Любители на Котки - Тема 160

• 31 840
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • на брега на морето
Успях да дам антибиотика на Закчето сега,гони птиците по двора и се ближе в момента.Мисля,че утре ще е по-добре,ам ада не казвам вече...Simple Smile
Значи Зак е по-добре от вчера?

# 271
Въпросът за препарата за глисти си е за ветеринар. Дано се изчистят котенцата.
Мяу разгонена ли е? Защото ако не е, се съмнявам да маркира. Но аз нямам опит с това, а от четене на темата съдя, че женските котки маркират само когато се разгонят.
Малко изпуснах темата, но при нас венците на белия котарак са изцяло розови, на черния - изцяло черни. Определено на черното коте си му е черна кожата, устните и дори навътре в устата. Нямам добра снимка как се прозява обаче, за да покажа. Всичките са размазани и прилича на чудовище Laughing

И един доволен кот.

Често пъти дъхът му мирише доста зле, усеща се, когато се прозява и е на скута ми. Пък и яде по-бавно от другия. Та се притеснявам за здравето на зъбите му... Може би трябва да се почистват някак при котки, склонни към проблеми с това? Чувала съм мнението, че гранулите на сухата храна почистват, но не ми звучи убедително.

# 272
Чисти се зъбен камък под упойка.

# 273
  • Велико Търново
tanibas, котката щом е добре здравословно, значи маркира. Не отлагайте кастрацията. Ако е заради това, то няма да спре да го прави преди да я кастрирате.
Момичета, ние сме в приключение от две вечери.
Малко дълга история, но... Бездомна котка роди в двора на съседка на свекитата. Ние с ММ помагаме на жената, заведохме майката на кастрация, когато вече можеше и се опитваме да им намерим дом. Едното шоши обаче нещо не беше наред със задното краче, заради което ММ го заведе на вет, снимка, оттам в Стара Загора една седмица стационар. Има някакъв абсцес, който ще се опитаме да лекуваме, но крачето не го ползва пълноценно, вет дори споменаха ампутация. Та... В сряда отиваме с ММ до Стара Загора да го вземем, за да го върнем на жената, която ги гледа. Ми той мъникът с отворена рана, която трябва да се третира. Антибиотикът лесна работа, но раната-няма как да остане на двора. И както отидохме да го докараме, така се оказа, че сме отишли да го вземем. Вече две вечери в нас, Пиги е изключително зле настроена, съска му, хъска, гони го. Мъникът обаче си играе и хич не му е 🙄😁 Едно на ръка, че той вчера не знаеше къде да пишка, това го оправихме с малко чистене. Но Пиги снощи пак направи от нейните изпълнения с пишуто 🙄 Бях сложила куп чисти дрехи след сушилнята и познайте... Дрехите, чаршафът отдолу, завивка та на леглото. Притеснявам се за нея адски много. Не я кастрирахме заради антителата на короната, а сега този стрес как ще и се отрази не знам.
Иначе ние уж се водим приемно семейство 😁 В смисъл малкият ще му се търси дом, за това не помага местната организация за животните в Търново. Обаче още не е ясно с крачето му какво ще стане, ако недай Боже се наложи ампутация, нали се сещате колко желаещи ще има. Така че дано поне тя да свикне, защото ако не му намерим дом, ще остане при нас.
Сега даваме хапче сутрин и вечер и аз обработвам раничката (ММ се ужасява от нея 😄). Кръстихме го Буки - от буканер, пират, нали куца милият. Иначе пък е супер игрив, скача въпреки крачето, катери се по исе адаптира доста добре. Стана малко дълго, извинявам се за което. Нямам все още много снимки, защото у нас е война 😢. Гледам да го гушкам без да вижда тя и да го оставяме повече да си играе сам, не искам да се чувства пренебрегната. Между другото в сряда вечерта за пръв път не спа при мен Пиги, толкова беше ошашкана. Снощи с ММ се разделихме-той легна в хола с малкия, а тя сама дойде и се гушна при мен

# 274
Успях да дам антибиотика на Закчето сега,гони птиците по двора и се ближе в момента.Мисля,че утре ще е по-добре,ам ада не казвам вече...Simple Smile
Значи Зак е по-добре от вчера?
Ами,така мисля,да.Сега успях да му дам и антибиотика и обезболяващото.Беше смешно,защото се опитах да го приготвя тайно,докато спи в хола.Стривам го, и заедно с течното обезболяващо го размесвам с малко пауч.Отидох уж за скришно в банята и в момента,в който отворих пауча,Закарски дойде на галоп.Изяде всичко.Вчера се канеше на птиците,ама клип не мог ада кача.За това снимка как ги дебне на затворена врата.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 10:41 от red soul

# 275
  • Варна
Първите пъти, когато се изпишка, беше разгонена, но последно не.
Надявам се кастрацията да помогне...
А междувременно смятам да й взема втора тоалетна. Току-виж свършило работа Confused
И ви благодаря за отговорите! Blush

# 276
  • София
red soul, щом апетитът му се е възвърнал, всичко е наред! Hug

bubalesa, Буки е страхотен сладур! Дано не се стигне до ампутация! А колкото до Пиги, дайте ѝ малко време. Няма как първоначално да не се шашне, но ще свикне. Още малко да го опознае и ще разбере, че не е страшен.

tanibas, побързайте с кастрацията! Предполагам, че ще се оправи след това.

