Често съм обиждана и гонена

• 13 873
  • 364
  •   1
Отговори
# 195
И аз имам хартиени снимки, и ги пазя в едни кутии. И бивши гаджета на ММ има там на снимки, мои също. Миналото лято децата ги разровиха и ММ зяпна, като го питаха за една снимка коя е какичката на нея. А тя му бивше гадже, направи някаква физиономия и попита за какво съм я прибрала. Ами това е част от живота му, няма как да я изрежа, като изхвърля снимките. Всички имат някакво минало и какво от това. Но и не е нужно да стоят по всичките чекмеджета и като се отворят, да се гледат. Ако това е така, де.

# 196
У нас освен снимки на бившите ми гаджета са и снимките на бившите гаджета на най-добрата ми приятелка. Мъжът й беше ревнив, а тя не щеше да ги изхвърля. Сега имам няколко кутии снимки на разни мъже, какво да ги правя, освен да ги крия и аз от децата не знам Simple Smile

# 197
Не разбрахте намека ми и излишно се засягате. Вашите и моите снимки не доказват нищо. Ние не сме на 30 години, все пак. 😁

п.с. Става въпрос за мое предположение за реалната възраст на авторката. Мое предположение - казвам... 😎

# 198
В крайна сметка не я гони, ами се е самоизгонил от собственото си жилище, щом си е събрал неща за 2-3 дни и е изчезнал.
Върна ли се или още си волна птичка, рееща се из бг-мамата?

Не зная дали се е върнал, вероятно да. Надявам се с този отговор да си отговори и на втория въпрос. Относно голяма част от коментарите, които смятат, че темата е пързалка, аз пак не мога да си обесня как ставам със страхотно настроение, имам точкова неща да върша и решавам да си направя профил тук и да си измисля нещо, ей така от скука? Наистина много ми е нелогично, та в този ред на мисли, благодаря на всички, които подкрепиха решението ми, споделиха своя личен опит и дадоха съвет, точно това исках - съвет и личен опит, някой който да е минал през подобно нещо. На големите разбирачи и подигравачи, дано не си се случва, нито на вас, нито на децата ви, защото никой не е застрахован и не знае какво го чака утре.

# 199
Пързалки винаги е имало и ще продължава да ги има. Не скачай като ощипана мома.
Тази агресия по-добре я впрегни в поправяне на грешките си и в промяна на грешното си мислене.
Успех в научаването на уроците ти желая.

# 200
Между другото, това е поредната тема, в която обществото налага 100% отговорност за случващото се в едни отношения върху жената. Мъжа - той си е такъв. А това, че дори беше изкаран с психически проблем искрено ме разсмя 😂 Коронният номер е това.

# 201
Лутам се нещо в посланието за отговорността. Имаш някакви идеи как лирическият герой да се държи нормално, без лирическата героиня да направи/каже нещо (и това се води снемане на отговорността от нея сигурно)?

# 202
Ladyadventure, форум е това, пишат много и различни хора. Не е групичка за подкрепа, та всички да въздишат и охкат. Затова вземай полезното за теб, защото на нас едва ли ни ясна на 100% ситуацията, а ти си в нея. И подреждай собствения си живот. Но не допускай повече такива, като въпросния индивид, в живота си. Че имам една позната, два пъти трябваше да се опари, та да схване. От един избяга и на негов по-лош вариант налетя. Слава богу, третият е коренно различен, животът и също. Спокойно, според мен, можеше да избегне втория, ама, имала глава да пати. Та на теб пожелавам направо нейния трети вариант! Simple Smile

# 203
Лутам се нещо в посланието за отговорността. Имаш някакви идеи как лирическият герой да се държи нормално, без лирическата героиня да направи/каже нещо (и това се води снемане на отговорността от нея сигурно)?

Ако това беше към мен - не те разбрах.

Така или иначе, няма нужда толкова да се усложняват посланията.
Всяка жена носи отговорността за това, в каква връзка се намира и за това, какво позволява да се случва с нея. Апропо, авторката си носи отговорността, че след като е видяла поведението на приятеля си е избрала да стои във връзка с него и да живее в неговия дом с него.
Обаче, също така вторият човек във връзката носи същата отговорност за собственото си поведение. Мъжът също има 100% отговорност как се държи и какво причинява на жената до него. В случай, че нещо в нейното поведение предизвика агресия в него,  тогава този мъж би трябвало да прояви нормалната човешка сдържаност и да не я гони по нощите (както в случая), да не проявява психически тормоз, а просто да се раздели с тази жена с нормален разговор, в който категорично да заяви, че връзката приключва.

