Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 321
  • 791
  •   1
Отговори
# 570
Да споделя  нещо, не знам дали си внушавам, но няколко дни пия омега 3, и не се потя като магаре, а жегите са си големи в Бургас съм Simple Smile, и зимата се лее пот от мен

# 571
  • тук и там
Не ви ли се омазнява кожата от рибено масло примерно?Аз имах период в който пиех,обаче имах чувството че кожата ми става още по-мазна.Все се каня пак да го захвана,но това ме спира. Може би зимата,когато и без това кожата ми става  по-суха.

# 572
При мен за сега не се омазнява, но аз пия отскоро, но когато си мажа лицето с масло, (моята кожа всъщност си е  много мазна),сякаш се регулира омазняването, лятото ползвам от тези капсулки с маслата или масло арганово от бутилка, мисля беше, след душ си мажа лицето и сутрин не е мазно

# 573
След Примолута поне 5-6 дни, може и повече, до 10 дни и тогава да дойде. Поне при мен беше така. Вчера вечерта бях на гинеколог, че този месец ме пропусна. Исках да видя как съм, няма лигавица каза. Е, почти няма. Дали пък няма да ме остави изведнъж, чак не ми се вярва. Иначе и фемостон съм пила. Само фемостон. Предизвиква цикъл, регулира, не беше зле. Има и фемостон конти. Той е за жени, които нямат цикъл вече. Даже помагал за остеопорозата. Но си е химия.  Препоръчва се на жени, при които много тежко протича менопаузата. Иначе общо взето изписват фемовита, феминорм и т.н.

# 574
И ние сега пътуваме за морето, а снощи ми дойде. Чудя се даже лъде съм тръгнала изобщо.... Винаги е така-когато предния месец ми закъснее и дойде на 30и някой си ден, на следващия е на 20 ден.... Тъпотия. И ужасно се чувствам преди това. Ставам супер апрегната и тревожна и на паник атаки ме избива

# 575
  • София
Здравейте. Преди месец и половина за първи път влезнах в тази тема и ми бяхте изключително полезни. Тогава писах, че цикъла вече ми продължава повече от две седмици и дали чай от невен ще ми помогне и калций.... да помогнаха ми и цикъла спря. Сега имам друг проблем. Както казах на 16 юни ми беше последния цикъл,от два дни чувствам болки в кръста и понякога, рядко болки ниско долу в корема все едно са яйчници. На 46 години съм. Нормално ли е да имам такива болки,при положение че влизам в менопауза? Горещите вълни също се появяват от време на време. Благодаря.

# 576
Ходила ли си скоро на гинеколог?

# 577
  • София
Ходила ли си скоро на гинеколог?
Преди една година. Защо, какво имаш предвид?

# 578
Имам предвид дали си ходила на профилактичен преглед скоро.
Хубаво е да се ходи на 6 месеца/година.

# 579
  • София
Имам предвид дали си ходила на профилактичен преглед скоро.
Хубаво е да се ходи на 6 месеца/година.
Да. Преди една година... цитонамазка и преглед. Всичко беше нормално.

# 580
  • София
Направи си ехография за успокоение. Тук и да ти кажем, че е нормално/ненормално, ще е като гледане на боб.

# 581
  • Варна
Принципно болките тук-там преди цикъл не са нещо ненормално, дори и на 46. Вече дали има нещо друго или са стандартните болежки... хубаво е лекар да се изкаже. И на мен пак ми се бави след теча миналия месец, не че се оплаквам, де. Но ако пак ми дойде и забрави да спре не знам... все така ли ще я караме.

# 582
  • София
Принципно болките тук-там преди цикъл не са нещо ненормално, дори и на 46. Вече дали има нещо друго или са стандартните болежки... хубаво е лекар да се изкаже. И на мен пак ми се бави след теча миналия месец, не че се оплаквам, де. Но ако пак ми дойде и забрави да спре не знам... все така ли ще я караме.
Благодаря.
Сага един тъп въпрос.... ехография на вътрешните полови органи, нали. Не на кръста. Извинявайте за въпроса Blush

# 583
  • Варна
Да Simple Smile Миналия месец ходих, когато веднага след М започна отново да тече, и то приятно стабилно, като 2-3 ден. Нищо не се видя ни на ехограф, ни на стола, всичко пИрфектно, лекарят каза, че до ден-два ще спре и не ми изписа нищо. Така и стана. Питах го какво ще правим, ако се повтори историята на следващия цикъл, каза да му се обадя. И толкоз. Сега чакам да видя ще има ли втора серия или не.

# 584
  • София
Прави се вагинален ехограф, също и гинекологичен преглед палпаторен обикновено. Кръст няма да ти преглеждат.
Щом има болки трябва да се погледне какво е, да не е цистит или инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт