Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 240
  • 791
  •   1
Отговори
# 690
При мен кг дали са от йо йо ефект от пред мено ли незнам вече. Със сигурност не са от ядене, по скоро от стрес. Но са много отгоре.
Днес чакам резултат изследвания. Преди месец хормоните на щитовидната ми бяха Ок
Много СТРАННО, тестостерона ми  беше  почти към горната граница, днес ще видя как е, а нямам никакви симптоми за него. В смисъл окосмяването много ми е намалено, а либидото ми е нула...
Редактирам се с допълване.
Днес пък този тестостерон ми се показа 1.96 преди месец 1.85 при граници 0.18-1.90.....
Но друго ме притеснява. Който дщразбира от електролити моля да ми каже какво значи това, чак края на другата седмица съм на лекар.... Ходих за женските хормони днес те са ок и защо реших да пусна и кръвна картина да се притеснявам сега...

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 16:54 от yasmina

# 691
  • София
Да си се обезводнила тея дни?

# 692
Да си се обезводнила тея дни?
Не съм, но много се притесних... Че няма кой доктор да питам...

# 693
На мен ми се вие свят тези дни, но днес е направо нетърпимо. Кръвното ми е наред. Четох че в премено и мено често се среща световъртеж при жените. Някоя от вас мацки има ли такъв проблем и как се справя? Само седя и чета в нета за симптоми и как се облекчават и доста често попадам на феминорм дуо като решение.

# 694
На мен ми се вие свят тези дни, но днес е направо нетърпимо. Кръвното ми е наред. Четох че в премено и мено често се среща световъртеж при жените. Някоя от вас мацки има ли такъв проблем и как се справя? Само седя и чета в нета за симптоми и как се облекчават и доста често попадам на феминорм дуо като решение.

И аз така, то моето е като замайване по скоро.... Ама то само това, да е... Не е всеки ден, но ума дни, в които съм така. Абе в общи линии 5 дена си добре, 2 не си... И така

# 695
  • София-Младост
Скрит текст:
Кг ми варират и вече се отказах да ги следя, но не се харесвам в ханша и корема, никак.
За съня пия на Допелхерц добавка за спокоен сън, будя се към 5-6, а сега в жегата едвам заспивам.
И аз съм така с кг и се отчаях,и със спането пиложението е ужасно,заспивам и след 1ч се събуждам и край или “поспивам”,но се събуждам мн рано сутрин.
Не знам от възрастта и евентуална пре-мено ли се дължи ,май ще трябва и аз да видя с мойта гинеколожка и да пусня някакви хормони да видя какво е положението.
А как точно в същност се разбира със сигурност,че сме в пре-менопауза,по кръвноте изследвания на хормоните ли?
"Наименованието менопауза произлиза от гръцката думa menos – спиране. Приема се, че е настъпила менопаузата след като минат 12 месеца без менструация. С отпадане на яйчниковата функция могат да настъпят оплаквания, траещи 3-5 години."
Тъй...един с един ден няма еднакъв за заспиването...в неделя се събудих в 3.5 часа. Други фактори не ме оставиха да заспя и вчера бях като автомат...просто усетих как шепа нервни клетки умряха. Тази сутрин до 6, направо си е върха...Започнах да пия Феминорм дуо, да видим след 2 седмици ще има ли ефект някакъв.
Обаче най са ми интересни тези т.нар. вълни...все едно за кратко някой ми облича супер дебел вълнен пуловер при Т от 38 градуса. Обаче вече гледам позитивно на нещата...и това е период и ще отмине.

# 696
Скрит текст:
Кг ми варират и вече се отказах да ги следя, но не се харесвам в ханша и корема, никак.
За съня пия на Допелхерц добавка за спокоен сън, будя се към 5-6, а сега в жегата едвам заспивам.
И аз съм така с кг и се отчаях,и със спането пиложението е ужасно,заспивам и след 1ч се събуждам и край или “поспивам”,но се събуждам мн рано сутрин.
Не знам от възрастта и евентуална пре-мено ли се дължи ,май ще трябва и аз да видя с мойта гинеколожка и да пусня някакви хормони да видя какво е положението.
А как точно в същност се разбира със сигурност,че сме в пре-менопауза,по кръвноте изследвания на хормоните ли?
"Наименованието менопауза произлиза от гръцката думa menos – спиране. Приема се, че е настъпила менопаузата след като минат 12 месеца без менструация. С отпадане на яйчниковата функция могат да настъпят оплаквания, траещи 3-5 години."
Тъй...един с един ден няма еднакъв за заспиването...в неделя се събудих в 3.5 часа. Други фактори не ме оставиха да заспя и вчера бях като автомат...просто усетих как шепа нервни клетки умряха. Тази сутрин до 6, направо си е върха...Започнах да пия Феминорм дуо, да видим след 2 седмици ще има ли ефект някакъв.
Обаче най са ми интересни тези т.нар. вълни...все едно за кратко някой ми облича супер дебел вълнен пуловер при Т от 38 градуса. Обаче вече гледам позитивно на нещата...и това е период и ще отмине.
И аз съм така,вечер ми се приспива рано към 20-21ч,но се “наспивам” мн бързо към 3ч и после по вкога успявам да заспя наново,но не винаги и ако успея то е до към 6ч макс 7ч.
А относно тези добавки,които пиете те за какво са,за облекчаване на симптоми на премено ли?И няма ли опасност да се напълнее от тях?
И ина ли наистина полза от тях?
Аз си взех час с мойта гинеколожка през септември и ще обсъдя тези неща,да видя и тя какво ще ми препоръча.

# 697
  • София-Младост

strawberry0302
Да, за облекчаване са. Преди години пиех вечерна иглика (много бях доволна), но сякаш спря да ми действа. Ремифемин пиех лятото последните години, сега ще пробвам и това.
Да се напълнее...честно казано това ми е последната мисъл. Е, надявам се да не се пълнее, не съм забелязала тези добавки да ме карат да ям повече.

# 698
То напълняването много често в менопаузата се случва, и без да пиеш добавки 😎

# 699
На мен ми дойде, фактически пропусна ме един месец. Живнах психически, ама иначе си ми е лошо. От вчера и аз започнах феминорм дуо. Ще видя как ще е. Пише в листовката след време да се премине на феминорм. Някакси хич не вярвам на тези билкови истории, нали с години пих ХЗТ. Дай боже да има облекчение на симптомите, но както пише Ала-Бала вероятно организмът свиква с тях и трябва да се сменят. А за напълняването, така е, всички казват че влезе ли се в мено се напълнява, и със и  без добавки.

# 700
Aaaa, сакън. Не искам напълняване.

# 701
Aaaa, сакън. Не искам напълняване.
И аз така,най-ме притеснява напълняването.

# 702
  • София
Бих ви посъветвала да си изследвате и костна плътност. Напълняването е най-малка грижа.

# 703
  • София-Младост
Бих ви посъветвала да си изследвате и костна плътност.
Аз го направих началото на 2020 по спомен. Казаха, че задължително 2 г. след окончателно спиране на МЦ трябва да се направи отново това изследване.

# 704
  • Варна
Ако се окаже, че е зле има ли някаква терапия?

Общи условия

Активация на акаунт