Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 111
  • 791
  •   1
Отговори
# 705
Да, мен също много ме вълнува тая тема. Моята майка не взе никакви мерки. Два пъти си чупи ръцете в китките, освен това много се изкриви и сега доста страда от това. Зарекох се че аз няма да допускам това, когато дойде момента. Предполагам всеки гинеколог знае какви добавки се пият, но всеки опит от момичетата от тук би бил от голяма полза.

# 706
Ортопед ми каза, че добавките имат ефект само за тези, които ги произвеждат и продават. Естроген забавя развитието, но увеличава риска от рак на гърдата. Здравословно хранене и движение се препоръчва. Кафето и алкохола не. За кафето няма да се разберем обаче. 😂

# 707
  • София
Има добавки. Витамин Д, калций, движение, хранене. Не е драма, просто да се следи напомням.

# 708
Ако се окаже, че е зле има ли някаква терапия?
Има. Ендокринолог или ревматолог преценяват какво ще ви предпишат, след допълнителни изследвания.

# 709
  • София
Здравейте,
Аз си реших проблема със спането срещу 15лв на месец.  Години наред пробвах какви ли не добавки - мелатонин,  магнезий, мента глог, спокоен сън,  бля бля. Никакъв ефект.  След третия ден минавах на преспивателно,  от което ме цепеше главата на следващия ден,  та ми излизаше през носа наспиването.
От няколко години слагам си слушалките вечер, пускам си на ютуб политически и други предавания с монотонен глас, заспивам си като къпано бебе, а и да се събудя през нощта пускам наново и така. Забравих какво е безсъние.
За остеопорозата храненето е важно- свекито пие по няколко кафета на ден,  но яде много риба и истинско сирене,  няма и наченки на остеопороза,  а е на над 80г. На добавки не вярвам вече.

# 710
15 лв ти е таксата за интернета ли🤔...😀

# 711
  • София
Цитат на: Salii link=topic=13th 885.msg43290700#msg43290700 date=1628618954
Не,  удоволствието да не ми пускат реклами, които ме събуждат. Също така на загасен екран ютуб продължава да си работи,  че светлото ми пречи.

# 712
  • София
5
Цитат на: Salii link=topic=13th 885.msg43290700#msg43290700 date=1628618954

Не,  удоволствието да не ми пускат реклами, които ме събуждат. Също така на загасен екран ютуб продължава да си работи,  че светлото ми пречи.

За горе долу същите пари си направих абонамент в сторител. И има същия ефект - пускам си книга и на 10та мин съм заспала. Освен това мога да слушам в колата докато карам или пък докато върша нещо домакинско.

# 713
  • тук-там
Аз нямам проблем със заспиването, но после сънувам кошмари. За това лек? Може и по-скъп Wink

# 714
  • София-Младост
mtz
Пробвай с глог, мента и валериан преди лягане, 1/2 валидо евент.
 Аз сънувам ясно и драматично  след прием на мелатонин, затова не го ползвам, макар че в Допелхерца има 1 мг...но като го взимам редовно не го усещам.
А иначе събудя ли се през нощта и мен това ме приспива...пускам си филм в НВО, странното е че ме приспива само ако е англ. аудио..с бг не ми се получава:) Не съм се сетила за сторител.
От ютюб ползвам разните музики за приспиване...ама то  едно ромолене, поточета, шумки и ...не се получава бързо.

# 715
  • на земята
И аз така от мелатонин ,пия ли го почва се едни сънища едно чудо ужассс,точно поради тази причина не го пия .Мислех,че само при мен е така.
Пия си магнезия с Б6,по кое време пиете магнезия и витамин Д и калция?
Хубав ден и дано повали малко,че ще се удушим тик в Стара Загора е ад.

# 716
Това с пускането на аудио книга и при мен действа, стига да не ми стане интересно, че тогава ефекта е обратен. Впрочем аз си пускам книга от ютуб, както и съм пробвала с приспиващите музики като Ала-Бала, но то пък няма спиране. По някое време нощес се събуждам, още ми свири и се ядосвам че се разсънвам. Не зная как да наглася след час примерно да спре аудиото🤔
Ох кое ли е по-добре вече се чудя. Като няма цикъл, искам да дойде че ще се пръсна, като дойде е толкова обилен и така боли че пак ми е много лошо. Днес вече 3 пъти пия спазмалгон.

# 717
  • София
МТЗ,, следиш ли съня си с часовник? Какви са ти фазите? Обикновено се сънуеа при лек сън, който е кратък.
Аз сънувам доста, защото преминавам през фазите на сън многократно напоследък, но не са кошмари, по-скоро странни.
Приспивателно или успокоително ще те трупира, но аз на другия ден съм като парцал.
Опитвала ли си медитация или бял шум?

# 718
  • тук-там
Нищо не съм опитвала и нищо не взимам. Откакто съм в премено имам кошмари покрай Ц, а през другото време цветни сънища. Искам покрай Ц да не сънувам кошмари, ако е възможно Wink

# 719
  • София
Пробвай малко медитация. По принцип тогава сънят е лек и можеш да ги контролираш. А и реално е за много кратко време, нищо, че ти се струва дълго.
Виж по колко пъти го правиш на нощ. Ако е накъсан сънят, слабо приспивателно може да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт