Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 323
  • 791
  •   1
Отговори
# 255
Катерица, мисля, че вит.Ц е подходящо при теб, пий 5х5 хапченца от 100 мг на ден, 3-4 дена, би трябвало да ти спре. И споко, нищо няма да ти стане, не ти тече чак толкова много време и чак толкова силно.
При мен последните години се е случвало да ми зацапва и по 11-12 дена.

Благодаря! Вчера пих 3х3 вит. С. При 5х5 нали не може да се предозира? Това не изисква ли комбинация с други неща - горе прочетох за калций. Сварих коприва и пия заради желязото, не знам, дали е достатъчно. Сега ще прочета за Дицинон. Замайва ми се главата, като леко пияна към. Замрежва ми се малко погледа. Ушите ми свирят. При мен не е просто зацапване, а при ходене по нужда си тече известно количество, не мога да преценя, дали е малко или много. Не виждам големи съсиреци, а както при първи ден от цикъл.

# 256
Не е толкова силно, че да ти стане нещо. Усещанията може да са от жегата, може и да са от притеснение.
Дозата и времетраенето са ми изписани от гинеколог, на мен ми спря на 2-3 ден.
Дицинон и калций фосфо ц не мога да ти отговоря дали да ги пиеш. На мен са ми ги изписвали при друг случай, когато не ми спря от витамин ц.

# 257
Не е толкова силно, че да ти стане нещо. Усещанията може да са от жегата, може и да са от притеснение.
Дозата и времетраенето са ми изписани от гинеколог, на мен ми спря на 2-3 ден.
Дицинон и калций фосфо ц не мога да ти отговоря дали да ги пиеш. На мен са ми ги изписвали при друг случай, когато не ми спря от витамин ц.

Благодаря! Ще пия 5х5. Прочетох за Дицинон, но не ми е ясно би ли повлияло негативно в хормонално или друго отношение. Иначе видях, че е съсирващо при обилна или продължителна менструация.

# 258
Момичета, правих си изследвания тия дни и някои резултати ме стреснаха. За пръв път пускам Тат и Мат и са доста високо, хормоните са ок и винаги са били. Също много висок хемоглобин и хематокрит. Хемоглобинът винаги ми е бил в мъжки норми, но сега е много и над тях. Ще се ходи на ендокринолог според джипито за Хашимото, както и на хематолог. Висок холестерол, но това си е от преди. Някакви идеи преди посещенията при специалисти? Иначе учудващо вит. Б12 и Д са в границите, долни, но все пак.

# 259
И за В12 и за D, точва че са в долната граница хич не е добре. Кои хормони са ОК? Ако гледаш TSH не е достатъчно да е в норма, трябва да е по средата горе долу Simple Smile

# 260
Имаш Хашимото, холестерола може да е завишен заради него.

# 261
Здравейте! И при мен вече 7-ми ден цикъла не спира, оскъден е, но си имам  кървене. Снощи пих вит.С. Взех направление за гинеколог и ще искам само за изследване на хормони. Сигурна съм че те ми правят проблемите. Винаги на 3-4 ден от цикъла се чувствам като парцал. Кръвно, висок пулс, диария, безпокойство огромно, безсъние, отпадналост....и всичко това за два дни, после отшумява и все едно нищо ми е нямало. Имам и една малка миома, която според моя лекар за сега само ще я следим.

# 262
Здравейте! И при мен вече 7-ми ден цикъла не спира, оскъден е, но си имам  кървене. Снощи пих вит.С. Взех направление за гинеколог и ще искам само за изследване на хормони. Сигурна съм че те ми правят проблемите. Винаги на 3-4 ден от цикъла се чувствам като парцал. Кръвно, висок пулс, диария, безпокойство огромно, безсъние, отпадналост....и всичко това за два дни, после отшумява и все едно нищо ми е нямало. Имам и една малка миома, която според моя лекар за сега само ще я следим.

