще рече, че нищо здравословно няма вкъщи. И ще е прав Simple Smile
Напиши рецептичка за таз нездравословна торта . Изглежда чудно

# 417
Лозови сармички с ориз и овче мляко за обяд

и салата "Нисоаз" с аспержи, вместо зелен боб за вечеря

# 418
  • София
Благодаря за пожеланията и вниманието, момичета! 😘 Много сте мили!

Тази вечер не особено летни неща... кюфтаци на скара (от снощи, да ги не Фърлим 🤣 ); свински мръвчици с чушки и лук; сладки картофи с масло и розмарин

Скрит текст:
Шеф Манчев много държи на пресните подправки 😉 (прав е човекът...)

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 23:14 от AnyHr

# 419
milmich, не стига че у вас нищо здравословно няма, но това нездравословното, дето си го показала ме подтикна и мен към нездравословни деяния. И докато чаках да се изпече нездравословното, си спретнах нещо здравословно. Joy

Някакъв гръцки сладкиш "Плисе", че е плисиран - така е, плисиран е.

Общи условия

Активация на акаунт