Често съм обиждана и гонена

• 13 831
  • 364
  •   1
Отговори
# 300
Как да изтрия този пост?

# 301
Дори, като споменах за общежитие, абсолютно на принципно ниво, каза, че вече няма право на такова, понеже е завършила. Човек, който е бил на квартира, не разсъждава има ли право на общежитие. Предполагам, че като е загубила правото, тогава се е появила идеята да заживее с мъжа
Ама тя е живяла на квартира, която е освободила. Не е била в ситуация да се налага да се изнася от общежитие, защото не е била в такова. Или аз не те разбирам правилно?

# 302
Девойките от заможни семейства изобщо не се сещат за общежития, отделно, че и родителите им няма да позволят...
Това, че не са имунизирани да попаднат в кофти връзка, е съвсем друга работа.

# 303
Нападките към Стрина Калина са отвратително грозни е незаслужени.
В първата страница, на първия пост в който от една страна се изказва съмнение за достоверността на темата и от друга - съмнение за адекватността на авторката, има красноречив брой лайкове. Нямам повече какво да кажа. Каквото и да кажем ние, в задружно подкрепящ или упрекващ тон - уроците са си нейни и ще й се наложи сама да си ги учи.

# 304
В първата страница, на първия пост в който от една страна се изказва съмнение за достоверността на темата и от друга - съмнение за адекватността на авторката, има красноречив брой лайкове. Нямам повече какво да кажа. Каквото и да кажем ние, в задружно подкрепящ или упрекващ тон - уроците са си нейни и ще й се наложи сама да си ги учи.
Какви нападки, какви пет лева! Сигурно в представите на насилника е много красиво да се рита паднал човек, но преобладаващата част от хората го считаме за отвратително и реагираме.

# 305
И дори да послъгва, да не е от заможно семейство, да не е толкова привлекателна с безброй мераклии, наистина да няма къде другаде да отиде, аз да питам- и какво от това? Трябва да се примирява и да търпи всичко, което благоверния и сипе?

# 306
  • София
Девойките от заможни семейства изобщо не се сещат за общежития, отделно, че и родителите им няма да позволят...
Това, че не са имунизирани да попаднат в кофти връзка, е съвсем друга работа.

Освен, че няма нищо общо с темата е и пълна глупост. Живял съм студентски град с доста заможна съквартирантка, на която и купиха легло, хладилник телевизор. Защото исакше да живее там, с повечето си колеги. Да, не е била дъщерята на президента, но бъдещето и беше осигурено.  
Хора, ще е добре да спрете да виждате нещата черно-бели, авторката може да е объркана, с изкривена самооценка, с необективна  представта за случващото се, но става въпрос за момиче, което е гонено по нощите. Тя е жертва на насилник, тязи нападки и задълбочени анализи на всяка нейна дума  "заможна" "добра работа" "дефинирай гонене" никак не на място. Явно, че да стои при него а той да я обижда и гони,  е доста объркана, дай да я наритаме едно хубаво, ние дето всичко ни е 6, емоционално сме  стабилни, с ясна самооценка, та да се оправи?....или по-скоро да се правим на велики тука в анонимния форум.  И ако историята не е истинска, толкова по-добре!!! Една малтретирана жена по-малко.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 12:53 от pimpinela

# 307
Какви нападки, какви пет лева! Сигурно в представите на насилника е много красиво да се рита паднал човек, но преобладаващата част от хората го считаме за отвратително и реагираме.
Спорът между нас е излишен. Кой как вижда авторката - като паднал човек или не, всеки вече написа мнението и впечатлението си.
За мен лично фалшът е видим и уловим дори и от километри, или от няколко думи дори. Ако бях само аз, айде, приемам че съм прекалено сензитивна или пък че повредата е в моя телевизор. Но когато някои неща правят впечатление на много хора, повредата явно е някъде на друго място.
С две думи, ако има дори и малък процент скриване или изкривяване на фактите, следва и изкривяване на правилната посока на даваните съвети. Това се опитваме да кажем. И да посъветваме. За да са полезни съветите за авторите, не за нас.

# 308
Малко се оливате с драматизирането.

# 309
Нека като начало възмутените тролове за прочетат поне авторовите постове.

Нещо не мога да намеря драматизъм в това, че лошият герой е дал на лирическата героиня 30 дни време да се изнесе и накрая тя все пак се е озовала на чуждия диван. За 30 дни десет пъти е щяла да си намери квартира, ако е търсела. Но позата "прогонена на хорския диван" вероятно е по-вървежна за текущите цели.

