Любители на Котки - Тема 160

• 31 132
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Оооо,котчицата мама...късно я виждам...
Аз си търсех гальовна,гушлива,мила голяма котчица...
Но тя е свикнала и навън.
Няма как да я затвориш в апартамент.

# 106
  • In the land of Never Never
pandorina,за СПИН и левкимия е общ тестът.
На моето още не е правен,казаха ми,че може да излезе фалшиво положителен,разубеждават ме да го правим...Жизнен бил,едва ли щял да има...нали пребори калицивирозата...
Да,кихат,имат секрет от калицивирозата.
Кръвна картина не са му правили.
Ще се справи твоето котенце,щом няма другите заболявания.
За коронавирус на моето правиха тест,нямаше,прекрасно е,че твоето няма.
Щом го наричаш "моето",значи си е вече твоето.
Две седмици след като се оправи окончателно,си го ваксинирай...
Аз щях,но се наложи Биокан М да слагаме.
Исках кръвна картина и СПИН и левкимия да правим,док казва,че само ще давам пари.Било си ок котето.Виждал бил много с тези болести.Ох,дано е прав.
Твоето коте ще се оправи...
Десет дни се лекувахме с антибиотик,после глисти лекувахме...
Чак след две седмици видимо живна,а след месец е значителна по-добре.
Щом играе,няма страшно.
Болно коте се крие на тъмно и тихо.

Това ми е на брадичката и...е кръгло петно с бели люспички...
Май съм хванала гъбаците...
Сърби ме.
Ще трябва да пия противогъбични.
Друг вкъщи дали може да се зарази?
Че ще ме изселят с котката,ако на някой нещо му стане.
Трудно на око да се определи какво може да е, но ако има възможност да го погледне кожен лекар, ще е най-добре. По принцип гъбичните се залепят първо на кожни гънки, места, които са влажни и с по-нежна кожа. Те изглеждат като петна, в началото не сърбят. Аз съм прихващала от котка, но тогава се лекуваха само с мазане. Но трябва упоритост и да не се пипат или трият местата при къпане, за да не се разнася. Ако са гъби, трябва миене на ръце след контакт с животното, да не се пипа човек по тялото, обеззаразяване и изнасяне на слънчева светлина на местата, където обикновено лежи, и такива работи. Спорите са много устойчиви и могат да останат с години на такива места, ако са влажни и без слънчева светлина. Ако наистина има гъбички, добре е котето да се изолира, и да му се бие веднага антигъбична ваксина, която също и лекува.
Васко има корона вирус, и какво от това. Има още няколко неща, които му намериха, даваха някакви антибиотици, но не сме правили после изследвания. Вета каза че не се правят тука, и ги праща тогава в Германия, струваха доста.
Короната на Васко аз си я вкарах в кръвта с една инжекция, която му биех, с антибиотик, и без да искам се наръгах сама. Ами нищо, не се разболях. Наскоро си правих тест за антитела, за всеки случай, да видя дали не съм изкарала случайно ковида, излязоха няколко броя антитела, каквото и да означава това. Но твърде малко, за да се счита за имунитет.
А Васко си е добре, не му пука от короната.Satisfied

# 107
  • Бургас
Glikoza,с всякакви заболявания се живее.
Котешки Ковид или СПИН и левкемия не можете да прихванете.Не се предават междувидово.
Дано Васко се оправи,короната за котките(тяхната си),е опасна.

Гъбички си е моето.
Аз на кожен лекар съм ходила преди,пак имах проблем с гъбички...
По принцип кожни проблеми си имам,няма да се впускам в подробности.
Откъде ли не са ми изолирали на мен гъбички,имам си проблеми с тях,смотан имуннитет,мен сто хиляди пъти ме изследваха за СПИН, хепатити, микробиологии,Сифилис,хламидия...нищо за щастие.Имам автоимунни заболявания и сериозни операции,имам си проблеми,от които следват други проблеми...
Личната ще откачи,тя все врещи,че не знае какво да ме прави.Нова е,предишната се отказа от практиката си,тя също ми вдигаше рамене...

