Любители на Котки - Тема 160

• 31 812
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Не знам,той не можеше да яде,болеше го направо...
Сега това топче на вратлето...

# 256
Сурикат:)

# 257
Мария, да, след втората ваксина Мая доста дълго време имаше подутина на мястото на ваксината. След първата ваксина се разнесе до дни, но след втората мина повече от месец(по спомен) докато се разнесе. Бях пощуряла, викам си сега какво ми трябваше лозе на баир, но отмина. От тогава обаче имам някакъв остатъчен страх от тия ваксини. В мислене отмина и замина времето за поредната годишна ваксина и още не мога да се реша.

Пп Олеле, Сиску, че е сладък тоя сурикат. Heart Eyes
Пп Миличкия Зак, пожелавам му бързо възстановяване. Hug

# 258
  • София
Джасте, ние закъсняхме с поставяне на годишната ваксина с 6 месеца. Трябваше на 10.12.2020, а я сложихме в края на май т.г. (беше ме страх от Ковид и никак не ми се стоеше в закрити пространства, а и имаме случай на заразен с Ковид от ветеринар, тук в темата)

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 17:36 от Sharky*

# 259
red_soul, опунцията е страхотна. За такава съм готова да наруша клетвата кактус никога да не стъпи у нас Simple Smile

Мисля да свалиш дрешката на котарака, много е опакован, а е топло. Може и да го мъчи, кой знае. Може и да притиска оперираното място, вижда ми се къса за него.

Съгласна съм,ама н есмея д ане стане по-зле.Последните дни тук е нетипично топло.30гр,съчетано с влажния въздух е тежко за всички.Но той не е топъл,проверявам го често.Не смея да го махна бодито,защото се чсти ожесточено понякога,аз дори не смея да го вдигна нормално,а го гушкам странично.Ще изчакам днес да мине и да го оставя на инстинктите му.Иначе на мен ми мърка,гали се и седи с вирната опашка.Но не е добре,да.

# 260
  • на брега на морето
Оперираното място как изглежда, спокойно ли е? Защо не звъннеш в клиниката?

# 261
Черния "пърхот" са изпражнения от бълхи. Дори и да е обезпаразитена котката, може да има изпражнения от бълхи, ако не се чисти достатъчно. До 2 седмици не спреш ли да виждаш там където лежи изпражненията, значи фипронила не е свършил работа и трябва да се смени с друга съставка. Препоръчвам имидаклоприд.

Зак не изглежда добре. Това с търсенето на втория тестис на мен ми звучи подозрително. Нещо там да не са му разчовъркали. Препоръчвам да не подлагате котките си на операции по време на ретрограден меркурий. Има вероятност нещо да се обърка.

# 262
Аз съм шашната! Чета в друг форум - една нашенка, живееща и женена в Чехия, преди няколко години лятото заедно с мъж и други чехи се разхожда в България. И влачи няколко дни в Пирин котката Ася в раницата! Ето снимка от Джанжалската порта към Валявашките езера с котката върху голям камък на преден фон...

# 263
  • София
Да пожелая и аз бързо възстановяване на Зак Hug.
Недоволна, има и други такива случаи. Има един човек с "котката пътешественичка Хайди" дето публикува сторита във фб. Та тази котка и в морето я води да се къпе наскоро. Има доста снимки, но не мога да преценя доколко животното наистина се кефи на преживяването. Склонна съм да мисля че има такива котки непукисти все пак.
 Нашият го водим с раницата до близкия парк най-много. Харесва му и следи всичко с поглед: хора, коли, птици, насекоми. Интересното е, че не драпа да излиза, сякаш е на някакво 3д кино. А каква атракция е за децата...
 Ето го от вчера:

# 264
Парка не е Пирин и жената не се е разхождала с раничка за котка на гърба, а със сериозна туристическа раница с дрехи, храна, вода и спален чувал. При това няколко дни са спали в хижи.
И понеже много пъти съм минавала там, където е снимана котката, просто не мога да го проумея. Тя видимо не е вързана с нещо, което държи човек. Ако реши да скочи и да хукне на някъде, няма абсолютно никаква вероятност да бъде хваната. А всички знаем, че котките не са кучета и като викнеш някоя на двора, тя скорострелно изчезва.
Кучета във високата планина може, но котка... Отделно по стръмния и трудно проходим камънак да имаш още 4-5 кг на гърба си...

# 265
Преди година май,се засякохме с моторите със собственика на Хайди.Имам и снимки с нея върху нашия мотор.Котката пътуваше без никакви пробеми върху мотора.Човек аспираше често,з ада я разхожда,в хотел първо обслужваше всикчо по нея и след това мисли за себе си.Имаше и един американец с един рижав Боб,мисля се казваше.Има различни типове котки,както и хора.
Както и има повече от едно мнение за всичко Simple Smile
Успях да дам антибиотика на Закчето сега,гони птиците по двора и се ближе в момента.Мисля,че утре ще е по-добре,ам ада не казвам вече...Simple Smile
Не мога да чакам благоволението на Меркурий,не сериозно е.Казах,че ням аслучайни неща,ако бях зчакала,нямаше да съм поне месец с котката си,преди лятната ваканция.
https://www.facebook.com/%D0%A5%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B8-%D0%9B%D … r-373852769941996

# 266
  • София
Парка не е Пирин и жената не се е разхождала с раничка за котка на гърба, а със сериозна туристическа раница с дрехи, храна, вода и спален чувал. При това няколко дни са спали в хижи.

А аз някъде да твърдя, че е? Просто дадох и друг пример за такава котка (не моята).

# 267
  • Варна
Здравейте на всички! Днес се регистрирах, защото имам нужда от съвет. Това е Мяу

(моята собственичка Grinning ).
Преди няколко дни се изпишка на килима, а никога не е ходила извън тоалетната си откакто я имам (юли става на 2г.). Дезинфекцирах го, парфюмирах го, за да не се повтаря нежеланото поведение, но ефект нямаше. Вчера я заведох на ветеринар, тъй като четох, че може да е индикация за здравословен проблем, но той ми каза, че просто маркирала.(предстои й кастрация)
Днес се престраших отново да опъна килима и след 10 секунди невнимание, тя пак направи белята. Само да вметна, че продължава да си използва тоалетната, а аз я поощрявам всеки път.
Има ли как да я отуча от този навик преди съвсем да го е затвърдила? Или пък да отидем при друг ветеринар? Confused

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 21:24 от tanibas

# 268
  • Бургас
Джаста,да,след втората Биокан М така стана,ама я биха мин.петък,на 11.06,а сега виждам???
Аз ли не съм видяла,сега ли се е надул...
Вет каза,че даже може другата седмица да сложим първата тривалентна,ама направо си ме е страх...

# 269
Здравейте
Взехме си две котенца на месец и дестина дни са .Занесохме ги за обезпаразитяване
И на по следващият ден изхвърлиха по един глист.До момента сме им дали три пъти от препарата за паразити като все изхвърляха глисти.Това е в рамките  на три пъти .Казаха ни да следим и ако видим да дадем пак.и вчера имаше още един изхвърлен глист.
Въпросът е може ли да се предозира с препарата .

Общи условия

Активация на акаунт