# 310
И аз не мисля, че е правилно да се напада сгрешил човек. Аз съм за подбора на думи, даване на личен пример с подобни случки и как са повлияли и ако ти се поиска съвет и имаш такъв, да дадеш. Но хората сме различни. Дали в тази тема или друга подобна, не помня, някой спомена, че е имал нужда да го "наритат", за да се осъзнае. Авторката потърси мнението на аудиторията и всеки си даде неговото. Харесва й или не, такива са мненията на участниците в темата. Както и в реалния живот, винаги ще има хора по-остри в изказа си. И го казвам като човек, на който не всичко му е на шест, много пъти в живота си имал грешни представи и с ниска самооценка. Но когато ги осъзнах тези неща, започнах да чета книги за личностно развитие, да посещавам психолог, да правя неща за себе си. Та авторке, ако смяташ че има неща върху които трябва да работиш, начертай си план и почвай да действаш по него. Ама имам предвид да ги правиш само и единствено за себе си, ти да се чувстваш добре. Не да се напасваш с някой, който не те иска и те гони и обижда редовно.

# 311
А и както вече самата тя каза, той е образован, с доходоносна работа и готви отлично. За мен това не е любов, това е запъване да докажеш колко си велик и как променяш хора из основи.
А твоя проблем какъв е стрино? Кажи си, да го обсъдим спокойно, пък после ще се занимаваме с авторката и проблематиката на поста. Разбрахме че, не хващаш вяра на историята, че надушваш лъжите, че обичаш да човъркаш в раните на явно по-уязвими и неопитни от теб, след като авторката влиза в обяснителен режим, явно не е достатъчно уверена да те игнорира напълно....та с това ожесточено нападателно писане постоянно изместваш темата към твоите личностни проблеми.
Разбрахме те. Има резон в някои неща които казваш, ама по-спокойно.  Да това не е любов, това е объркана представа за необходимото намиране не партньор и задомяване, на всяка цена и ако може по-рано, та родата/обществото се успокои. Коментари от типа "няма ли да се жени? Какво му е на него, не пие, пари носи... Всичките ти съученици вече са с деца, а ти? " + неподходящи примери в обкръжението създават грешна, изкривена представа за това какво трябва да търси една млада жена в един партньор. И, Стрино,  ако на теб това ти е далечно и недостоверно,  поздравления, но българката масово има проблема да се опитва да прави семейство със всякакви неподходящи индивиди и то на всяка цена. За това темата е полезна, за да се каже че това е грешен и неработещ модел, а дали е истинска историята, няма кой знае какво значение, един непознат повече който лъже във форум не виждам какво толкова ни касае това. Но ако нещата са както ги е описала авторката, нападки като твоите са срамни. Това е като да риташ паднал човек.
Аз ако имам проблем и искам да го споделя с непознати във форум, ще го направя. Проблем и с авторката реално нямам, просто се дразня, когато някой се изкарва жертва, а всъщност не е. Аз паднал човек не виждам, виждам жена, която сама се е поставила в ситуация и е стояла по някакви си нейни липни мотиви и сметки. Жертва щеше да е в случая, ако този я заплашваше, заключваше и не ѝ разрешаваше да го напусне. Престанете да се правите на жертви заради тъпите решения, които сами взимате.

# 312
Е ся да я гонят по нощница нищо не е, довечера моята като ме изнерви за нещо директно съм я изхвърлил навън по нощите. Найс, а?

# 313
Стрино, не виждаш жертва, защото нито си попадала на подробен индивид, нито имаш въображението да си го представиш. Мъж, който не е насилник и манипулатор не се тръшка за събиране на жена, която скоро е разкарал по доста брутален начин. Насилникът го прави, когато не открие нова жертва или намерената бързо се усети.

# 314
Стрино, не виждаш жертва, защото нито си попадала на подробен индивид, нито имаш въображението да си го представиш.
Опитай с друга догадка, защото дори не осъзнаваш колко си в грешка. Wink
И въпреки че при мен имаше заплахи, които ме спряха за един кратък период да си бия камшиците, пак не мога да се нарека жертва, просто защото сама съм си взела тъпото решение да се страхувам от заплахите. Хората се държат с теб така, както самия ти им позволиш. Затова е хубаво да спрете да определяте като жертва всяка, която сама се е натресла в кофти  ситуация и сама е решила да си натиска парцалите в нея. За каква жертва точно определяте авторката, която се е нанесла при мъжа, въпреки че той е реагирал вече така към нея? Направо е обидно към хора, които наистина са жертви. Жертви са жени, дръзнали да напуснат връзки, в които са се чувствали зле, а след това са били нападани, бити, убивани. Не е жертва авторката, ама заплахата от бан ме кара да се сдържам и да не кажа директно нещата така, както ги мисля реално.

Общи условия

Активация на акаунт