# 108
А дали котките могат да боледуват и пренасят ковид?

# 109
Котките не могат да пренасят ковид,https://www.zooplus.bg/info/about/coronavirus_kotki Имаше в началото на пандемията доста изхвърлени дом.любимци,заради подобни съмнения.
И само да кажа-левкемия и от човек не може да се пренесе Simple Smile

# 110
С вероятност 000000.1%. Имаше преди година уж няколко случаи. Много са различни човекът и котката, не се пренасят котешки вируси на хора и обратното. Има други котешки корона вируси, в дадена форма един от тях е смъртоносен за мустакатите, но не е заразен за хората.
https://www.zooplus.bg/info/about/coronavirus_kotki

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 01:26 от Недоволна

# 111
  • Бургас
Мноооого малко вероятно.
Ама наистина минимална възможност,колкото да спечелиш от тотото...
Не се шашкай толкова,няма да те зарази.
Моят писан още от първата вечер искаше да спи в леглото ми,нямаше сили да се качи...
От техните вируси ние не боледуваме.

Да,човек на човек не може да предаде левкемия,но при котките е заразна.
Наистина сме различни в някои отношения...

# 112
# 113
Вижте това клипче. Снощи съм се смяла с глас.
https://fb.watch/5EPBno1Fwg/

И една отвъд океанска котка, прегърнала сестра ми.

# 114
Добро утро с едно фейс мемори

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 13:41 от red soul

# 115
Котето остава при мен. Кръстих го Франки. На Франки Фърбо, лисичето от книгата на Уилям Уортън. Изключително мило, нежно и спокойно е и май и умно. Обожава да го вземам в скута и направо се размазва..като мъркаща ваденка..и почва да се мие и да задремва. Все едно излъчвам някакви упойващи вещества. Днес му сварих пилешко бутче, излапа си едно цяло наведнъж. Дано не му стане нещо. Освен, че чат пат киха и му сълзи очето по нищо друго не личи, че е болно. Днес му е втори ден венозен АБ. Търпи си абоката, яката..като един малък стоик. Дано си остане такъв като характер и занапред. Дали се променят много с порастването?

# 116
Мая надуши манджата Joy :

Аз се опитвам да снимам, тя се опитва да си вре нослето дето не му е мястото. Joy

# 117
  • София
Преди малко се прибрах с торба от пазар. Зарязах я в коридора и седнах, защото изкачването на стълбите е истинско изпитание за мен. Laughing По едно време чувам как някой "мишкува" в торбата. Скарах се дистанционно и Атанас дойде облизвайки се. Набарал е мекия хляб от торбата. Laughing Голяма хлебарка е! Месо и хляб да има, ще избере хляба. Laughing

Честит нов официален дом на Франки! Heart Дълги години да се радвате един на друг! Heart

# 118
Внимавайте, дебна Ви!

# 119
  • Бургас
Джаста,ще умра от смях.
Цунки на Мая и ако не я боли коремче от човешка храна,дайте ѝ малко.Много сладко си проси.

pandorina,честито коте.
Франки е хубаво име.
Сега ще имаш най-хубавата порода котка:благодарна влюбена котка.
С моето от вчера на обяд спим на почивки...
Не ме буди,оставя ме.Лежи до мен,прегръща ме и ме гледа влюбено.
А колко пъти съм се събуждала и съм го виждала сгушено под мишницата ми,гушнало ме с предни лапи през ръката и спи сякаш усмихнато...
Идва,допира си челото до моето...
То си търка главата в лицето ми,но и аз правя същите движения.
Първата вечер,когато дойде,беше хем малко,хем болно,но искаше до мен на леглото и драпаше да се качи.
Постелих му една хавлия и го сложих на шапката,в която пристигна(с шапка го бяха дали на зоокуриер.
Обаче се присламчи към мен следващите вечери.
Е,освен че отчупи листо от алоето,не ми чупи,къса или поврежда нещата,нито бижута,нито дрехи.
На един сребърен пръстен удари печат със зъбче(не си личи обаче почти),но аз мрънкам,обяснявам,че не може,тези неща си ги пазя...Сега ме оставя да си ходя с бижута без да ги закача.
Умно е.
Онзи ден баща ми му направи топче от хартия.Игра много време с топчето,чакаше баща ми пред банята,пред тоалетната...
Майка ми също направи топче,първо не играеше много с нейното,тя се нацупи.
Животинката донесе двете топчета в кухнята и игра пред нея и с двете.
Умно е много.
Ще видиш как ще се гушка с наслада в теб...как в очите ще те гледа...
Аз такова мило коте не бях предполагала,че има.
Играем си,ако нещо пусне нокти или забие повече зъби,врещя"Ооох,болии" и пуска,дава меки лапки,без зъби играе...
Напада ми краката без нокти и зъби.
И аз си казвам дано не се променя,но те от малки си личат.
Месец и седмица май е вече у нас,става все по-възпитано и влюбено.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 20:58 от mariqivanova799

Общи условия

Активация на акаунт