Често съм обиждана и гонена

• 13 890
  • 364
  •   1
Отговори
# 150
Аз пък мисля , че е добре , че си изля болката . Предполагам , че не си споделяла с приятелки , или поне не с подробности . Не виждам защо трябва да я нападате така агресивно , по - скоро ми се струва , че търсеше подкрепа за решението да го напусне .
Страшен оптимист си.
Авторката получи точно тази подкрепа. Ако е в София, половината пишещи ще й се явим в уречен час с по едно руло 100литрови чували, тъпчем, товарим в нечия кола или в такси и я местим в новата квартира. Ама не е това случаят.
Тези теми са точно зов да убедим някоя, че гадният й партньор всъщност не е толкова гаден, просто е мъж и малко недорасъл, ама щом са заживели заедно , значи има изгледи да узрее скоростно и нека жената само мъничко още потърпи, съвсем мъничко.
Благодаря ! Дано си остана винаги такава . Момичето написа , че се изнася . Била съм в такава ситуация , млада , глупава , несигурна ... имах нужда да чуя само едно " Всичко ще се оправи , ще ти е трудно , но ще се оправиш " . Вместо това чувах само как  аз съм си го избрала , как сама съм си виновна , как ще си го търпя .... В такива моменти човек има нужда да чува по нещо , което да го " вдигне " , да му потвърди , че решението е правилно . В оня момент осъзнавах колко съм прецакана , но всички обиди , които понесох от близките си , ме караха да си мисля , че да ,  аз съм си виновна и си го заслужавам . Не си представяш дори , колко силно действа една добра дума в такъв момент .

# 151
Странни заключения вадиш. На база 1бр колежка, извод за цялата провинция, налЕ Grinning
Наскоро ми се наложи за 1 ден да работя с момиче, от малък град,  което си носеше цяла торба с дрехи, кърпа, че и несесер, който беше полу отворен и се виждаше четка за зъби и идваше на работа по-рано, за да се оправи в служебната баня. Защото ходи “на гости” на “гаджето си”.
Същото това момиче посре цял ден избиваше комплекси по главите на колежките си и беше толкова “голяма”, че не можеше дори да се говори с нея, камо ли да се работи.

Сега, аз вече също разказах как съм търпяла неща, които не се търпят, но чак такива неща и унижения не съм и не бих.

Докато четях авторката си мислех, че момичетата от по-малките градове са способни на всичко да търпят, обаче се сетих, че имам приятелка, която си е от София и ми споделяше, че приятеля й (също от София) я е гонил многократно от дома му, от работа й е пишел съобщения, че иска като се прибере , тя да си е тръгнала ш багажа й да не е в дома му и т.н, и т.н, а тя го чака, приготвила вечеря, за да го “предразположи” да поговорят и той да се “вразуми”. Когато я попитах, защо си го причинява, тя ми каза, че ако се върне в къщата на майка й - там са двете в две стаи, а приятеля й има цял етаж от голяма къща и при него тя е “по-добре”.

И пак към авторката на темата: голям престиж, че си юрист, но като цената е да търпиш вкъщи такива гаври, какъв е смисълът?

Не мисля, че темата е пързалка. Има много такива момичета.

# 152
Не е само едно момиче, както казах, но и написах, че имам приятелка от София, която прави същото - т.е. не е до град

# 153
Благодаря ! Дано си остана винаги такава . Момичето написа , че се изнася . Била съм в такава ситуация , млада , глупава , несигурна ... имах нужда да чуя само едно " Всичко ще се оправи , ще ти е трудно , но ще се оправиш " . Вместо това чувах само как  аз съм си го избрала , как сама съм си виновна , как ще си го търпя .... В такива моменти човек има нужда да чува по нещо , което да го " вдигне " , да му потвърди , че решението е правилно . В оня момент осъзнавах колко съм прецакана , но всички обиди , които понесох от близките си , ме караха да си мисля , че да ,  аз съм си виновна и си го заслужавам . Не си представяш дори , колко силно действа една добра дума в такъв момент .

Нещо не си разбрала. Тя се изнася, защото е изгонена, а не защото иска да се изнесе. Няма как да й кажем, че решението й е правилно, защото нейното решение е да му ражда деца, а не да се изнася! В момента е блокирана от него и чака да я разблокира и да я прибере обратно.

# 154
Не знам защо всички скачате, че тя няма нищо и има материален интерес да е с него?

Вероятно защото за своите 30-50+ години сме видели, че много повече от един човек, гонен по този начин, не се маха единствено заради липсата на финанси. Важи с особена сила при нископлатените провинциалисти в големия град, както и при жени от проблемни семейства, които увисват на врата на първия срещнат и раждат, а после търпят, само и само да не се върнат в бащиния дом.
Има и изключения, но не е сигурно при тях дали е по-добре.
Накратко, не е въобще само 'едно момиче'. А не са и само момичета, има и мъже в това положение. Даже към момента за двама такива се сещам, единият заврян зет в София, докато го изгонили, без да направят сватба и деца, а другият от Шуменско се ожени и направи две деца на една мадама със собствен апартамент във Варна, кръшкаше като невидял и накрая варненката го изхвърли. Но това са странични примери, де, не е за тях темата.
Та това е причината за 'скачането'. Не са някакви фантазии, а доста популярно явление всъщност.