На мен ми е вече 11. ден. Започнах с Вит. С, от вчера пия Калциум фосфор  ц, тази сутрин купих Дицинон. Вчера успях да се свържа с гинеколога, той ги препоръча. Но започвам да изпадам в тих ужас да не се наложи влизане в болница за абразио. В аптеката казаха да пия много вода и да лежа. Вчера на всичко отгоре и през 1 час ходех по малка нужда, явно нещо циститно. Замаяно ми е и жегата ме довършва. Дано да избегна болницата. Бъдете здрави!

# 263
Kateriza, споко бе, ще спре. След Дицинона се пробва и нещо хормонално - Оргаметрил или подобно.

# 264
  • Пловдив
Спокойно момичета, повечето минаваме през тези периоди. Дори и абразио да се наложи, не се умира.  Два пъти правих , защото не послушах доки да си сложа хормоналната спирала и да си реша проблема. Е , след второто вече се предадох и сложих. Еми прав беше.
Малко са щастливките които минават леко през този период

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 10:39 от Feis

# 265
Момичета, правих си изследвания тия дни и някои резултати ме стреснаха. За пръв път пускам Тат и Мат и са доста високо, хормоните са ок и винаги са били. Също много висок хемоглобин и хематокрит. Хемоглобинът винаги ми е бил в мъжки норми, но сега е много и над тях. Ще се ходи на ендокринолог според джипито за Хашимото, както и на хематолог. Висок холестерол, но това си е от преди. Някакви идеи преди посещенията при специалисти? Иначе учудващо вит. Б12 и Д са в границите, долни, но все пак.
Не се шашкай, Olia Nik, нека ендокринолог види резултатите и прегледа жлезата с ехограф. Не е лошо да повториш и изследването след няколко месеца. На мен ми се е случвало завишен ТАТ да имам, ама много завишен, а се оказа лабораторна грешка.
За кръвните изследвания те съветвам да си пуснеш целия железен панел (феритин, серумно желязо, ЖСК), преди да посетиш хематолог, защото само хемоглобин и хематокрит не дават пълна картина. Моят хемоглобин винаги е бил в норма, и то на горна граница, а съм с тежки кръвоизливи от години. Чувствах се на парцал и се чудех защо. Пуснах си феритин, серумно желязо, ЖСК, вит. D, вит. B12 и нещата лъснаха. Феритин под долна граница, другите показатели в норма. Та ако се гледа само ПКК съм си екстра, при изследване на допълнителни показатели съм с анемия. При теб пък може да се окаже обратното. Пиши като минеш прегледите!

# 266
Спокойно момичета, повечето минаваме през тези периоди. Дори и абразио да се наложи, не се умира.  Два пъти правих , защото не послушах доки да си сложа хормоналната спирала и да си реша проблема. Е , след второто вече се предадох и сложих. Еми прав беше.
Малко са щастливките които минават леко през този период

Мен самото абразио не ме плаши, три пъти ми е правено, макар и по други причини. Мисълта за болница ми е противна. Децата ни са малки и няма кой да помага. Първите два пъти след кюртаж си тръгнах на следващия ден, но тогава беше чистене след спонтанен аборт и заради кухи яйца. Последният път беше, както писах вчера, заради мощен кръвоизлив след раждането на близначките и тогава не искаха да ме пускат и след 5 дни, защото си бях почти пътник. Тези спомени са ми неприятни.
Оргаметрил съм пила за регулиране на цикъла след образуване на голяма киста и закъснение на цикъла. Миналата година по същата причина 3 месеца Утрогестан. Надявам се сега да спре и да се закрепя до преглед при гинеколога.

# 267
  • София
При мен като не спираше 11 дни ми изписаха Дуфастон и спря веднага.
Много е неприятно, знам…на мен тогава нито вит ц, нито дицинон ми помогна да спре. Само хормон.

# 268
Не се шашкам, ясно е, че ще се ходи по доктори. Та в този ред на мисли - да препоръчате хематолог и ендокринолог за София с направление.

# 269
При мен започват болки в ставите,според доки всичко е наред,без да ми даде направление за специалист или да ми пусне изследвания...Та сама ще се лекувам.Чета за колагена,какво мислите за Коланол,някой ползвал ли го е?

https://collanol.com/articles/bg/facebook/tr/zdravni-vesti/razkr … PpVygY-S4f1qk1o3Y

Общи условия

Активация на акаунт