Не ми допадат послания, че 100% е отговорна само жената, а “мъжете са си такива”, още по-вече не ми допадат опити агресивно поведение да се окачествява като психически проблем, с което отново да се маха от отговорността.

# 204
Между другото, това е поредната тема, в която обществото налага 100% отговорност за случващото се в едни отношения върху жената. Мъжа - той си е такъв. А това, че дори беше изкаран с психически проблем искрено ме разсмя 😂 Коронният номер е това.

Нейна е отговорността да си тръгне от такива отношения. А той дали има реални психически проблеми или просто е комплексар с характеропатии и слабо развит самоконтрол, не е нейн проблем. Оставя го с проблемите му, каквито и да са те, и да се оправя ако може, както може, все тая...

Пп. Писалк сме едновременно

# 205
Vivian Dream, и какво предлагаш да направим ние или авторката, че този мъж да си осъзнае неговата отговорност? Нали точно в това е проблема, че той не осъзнава, няма и светлина в тунела, че ще се осъзнае. При това положение, отговорността си е нейна дали ще продължава да търпи.
А мъжа, ако има 2 мозъчни клетки и достатъчно жени, които да го напускат в момента, в който си прояви свинщината, може и да се замисли за поведението си и да се опита нещо да промени. Колкото повече някой търпи подобно отношение, толкова повече то се затвърждава и повтаря.

# 206
Между другото, това е поредната тема, в която обществото налага 100% отговорност за случващото се в едни отношения върху жената. Мъжа - той си е такъв.
Както вече казах, в това да се даде шанс на едни отношения няма нищо лошо, два, три пъти - ок. Но когато цялата графика на ситуацията и състоянието на тези отношения се превърне в кръг без изход, без никаква вероятност да се развиват в нормални, балансирани и хармонични, с взаимно уважение и разбирателство, единият трябва да поеме тази отговорност и да напусне порочния кръг.
В случая жилището е негово, той не желае нейното присъствие в него, казва й да напусне. Ами да напусне, да си тръгне. Защо отново и отново търси сламка, за която да се хване и да се самоубеждава, че перспектива за тези отношения има прекрасна?
А ако си представиш ти да си в ситуация, в която искаш да се освободиш от гадже, което не желае да си тръгне от твоя дом?
Абсолютен ужас е за мен това..

Няма значение дали жена или мъж е, човекът от когото в случая зависи прекъсването на този ужас, е точно този, който упорито стои и отказва да си тръгне.

# 207

Ми освен да заплюем този мъж, да идем да му издърпаме ушите и да му кажем повече да не прави така? Естествено, че отговорността си е нейна, не на обществото или някой друг. Този се държи така с нея, защото тя му го позволява, че и на всичкото отгоре се опитва да му угажда да не се ядоса отново. Ми не става така, какво друго да кажа?

# 208

Ми освен да заплюем този мъж, да идем да му издърпаме ушите и да му кажем повече да не прави така? Естествено, че отговорността си е нейна, не на обществото или някой друг. Този се държи така с нея, защото тя му го позволява, че и на всичкото отгоре се опитва да му угажда да не се ядоса отново. Ми не става така, какво друго да кажа?

Глупости! Нищо такова не казвам!

Аз не казвам, че трябва да се дава шанс на тези отношения, нито, че трябва мъжът в тези отношения да си даде сметка за отговорността. С това второто , между другото, пак се вменява, че той не си дава сметка, какво прави. Напротив, той много добре знае, какво прави. Имаше и един такъв израз “Спри да прощаваш на хората- те много добре знаят, какво правят.”

Това, което казвам е, че авторката е трябвало да излезе отдавна от тези отношения. Мъжът й, дали ще реши да си търси нова жертва или не си е негова работа.

Това, което казвам е, че жените като част от обществото трябва да спрем да държим на 100% отговорни само другите жени. Трябва да спрем да снемаме отговорността от мъжете, особено с толкова тъпи похвати като психически проблеми и прочие.

Някой по-нагоре беше написал, че след като има толкова много жени, които търпят, значи ние като общество някъде много бъркаме. И точно за това говоря. Когато мъжа до теб те изгони за първи път, те нападне за първи път, открадне ти пари за първи път, измами те за първи път, обижда те за първи път, това ти идва като гръм от ясно небе. Не си го очаквал. И идва и моментът, че като си тръгнеш, ако разкажеш истината ще се изправиш пред осъдителното общество ( семейство, приятелски кръг или в случая тук - форума), който да ти обяснят как си виновна, че си била с такъв човек. Много жени именно срамът ги задържа.

# 209
Има разлика да си отговорен за краха на връзката и за собствените си решения. За второто - независимо дали си нормален, луд, бесен, страхлив и т.н. - си точно 100% отговорен.

Общи условия

Активация на акаунт