Даваш вид, че не си склонна на компромиси, но все пак допускаш, че при определени условия .....
Май не обясних добре. Аз си давам ясна сметка какъв е този човек, че не съм го познавала и че няма да се промени тепърва, та да ми пасва на представата. В смисъл, наистина не правя компромиси точно с това.

Вместо това чувах само как  аз съм си го избрала , как сама съм си виновна , как ще си го търпя .... В такива моменти човек има нужда да чува по нещо , което да го " вдигне " , да му потвърди , че решението е правилно . В оня момент осъзнавах колко съм прецакана , но всички обиди , които понесох от близките си , ме караха да си мисля , че да ,  аз съм си виновна и си го заслужавам . Не си представяш дори , колко силно действа една добра дума в такъв момент .
Никой тук не й каза да го търпи. Ни-кой. Няколко човека й казахме, че изглежда си има причини да го търпи. Но не е длъжна. На тях им подскача. Повечето й казаха да бяга, а тя на тези им закърши ръце стил ама то.... Нито така, нито иначе, сърби, боли, драго ми е.

# 155
Не мисля , че ще се върне . Мисля , че ще си даде шанс за по - добър живот .

# 156
  • Далечният изток
Скрит текст:

Нещо не си разбрала. Тя се изнася, защото е изгонена, а не защото иска да се изнесе. Няма как да й кажем, че решението й е правилно, защото нейното решение е да му ражда деца, а не да се изнася! В момента е блокирана от него и чака да я разблокира и да я прибере обратно.
За най-голямо съжаление, най-вероятно е точно така...
Дано момичето го проумее и да не прави поредната грешка да се върне отново. Искрено се надявам.

# 157
"Досега съм се връщала, защото плаче, извинява се, всичко ще е различно и после 2 месеца сме ок, до следващото нещо, което кажа и той драматизора. Сега съм си взела абс всичко вещи, днес оставям и ключа под стъпката, чакам приятелка с кола."

Това ме кара да мисля , че ще се вразуми .

# 158
  • Далечният изток
Дано не е колкото мен.... И аз си бях прибрала абсолютно всичко след 20+ съвместни години и пак се върнах....  С някакви надежди как всичко ще бъде различно.... Да бе.
Авторке, наистина си тръгни, ама наистина, сложи истински край и не се връщай. Дано ми повярваш...

# 159
Без още какво съм? Приятели верни имам поне 5, които веднага са насреща, но не живеят в София, да може би не съм имала желание да си тръгна и съм намирала поводи да оставам, за пари няма да го коментирам, от заможно семейство съм и както казах, работя почасово за сайт. Ама къде съчинихте всичко това за мен?
Удобен ти е и одобрен от заможните ти родители, ти на него също - търпиш всичко, готова си на всичко, за да останеш с него...
почти като романтична приказка е всичко, нали?!
за да не се разваля "идилията ви", само се научи да мълчиш, да не го обиждаш, да не се обиждаш, да не ревнуваш като ти изневерява и да си вярваш, че те гали, ако те пошляпва след време... Hands V

# 160
  • София
Дано не е колкото мен.... И аз си бях прибрала абсолютно всичко след 20+ съвместни години и пак се върнах....  С някакви надежди как всичко ще бъде различно.... Да бе.
Авторке, наистина си тръгни, ама наистина, сложи истински край и не се връщай. Дано ми повярваш...
Ти била ли си бита от бившия ти? Щото авторката май не е за сега от нейния.

# 161
  • Далечният изток
Ти била ли си бита от бившия ти? Щото авторката май не е за сега от нейния.
Точно засега. Което "засега" няма да продължи много дълго, след като познавам този тип мъже.... Тя го ядосала и той реагира като петокласник, когото някой съученик е напсувал - с юмруци...

# 162
  • София
Точно засега. Което "засега" няма да продължи много дълго, след като познавам този тип мъже.... Тя го ядосала и той реагира като петокласник, когото някой съученик е напсувал - с юмруци...
Това имах предвид, че докато не я "натупа" няма да проумее какъв е, и че секса и манджите не са основен критерии за да търпиш някого. Мъжете ли се свършиха, рестораните ли?

# 163

Не си разбрала.
Тя се изнася, защото е изгонена за пореден път.
И давам 300 % гаранция, че пак ще се върне, за да бъде изгонена. И така до края на света.

Не знам, мен така ако ме изгонят, ще ми ясно, че не може да се гради нищо сериозно с такъв човек, който може да си позволи да ме изгони.
А тя съм убедена, че милее господина да започне да я приканва да се връща.
Утре като роди ще я гони с детето.

# 164

Общи условия

Активация на акаунт