Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 288
  • 791
  •   1
Отговори
# 240
След 21 дни плодуване по метода на Лидия Ковачева от вълни и проблеми със съня няма и помен.  Сутрин винаги взимам един вит, С  и вит, Д., това от зимата насам. Мисля,  че те ми помогнаха много бързо и леко да се оттърва от МЦ без последващи проблеми.  Плодуването елиминира  не само неприятните  симптоми на МП, но извая тялото ми и ми даде допълнителна доза самочувствие. Препоръчвам с две ръце нейния лековит режим. Още повече, че сега сезонът е   благоприятен - има изобилие от плодове, от вкусни по вкусни. Хапват се разнообразни плодове и се пие чай, може и малко мед ( аз не съм взимала мед, излишно ми се видя  с толкова сладки плодове). Сега захранвам  като си правя сама пюрета по начина по който съм ги правила преди години за децата си. Изключително удоволствие ми е. Бе мазнина и сол, чист природна храна - учудващо е колко много естествен вкус има храната, когато не е подправена .

# 241
Привет! Точно на 40 години съм, родих преди шест месеца и заради обилен първи цикъл се наложи да пия три месеца Регулон. Спрях го и оттогава нямам цикъл. След преглед от АГ и цитонамазка се установи, че съм в състояние, предхождащо менопауза. Предложена ми бе ХЗТ. Не знам какво да правя...От десет години съм с ревматоиден артрит, а от четири години пия малки дози кортикостероид.

# 242
Вики, Перуника, ехаа.... 😜
Вики, то и тук тези дни ще сме като във Вегас, с 37-40° 🥴
Перуника, много обичам такова море, за това обикновено ходим края на юни, но тази година за сега се пържим в къщи.

# 243
  • В градината...
Времето точно сега е перфектно. Морето е като езеро. Даже ми липсва шума на вълните. Плувах доста. Не е горещо, нито студено, Абе, кеф.

# 244
Ох, плодуване....След тази реклама единствено това, че имам проблеми с кр.захар ме отказва да пробвам.

# 245
  • Mediterraneo
Аз се подувам изключително много от плодовете, получавам зверски газове. Не съм спряла да ям плодове, но определено не се виждам да изкарам няколко дни само на тях, да не говорим почти цял месец.

# 246
  • оттам, откъдето започва България
При мен този ефект се получава от любимите ми ябълки. Worried

# 247
  • София
След 21 дни плодуване по метода на Лидия Ковачева от вълни и проблеми със съня няма и помен.  Сутрин винаги взимам един вит, С  и вит, Д., това от зимата насам. Мисля,  че те ми помогнаха много бързо и леко да се оттърва от МЦ без последващи проблеми.  Плодуването елиминира  не само неприятните  симптоми на МП, но извая тялото ми и ми даде допълнителна доза самочувствие. Препоръчвам с две ръце нейния лековит режим. Още повече, че сега сезонът е   благоприятен - има изобилие от плодове, от вкусни по вкусни. Хапват се разнообразни плодове и се пие чай, може и малко мед ( аз не съм взимала мед, излишно ми се видя  с толкова сладки плодове). Сега захранвам  като си правя сама пюрета по начина по който съм ги правила преди години за децата си. Изключително удоволствие ми е. Бе мазнина и сол, чист природна храна - учудващо е колко много естествен вкус има храната, когато не е подправена .

И аз знам, че вълните се лекуват с глад...
Още не са ме споходили, но когато се случи задължително ще пробвам.
Безвредно, безплатно, благотворно.
На който не му понасят плодове може да пробва пълен глад, само на лимонена вода.

# 248
  • Mediterraneo
Подобно нещо не мисля да пробвам никога.

# 249
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Или зеленчуци Simple Smile

# 250
Ако съм само на плодове, ще ми стане лошо. Има ли дами с ревматоиден артрит, изобщо не съм запозната с ХЗТ и ранната менопауза и ми се иска да се допитам до някой с опит.

