Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 134
  • 791
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз се притеснявам за млечните, с тая остеопороза, да не се скофти още повече поражението, ако тотално ги спра. Иначе не ми е проблем да не ям банани, чушки, цитруси, патладжан и картофи напр., глутен също. Обаче кафе, яйца много обичам, някоя и друга чаша винце.....не знам, много трудно.

Аз за същото се притеснявах като спрях млечните. Според диетоложката дето посещавам две лъжички сусамов тахан на ден ми дават нужната дневна дажба калций. Бадеми сурови ям също всеки ден, накиснати във вода и сол от предният ден.

# 76
  • В градината...
Diki, браво.

# 77
Точно така Аурора. Проблемът е естрогена в сусама.

# 78
Вчера като се заговорихме за уреда за масаж, реших да го пробвам и аз. Леле косъма ми изправи това нещо. Пробвах го на бедрата. Според мен за целулит ще е супер. Преди време ходих на антицелулитни масажи,  това е още по яко.  Ако някой го има, може да го ползва за тази цел. И време да има де.

# 79
На мен преди няколко години ми подариха един тънък електрически вибриращ матрак, сгъваем, със затопляща функция. Мислех си, че е голяма глупост, но така хубаво ми облекчава болките в кръста, които обикновено са около цикъл. Хубаво друса, на много режими. Подобен на този.
Дам, с калция и аз не знам какво да правя. Млечни като цяло не консумирам по редица причини. Тахани също не смея заради естрогенния им ефект, ми то какво остана, спанак и кейл ли само да рупам? Някой да е чул или намерил начин да си го набавя от други източници

# 80
Аз на мляко без лактоза съм минала. Но аз една лъжица разбивам на пяна ако ще пия кафе. Иначе така цяла чаша мляко не мога да изпия. Повече кисело консумирах. Сега и него съм заменила с такова без лактоза. Има разни бадемови, кокосови. Крема сирене пак без лактоза съм си взела. Но са скъпи в сравнение с нормалните, но си имат калций.

# 81
  • София
Нали уж фитоестрогените борят лошият е2?Simple Smile
А тук една интересна статия: https://nourishedbynutrition.com/seed-cycling-for-hormone-balance/

# 82
Аурора, бях чела, че калцият от растителната храна се усвоява много по-малко, от този в животинската.
Аз си смлях черупки от яйца, но така си стоят, още не съм ги почнала. То не зная дали има и смисъл де, но преди години се кърми си счупи кост или и ѝ давахме такива черупки, наистина бързо и заздравя.
Аз ям предимно зрели сирена, и по малко саламурено и кашкавал, общо взето не е в големи количества.
Интересна статия, значи жените без цикъл да използват фазите на луната 🤔
Вики и вибриращото чудо го пробвах един път, че ми се беше схванал врата и рамената, и после половин час ми вибрираха бузите 😸
Но дъщерята  постоянно го ползва, тя е с шийни дискови хернии и често прави спазми, оттоци и така нататък.

# 83
  • Бургас
Аз направих черупки, но е ужасно.Сложих ги на цветята.Сега пак събирам, но не знам дали ще се престраша.

Как се обработват, че да не са гадни? Дали стават така престояли.Аз първия път ги препекох малко на фурната, че ме достраша така.

# 84
Пекат се на фурна задължително, заради салмонелата. После се смилат и се взимат заедно с лимон и мед, само че аз не трябва да ям кисело, та явно само с мед ще ги взимам. Което е кофти, защото лимона (киселината)подпомагала усвояването им, или там нещо такова беше. То даже има и рецепти за черупки, които се киснат в лимонов сок.
А, да, и ципата отвътре се маха задължително.
https://bnt.bg/bg/a/prirodna-apteka-domashen-eliksir-za-zdravi-kosti

# 85
Ама LemyLaughing сега черупки викаш да ядем, ама от де да знам тоз калций на къде ще поеме в тялото. Не искам пак да ме разпробиват. Аз искам да следя къде ще се натрупа, но май няма такъв вариянт. Аз знам че храната ни е доста обогатена с калций и проблема не е че не консумираме достатъчно, а че не се усвоява. Но не знам какво да направя за да го усвоявам. Аз съм типичен пример за неусвоен калций.

# 86
Ама LemyLaughing сега черупки викаш да ядем, ама от де да знам.......
Айде, айде, Joy точно ти ли ще се оплакваш, че още нещо ще пием/ядем/мажем...? Още утре да си ги подготвила за закуска.
Заинтригувахте ме с черупките. Така и така купувам домашни яйца.
Аурора, много се радвам да чуя от теб, че сусама е ок.

# 87
Е пък колко му е. Затворен цикъл - ям си яйцата, после почвам черупките, пък и какво ще се мотая да беля Laughing Вече към пих/ядох/мазах ще добавям и черупки.

# 88
Не знам Вики, търся някакъв вариант за себе си, че иначе ме чака Пролия 🙄
Питам тук там, отзивите са или доволна съм, или - не това е ужасно нещо, променя днк-то и тн. 😔
Ако някъде ти попадне информация и отзиви за тези инжекции из Щатско, пиши ми.

# 89
Свеки си бие такива. Няколко години вече. Обаче кого срещанала, че я наплашили и ги спря. Сега за първа година не си е била. Заради нея бях чела тук отзвуци. И така пак едни доволни, други не. Едни загубили зъби, други още по-изтънели кости. Тя пък е с проблем на щитовидната, но пие хормон. Та сякаш съвсем се стопи тази жена, а уж инжекции би до сега. Не знам дали има 40кг, а бяхме горе долу еднакви като беше по-млада. Трудна работа да прецени какво да направи човек. За това са докторите, но те изписват това от което ще имат приход. А може би и по-малкото зло. С инжекция зле, без още по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт