Често съм обиждана и гонена

• 13 877
  • 364
  •   1
Отговори
# 180
Аз виждам негатив във връзката - ако продължи, може да се стигне до вина и в юридическия смисъл...

# 181
Моето мнение по темата също няма да е много различно от това на всички останали. Няма нищо, заради което да си струва да останеш с него, да живееш вечно в несигурност, скандали. Не очаквай промяна, този човек генерално не става - няма никакво уважение и поне милост към теб. Представи си само момент, в който ще те изгони с бебе на ръце, а още по-лошо ако настоява детето да остане при него, а ти да се махаш. Защо сама да си слагаш главата в торбата? С най-добри чувства - глупости говориш, че нямало да намериш друг човек. Достатъчно си млада, време има дори да изпълниш плана преди 30тата си годишнина, въпреки че това според мен не е нужно да става на всяка цена. Ще получиш всичко, което получаваш от този в най-добрите му дни, без да се налага да търпиш унижения. Само трябва да го поискаш.

# 182
  • В.Търново
Това е пързалка, няма начин някой да е чак толкова неадекватен.
Оооо, има такива, има....

Авторката няма щастливо бъдеще с такъв мъж.По-добре да се приключва до тук с връзката.

# 183
E не може да се сдържа човекът, така му идва отвътре на момента и не може да спре импулса. Явно се обичат,  бил много мил като е на себе си, но му причернява от време на време. Зелда и Фицджералд нали така са живели, голяма любов обаче единият партньор от време на време перде му пада пред очите и изключва, другият изчаква да мине кризата и пак се обичат. Дали са били щастливи е относително, нещата изглеждат доста различно ако гледаш отвън една връзка и ако си вътре.

# 184
Едно е да не се сдържаш, за някакви дребни изблици, съвсем друго да те гонят посред нощ от къщи сама. Авторке, утре може да си с бебе на ръце, какво ще правиш?

# 185
Не можах да прочета всички 15 страници, та ако повтарям някой, моля да ме извините. Изключително много се ядосах като видях, че искате детенце от този човек. Моля Ви за нищо на света не раждайте дете на този мъж. Ако за Вас не Ви е грижа, то помислете за евентуалните деца, които ще родите на този "мил" и "хрисим" човечец. Цял живот баща ми тормозеше мама, основно вербално, понякога и физически. Виждала съм как баща ми съблича мама гола пред мен и сестра ми и едно приятелско семейство и започва да я бие. Представяте ли си ужаса в очите и сълзите на две деца при такава гледка? Дойдоха леля ми и мъжа й да ни приберат. Баща ми ходеше да се моли на мама да му прости и да се приберем. Щял да се поправи. Аз не исках да се връщам там, но кой ли пита малки деца на възраст 7 и 9 години. Върнахме се, тормоза продължи. Само психическия, но и той не е за подценяване. Смешното е, че след години майка ми намери медицинско, което си е изкарал баща ми, че тя го е била. Понеже баща ми тормозеше мама, тя беше изнервена постоянно, изкарваше си го на мен и сестра ми. Не можеше да понася, когато ревем. Биеше ни. В такъв ли ад искате да живеят децата Ви? Това не се преживява. Дълго време ми беше нужно да осъзная, че имам нужда от психолог. И не мисля, че ще успея да излекувам травмите си напълно. Този отпечатък остава завинаги. Само аз и сестра ми знаем какво ни е причинило това съжителство и как се опитваме да се борим с болката, нервността, грешните представи и спомена за детството изпълнено с насилие. Моля Ви, пожалете бъдещите си деца!

Аз съм красиво момиче, никога нестрадащо от внимание, тренирам, имам хубава работа, чувство за хумор, чистя, гладя, върша домакинска работа, съобразявам се с него, защото той не е много по излизанията и си промених и аз моя начин на живот, за да стоим “вкъщи”. Опитвам се да угодя всякак, правя му жестове, изненадки, но все не е доволен.

Първото болднато. Правете промени само и единствено, заради себе си. Ако го правите, заради някой друг, това един ден ще се върне като бумеранг при вас и ще ви цапардоса здраво.
Второто болднато. Мъжът трябва да Ви прави изненади, жестове и да се опита да ви угоди. Ако той прави тези неща за Вас, тогава може и Вие. Ако не, когато Вие го правите за него няма да има стойност. Мъжете искат да печелят, покоряват, да си извоюват място в сърцето на жената.

Хубаво сте си събрали багажа. Не се връщайте при този човек.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 02:23 от Minnie.Mouse

# 186
Авторката е млада, наивна, неопитна, явно друг път не се е сблъсквала с подобен типаж. Той просто е много добър манипулатор и се държи добре, когато не е в криза. Със сигурност има някакви психични отклонения и нещо дребно му отключва агресията, отделно не може и да се контролира в тези моменти. Ясно е,че не трябва да се занимаваш с такъв. Замисли се защо си влязла в такива отношения и какво те кара да се връщаш. Има нещо в твоята глава, което те  поставя като жертва. Ако не разбереш какво е и не се промениш, ще привличаш все такива насилници, защото подсъзнателно искаш да бъдеш жертва. Работи върху себе си.

# 187
Жалкото в такива истории е че не виждаш нещата обективно. Всички пишат, историите ще ти извадят очите, сърцето вътрешно ти е свито и усеща, че не е както трабва да бъдат нещата. Обаче си във водовъртежа и си толкова глупав, наивен, тъпата надежда тука ти прави лоша услуга и си готов да понесеш още и още...
Докато сама не се осъзнае, не се вземе в ръце и не реши сама да изплува всички коментари и съвети са глас в пустиня !
Жалкото е че някой цял живот не изплуват !

# 188
  • Шотландия
Не съм чела всички коментари.  Ако темата е истинска,  авторката да прочете тази тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=686117

Хората могат да се променят, но ако поискат сами. Този мъж не дава никакви индикации за такова нещо,  аз виждам всички признаци на "невъзможен човек". При тях единственото "лекарство" е прекратяване на контакт. Напълно. Пожелавам успех в осъзнаването.

# 189
Дано авторката да е разбрала какво й се казва.
Аз само ще добавя, че подобни хора не се променят. Изпитано на моя гръб, не се променят. Промяната е краткотрайна, след това пак влизат в коловоза.
Надявам се авторката да има достатъчно самочувствие да се раздели с него. Обаче защо ли си мисля, че поне още няколко месеца ще й виси и реве по телефона или на лични срещи (ако тя се съгласи) да се събират отново. Подбни манипулатори не пускат така лесно жертвата си, при това млада и хубава.
Трудно ще ти е, авторке, успех ти желая.

Дано има моя късмет Grinning
Аз бях в бегло подобна връзка. Дребнав, ревнив, >10 години по-голям от мен; контролираше ме, държеше ми сметка, преравяше ми телефона за "здрасти". Когато най-после реших, че това окончателно приключва. Поиска си и подаръците обратно (да се разбира - два чифта обеци, една чаша, две блузи. За 3 години). Така и не ги взе, де, беше просто повод да ме види.
След това, обаче,  изненада - не ме потърси никога повече! Нямаше молби, нямаше реване по телефона, нито висене пред нас. Никой от хората около мен не можа да повярва колко лесно се отказа и ме пусна. Единственото нещо, за което съм му благодарна! (А, и че ме научи какво да не търпя никога повече!)

* И да, потвърждавам - проблемът е в ниската самооценка на жената. Вярваме, по неясни причини, че си го заслужаваме. Че ако ние се променим, ще се промени и той.
Ами няма. Няма да се промени.
Като се сетя аз от колко неща се отказах, колко неща в себе си опитах да променя, колко ограничения си наложих.. Така и не стигнах до момента, в който Той да е доволен. А аз всеки изминал ден ставах все по-нещастна. Почти си изгубих живеца покрай този вампир.
Ама на, още много жени има да минат през същото, и (дано) си научат уроците

# 190
Завиждам благородно на всички, чиито бивши перковци са си отишли кротко. Confused

# 191
Последния път ме “изгони”, защото човешки му обясних, че спомените, картичките и снимките с бившата да не са във всяко второ чекмедже и само при отварянето без да ровиш, да ти избодат очите, а просто да ги прибере на едно недостъпно за мен място, защото не ми е приятно бившите му да ми казват “здравей” от всеки втори шкаф. Той ме обвини, че ровя, започна да ме обижда, събра си неща за 2-3 дни и излезе, не знам къде е , блокира ме и ми написа как иска да изчезна и да си събирам багажа.
Ухае на 1980 година.. 🤭 Картичките, спомените в лексикона, снимките от чекмеджето..
Повечето от написаното е измислено.
Богато въображение имат някои хора.
Как върху лъжа се опитват да градят живота си такива хора, не разбирам.  😐

# 192
В крайна сметка не я гони, ами се е самоизгонил от собственото си жилище, щом си е събрал неща за 2-3 дни и е изчезнал.
Върна ли се или още си волна птичка, рееща се из бг-мамата?

# 193
Последния път ме “изгони”, защото човешки му обясних, че спомените, картичките и снимките с бившата да не са във всяко второ чекмедже и само при отварянето без да ровиш, да ти избодат очите, а просто да ги прибере на едно недостъпно за мен място, защото не ми е приятно бившите му да ми казват “здравей” от всеки втори шкаф. Той ме обвини, че ровя, започна да ме обижда, събра си неща за 2-3 дни и излезе, не знам къде е , блокира ме и ми написа как иска да изчезна и да си събирам багажа.
Ухае на 1980 година.. 🤭 Картичките, спомените в лексикона, снимките от чекмеджето..
Повечето от написаното е измислено.
Богато въображение имат някои хора.
Как върху лъжа се опитват да градят живота си такива хора, не разбирам.  😐
Айде бе! Това, че ти не получаваш картички и нямаш снимки на хартия, не означава, че другите нямат. И аз имам.

# 194
Всъщност, имам. Но са отпреди около 20 години.
По принцип, всичко си ми е на SD карта. 😀
Темата така или иначе си е пързалка, с изключение на един-два факта.

Общи условия

Активация на акаунт