Любители на Котки - Тема 160

• 31 803
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Котето ми си е улично на практика.
Затова и беше с толкова болести.
Аз се радвам,че го взех,беше отпуснато и почти се беше предало.
Обаче не е само до финанси.И до чувства е.Човек се чувства ужасно,ако не може да помогне...а иска...
Не знам другите от котилото дали изобщо са живи.Със сигурност са имали калицивироза,глисти,микроспория...
Дано няма левкимия и СПИН...

# 361
  • на брега на морето
Едно си баба знае, едно си баба бае.

# 362
mariqivanova799,
Не се вкарвай във филми. Никое животно, а и човек не е застрахован към болести, но да си ги мислиш и да се шашкаш, преди да има проблем звучи хипохондрично.
Правиш каквото можеш, пък да става каквото ще. Котетата са издържливи животинки. Колкото повече му трепериш и се чудиш какво да му дадеш, толкова по зле. Вслушай се/вгледай се в животното, то подсказва много.

ПП Чочо е много обяснителен, когато влезе муха или нещо не е наред. Няма да се изненадам и ако проговори човешки. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 363
  • Бургас
Разбира се...Хората си отстояват позицията...

Mama_Nana,аз съм си хипохондрия.
Дано си права,искам това коте да има дълъг,щастлив котешки живот.При всяка възможност играя с него и когато дойде да се гушка,и по час му отделям,стига да имам време.

# 364
  • София
Разбира се...Хората си отстояват позицията...

Само не разбрах твоята позиция каква е? 🤔
"НЕ, само НЕ бездомно коте..." или
"Аз моето коте няма да го кастрирам..."

Не ми отговаряй!

# 365
Подкрепям горното мнение, и аз все по рядко пиша и коментирам,(щото ме нервят свободно движещи се електрони)... изкажа ли мнение бивам изтрита и с ъс забрана да не пиша и коментирам 14 дена...(напомня ми Ком. Съюз)
Много "стари "потребители вече не пишат.    Ама то как да обясниш на ........какво е наплюто от бълха.....тя милата родена в София на пристанището и...я чудо ...тези черни точици... златни кюлчета ли са..... който е прочел преди да ме истрият.... бъдете здрави и щастливи..

# 366
  • на брега на морето
Не знае жената - попитала; какво толкова е станало?

# 367
  • Бургас
Уж мисля,че ясно се изразявам,но все пак:
1.Обичам си котето и то ще получи всичко необходимо като грижи,живот и здраве.
2.Определвно не искам да го кастрирам и ще направя само в краен случай.Моля се да не се наложи,от него зависи.
3.Реалността е следната:Бездомните котета често имат нужда от много повече специални грижи,върнете се назад и прочетете колко случаи има,как и други хора като мен се борят за живота на котетата и ги водят по ветеринари.
Животът е безценен,ако можех,бих спасила много котета.Но нямам тази възможност.
Защо хората да нямат ясната представа,че коте,взето от улицата,е възможно да има повече проблеми?
Всеки си решава сам какво коте да вземе.
Моят избор е направен,само да съм жива и здрава,котето ще си има всичко...То нямаше да оцелее,ако не го бях взела.И съответно ужасно се тревожех и продължавам да се тревожа как ще протече лечението му...

# 368
Котьо....ти писа едно си баба знае , едно си баба бае.....еми  ей на дефакто и деюре....

# 369
3.Реалността е следната:Бездомните котета често имат нужда от много повече специални грижи,върнете се назад и прочетете колко случаи има,как и други хора като мен се борят за живота на котетата и ги водят по ветеринари.
Животът е безценен,ако можех,бих спасила много котета.Но нямам тази възможност.
Защо хората да нямат ясната представа,че коте,взето от улицата,е възможно да има повече проблеми?
Всеки си решава сам какво коте да вземе.
Казах, че млъквам, но това не мога да подмина.
1. Категорично уличничетата не са по-предразположени към заболявания!!!
Точно  обратното! Казвали са ми го двама души, които се занимават с развъждане на животни.
Поговори с вет, ако не се доверяваш на думите ми.
2. Има хора, които осиновяват котенца (кученца), точно защото имат здравословен проблем!
Не случайно споменах, че дечицата с увреждания, които у нас биват оставяни в дом, намират осиновители от чужбина.
Да, има такива хора!

# 370
Прекрасна сива муцунка! И от мен една...

# 371
Мария Иванова,.    ти верно ли ми харесваш всички коментари........ сигурно е от ретроградният Меркурий......аз съм в потрес.....и това доживях...

# 372
Мария,айде стига едно и също,де Simple Smile Опитай се да контролираш хипохондрията си.Сигурна съм,че ще ти се наложи и да кастрираш котарака.В идеалния случай при мъжките няма и минута интервенция.
Зак днес приключва с лекарствата,но мисля утре да се обадя в клиниката за час и да го заведа.Не ми харесва-храни се малко,основно спи и не му се играе.Четох,че това,което преживя е огромен стрес за тялото,изчистването от хормонте също,че  енормално да се храни по-малко,да е по-стресиран,ама нещо не ми харесва.Днес пак го погледнах и ми се струва,че единия разрез не е мн добре.Ще кача снимка,за да кажете как го виждате вие.
Скрит текст:

# 373
Милия Зак, заведи го, нормално е да се храни по-малко, няколко дни минаха, а е сложна операция, моля те пиши какво са ти казали ветеринарите.

# 374
  • Бургас
Ама аз нямам нищо против да взема животно с увреждания.
Преди прибирах дефектни папагали,ако не знаете,когато крачетата им не са наред,тези,които ги развъждаха навремето,просто убиваха такива птиченца...Гледаха на тях като на дефектна стока...Имала съм и по пет папагала...
Предишното ми морско свинче имаше някакъв дефект на лапките,не можеше да тича добре,но това не ме спря да го обичам и гледам,гушкаше се като котенце в мен.Видях му лапите вкъщи,но не съм ходила да го сменям,щяха да го убият.
Не прочетохте ли,че ми е мъчно за братчето на Хари и да си спризная, съжалявам,че не го взех и него...

Пепи 02,наистина уважавам чуждото мнение.Обаче да изслушаш,не означава да се съгласиш,нали?

djasra,дано си права...
Аз с тези топчета отзад на вратлето на Хари полудявам,но вет твърди,че е от ваксината и ще мине.

red soul,точно защото съм преживяла кастрация и то на 29 годишна възраст,знам що за чудо е.
Но...за да остане вкъщи котарака,ако се наложи,ще го кастрирам.
Стискам палци на Зак да оздравее напълно.Горкият кот,коремна операция...

Общи условия

Активация на акаунт