# 251
Здравейте.
Надявам се приемате нови в темата. Виждам и познати никове тук, та ще ми е по-комфортно да се жалвам.
Пиша от болницата в момента. Днес направиха пробно абразио. От 05.05. не ми спира. Два зверски кръвоизлива, а на ехограф нищо не се вижда.
Ще се връщам да ви чета и така...

Много страшно звучи с тези кръвоизливи. Преди това опитахте ли се да го спрете с хапчета?

Здравейте момичета, отдавна не бях чела нищо от темата и се оказа, че не съм влязла в новата. Наложи се да я намеря, защото се озовах с проблем, който често е коментиран. След закъснение, последният цикъл дойде на 42. ден. Зарадвах се, казах си, слава Богу и този месец без хапчета. Предният път дойде на 37. ден, няколко месеца преди това на 24-25-27 след като бях пприемала 3 месеца Утрогестан. Всичко беше ОК, почти никакви оплаквания за доста месеци, освен лекото замайване, но понеже му свикнах, произхода му ми е ясен и въобще не се шашкам. Сега обаче като ми дойде на 42. ден вече 9 дни не спира. За пръв път ми е. Днес вече ми е доста замаяно. Гинекологът ми няма часове до края на месеца, а при друг не искам да ходя. Писах му одеве, дали няма възможност да ме приеме в планините часове, но няма отговор. Много пъти съм чела, че се пие вит. С за спиране на кръвотечението. Днес го започнах. Колко време се пие и кога може да се очаква ефект? Започвам леко да се притеснявам, ако продължи така няма ли да падне хемоглобина. Не смея да взимам нищо друго като не знам причината. Четох по-напред /извинявам се, че в момента не знам кой точно беше/ за пробното абразио след продължително кръвотечение и кръвоизливи. Аз нямам кръвоизливи, а само постоянно кръвотечение предимно при ходене по нужда. Кръвоизливи имах 1 месец след като родих близначките и се оказа, че не бяха ме изчистили добре от съсиреците. Тогава си беше критично, преливаха ми кръв и хемоглобина беше на границата на живота. Сега не е така, но не знам какво да правя докато отида на лекар.

# 252
  • Пловдив
Можеш да вземеш и калциум фосфор ц , или тежката артилерия- дицинон. Докато се свържеш с лекарят ти.

# 253
Ако съм само на плодове, ще ми стане лошо. Има ли дами с ревматоиден артрит, изобщо не съм запозната с ХЗТ и ранната менопауза и ми се иска да се допитам до някой с опит.

Аз съм на хзт отскоро , сменям постоянно хапчета защото ми идват много силни. От утре започвам нови най-слаби и отделно си купих естроген спрей, който ползвам от 2 дни и още първият ден имаше облекчение. Набелязала съм си и едни лепенки хзт, ако не ми повлияят добре хапчетата. Артрит засега нямам, но ме болят ставите на пръстчетата и китките, тепърва ще ходя да се изследвам. Може и заради хашимотото да се е появил. На една приятелка с хашимото когато чукна 40-те и се сдоби с артрит, преди това и нея я боляха китките.
На 40 год. е прекалено рано за менопауза и разрушенията по организма са фатални. Приемане на хормони е почти задължително. Рискът с хзт е много по-малък отколкото без. Така е при мен. Пия повечко аспирин и омега 3, че иначе ме стяга главата.
Аз съм привърженик на плодуването, правя го доста често, макар, че последният път ми ставаше много лошо, чак бърках думите. Не ми повлия на вълните обаче никак, даже се засилиха.

# 254
Катерица, мисля, че вит.Ц е подходящо при теб, пий 5х5 хапченца от 100 мг на ден, 3-4 дена, би трябвало да ти спре. И споко, нищо няма да ти стане, не ти тече чак толкова много време и чак толкова силно.
При мен последните години се е случвало да ми зацапва и по 11-12 дена.

Общи условия

Активация на акаунт