# 277
  • на брега на морето
Сега успях да му дам и антибиотика и обезболяващото.Стривам го, и заедно с течното обезболяващо го размесвам с малко пауч.
Не бих смесвала лекарства макар някои ветеринари да го правят при инжектиране. Давай ги отделно след пауза от поне 20 минути. Сега гледай да ги даваш по едно и също време.
Много, много се радвам за Заки, от вчера непрекъснато го мисля и сутринта като включих компа първата ми работа беше да прочета в темата. Браво на момчето Heart

# 278
Благодаря!:hibiscus:
Аз смесвам лекарства и за себе си.Вет не каза изрично да не го правя.Естествено,че гледам да  н 12 часа антибиотика,все пак и бебе съм гледала и дете сега.Мисля,че успявм Simple Smile Това,което ме притеснява,обае,е че не яде все още достатъчно.По малко хапва,но всеки път тръгва с ентусиазъм към купичките

# 279
pandorina, сигурно това е най-добрият начин, но се чудех дали има нещо, което може да се прави за профилактика на зъбите у дома. Та питам в случай, че някой има успешен опит с някое лакомство специално за такъв проблем или даже си мие зъбите на котката Smiley

tanibas, дано спре поне след кастрацията. Втората тоалетна във всеки случай е добра идея. Ние имаме три тоалетни и не сме имали инциденти досега. Но и двете ни котки са кастрирани доста рано и са мъжки.

bubalesa, Буки е прекрасен и се надявам и Пиги да се успокои бързо. Добър знак, е че поне той не се бои от нея. Така с времето и тя би трябвало да види, че няма нищо страшно. При нас в началото също имаше много хъскане от страна на по-големия котарак, когато донесохме малкия. Фучеше само като подуши играчка, с която другият е играл. И това продължи 2-3 седмици, но ние ги държахме разделени и се опитвахме да ги храним едновременно от двете страни на една затворена врата, за да свикват с миризмата един на друг и да имат добри асоциации с другата котка. Накрая вече можеха да се хранят в една стая и дори един до друг - тогава големият съвсем се беше успокоил. Така че храненето е ключово при сближаването на две котки. Може да го пробвате, ако давате пауч, консерва или нещо такова, което не им е на разположение през цялото време. Стресиращо е в началото, но могат да свикнат, сигурна съм! Само да са здрави и двамата Heart
И моят пост стана дълъг... Като извинение слагам снимка, която показва нашите вече как са свикнали един с друг няколко месеца след това и живеят в мир върху ми Smiley
Скрит текст:

# 280
Имаме трикрака котка. Живее си много добре.
Нашата малка Били тази вечер ни е напуснала. Дори на ММ му стана тъжно, като му казах. Снощи малко повърна. Само това забелязах, но си помислих, че е преяла.

# 281
  • Бургас
Moonsunstar,какъв е препаратът?
На моето коте 3 пъти давах Каниверм,но през 14 дни и само лекар го дава.
За съжаление и на третия път изхвърли глист,разбута му се коремчето,сега има малко слуз...ще се чудя какво да го правя...
Радвам се,че Зак е добре.
bubalessa, много ви е сладко котачето.
Ама аз съм пристрастна,прилича на Хари.
Ще се моля да не се стигне до ампутация.
Лично аз не бих имала нищо против трикрака котка,все прибирах навремето"дефектни" папагали,за да не ги убиват тези,които ги развъждаха.
Гледах си ги,даже имах мил случай с едно съвсем куцо пиленце,което стоеше само на пода на клетката.Другото слизаше да се гушкат долу,подпираше го да не пада...И живяха доста дълго...
Но дано малък Кот се оправи и не се стига до ампутация,това е тежко преживяване...

# 282
Милост! Предавам се!

# 283
  • Бургас
Това е най-висша форма на доверие,да ти дават коремче.
Хари в момента,в който ме види,започва да се търкаля и ми прави едни муцунки....
Снимах го пак,много ми е забавен:

Има интериорвн поглед върху подредбата в дома,изхвърли ми Барби колекцията от едно високо шкафче...При това пред мен,една по една буташе кутиите с куклите...
Не знам защо,но иска да му е разчистено точно това шкафче.Котешка му работа...
Само дано му мине това топче...
Не смея да му слагам ваксина другата седмица,а ме е страх да не се зарази с нещо,макар че в апартамент е доооста малка вероятността.
И няма достъп до обувките,не му се дава да ходи там.
Днес обаче си навря муцунката в новата торба с картофи...Все в най-мръсното ще се завре това котееее...

# 284
  • Бургас
да се запишем и ние, че ни данъци съм плащала, ни нищо. В редките случай когато в Бургас не вали, така се почива... 🐱😉🐱

Общи условия

Активация на акаунт