Любители на Котки - Тема 160

• 31 804
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • на брега на морето
Поздрав за моите любимки и Велислава Simple Smile

Мире,
Скрит текст:
и аз се нареждам с питане за гранулите

# 346
Мире, пиши и на мен за гранулите, моля Heart

Кукумицинке, и аз така си мисля, че биха се развили нещата.
Между другото и женските котки препикават като са разгонени. Сиси докато уцелим период без разгонване редовно ни препикаваше обувките. И то стабилно изпикаване, а не само да пръсне малко като мъжки Rolling Eyes
А мъжките започнат ли да маркират могат да не спрат дори след кастрацията ...

# 347
  • София
Нещо се е натопорчило тук от дъъълги, необмислени словоизлияния... Има хора, който държат да се изокат на всяка цена...

За разведряване- бебоците 😉😻
Вече са на 45 дни- невероятни, игриви, палави, любопитни- нищо не мога да свърша като се прибера- не мога да им се нагледам и нарадвам. И са толкова гушливи 🥰

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 10:49 от AnyHr

# 348
  • на брега на морето
Нещо се е натопорчило тук от дъъълги, необмислени словоизлияния... Има хора, който държат да се изокат на всяка цена...
За разведряване 😉😻
Нещо такова, нали?

# 349
Някой да е анулирал поръчка от ЗооПлюс? След колко време я стопират инвръщат точките?
Вчера пуснах една поръчка ама сбърках метода за плащане и забравих да добавя едно-две неща. Предполагам утре ще я анулират ама се чудя дали на момента ще мога пак да си ползвам точките или ще трябва да чакам още някой и друг ден да се върнат?

# 350
  • Бургас
Кукумицинка, вероятно аз съм човекът с фобия от болести,когото визираш в поста си.
Не,няма да изхвърля котарака.
Каквото и да става.
И да,ще го кастрирам,ако се наложи,точно затова взех мъжко коте,на женско не мога да го причиня.При мъжките в повечето случаи не се налага коремна операция.
И въпреки това се надявам да не се наложи кастрация.

И...за стопаните не знам какво да кажа.Дамата,която ми го изпрати, не пише вече
 Тя ме уверяваше,че са водени на вет,че са здрави...Аз ѝ писах,че моето има калицивироза,да заведе на преглед и останалите.После ѝ казах за глистите и ни звук,ни стон,може и да ме е блокирала.
Само се моля другите някак да са оцелели.Почти улични котета са,родени от улична котка,просто хората са си ги хранели,но само храна не е достатъчна.

И...прихванах от гъбичките,добре,че Клотримазол и Фунголон ми понасят.
За глисти още не съм ходила да правя изследвания,но вероятно ще пусна едни контролни...

# 351
Черния "пърхот" са изпражнения от бълхи. Дори и да е обезпаразитена котката, може да има изпражнения от бълхи, ако не се чисти достатъчно. До 2 седмици не спреш ли да виждаш там където лежи изпражненията, значи фипронила не е свършил работа и трябва да се смени с друга съставка. Препоръчвам имидаклоприд.

Явно наистина са изпражнения на бълхи. Посъветвайте ме за търговска марка, съдържаща имидаклоприд.

Домът ни с какво да го напръскаме. Страх ме е тези техните яйца на бълхите, ако се разпространят из цялата къща, какво ще правим. Опасни ли са за децата ми?

# 352
Пробвайте с Биокил.

# 353
Да напръскаме къщата ли? Как се използва?

# 354
# 355
  • Бургас
Ако ще пръскате,има период,в който не бива да сте вкъщи.
По принцип има и фирми,които пръскат.
На котето ми сложиха Стронгхолд,но доколкото знам и Бродлайн убива бълхите.
Вкъщи ли са бълхите или по котето?
Всички измряха след третирането,моят кот е бял.Леле,виждаха се как пъплят,беше пъъълен с бълхи.След Стронгхолд никъде не остана бълха,вкъщи изобщо няма проблем.

И въпреки фобиите ми спа до мен.
Има нещо,което се нарича любов,има и друго,което се нарича отговорност.
Аз си го обичам и се тревожа за него като за свое дете...

Предлагаха да взема и братчето му,сега даже ми е кофти,че не го взех,но наистина нямаше да се справя финансово с две болни котета.
Дано е имало късмет другото мъниче.

# 356
Между другото преди много години с него махнах бълхите на предишната котка. Тогава ги нямаше препаратите като фронтлайн и подобни.
И без паника - безвреден е за хората. Аз съм с жестока алергия към почти всички лекарства и куп химикали, нямах никакъв проблем с него.
https://apteka.framar.bg/30062764/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0%B … 500-%D0%BC%D0%BB-
https://apteka.puls.bg/bg/produkti-higiena-zashtita/biokil-500-ml-26852

# 357
  • Бургас
Ооо, благодаря за информацията за Биокил...
Аз съм също много алергична...
Мравуци имаме ние...още не са се появили,но ако пак дойдат,ще ги пръскам...Така ме дразнят...

# 358
  • Варна
Мария, изобщо, изобщо не си права!!!
Как може да пишеш такива неща?!?!

Велислава Николова, не се вслушвайте в такива 'съвети'!
Велислава, спасете едно улично несретниче. Не се разколебавайте. Hug
Абсолютно подкрепям. Като са улични не заслужават ли дом и грижи? Дори още по-наложително е да се избере точно улично, тези, които са гледани вкъщи са обгрижвани и не са в такъв риск като уличните, съответно в моите очи не са чак толкова нуждаещи се. Всичките ни котки през годините са прибирани буквално от улицата. Колкото трябва грижи се полагат и средства се харчат, аз не избирам животното, което ще ми излезе най-евтино.. .

# 359
Подписвам се под това.

Общи условия

Активация на акаунт