Любители на Котки - Тема 160

• 31 816
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Пинко, Hug Hug Hug.
Ивекс, Hug Hug Hug.

# 316
Леле, мина ли година. 😭 Спомням си, толкова ми беше мъчно като пишеше. Тя е там някъде и е свободна и не я боли. ❤️

# 317
Пътувам от Сърбия към БГ - бях по работа. Магистралата е пълна с гастарбайтери на път към дома, спирам на една бензиностанция са кафе пауза и какво да видя - един котарак гастарбайтер с каишка и повод , и той се прибира Simple Smile бяха го извадили от чантата и беше мокър - явно получил освежаващо омокря е.
И се сетих са Зак - също неговата окраска имаше.
Толкова беше в стрес милия...

# 318
Зак е прекалено страхлив и непрекъснато стресиран,когато е навън.А от вторник и в къщи.Подскача при всеки шум.Фин летя с нас само първата година,после стана тежък.Зак също не мога да го взимам.Той ще трябва да лети в багажното и съм сигурна,че ще се побърка от двигателите за над 2 часа.В къщи пък също ще стои сам и пак ми е притеснено за него.За това и не исках да взимам пак котка след Фин.Ама се поддадох 

# 319
Здравейте,пиша за мнение на ветеринар или хора били в моята ситуация!Взехме си жилище и искаме домашен любимец -коте.Решихме да си осиновим от улицата,а не да купуваме.Котето още не е взето ,затова искам да попитам как трябва да подходя относно вътрешното и външното обезпаразитяване на котката.Доколкото четох за толкова малко коте се дава или суспензия или паста,но така и не разбрах веднъж ли се дава и убива ли всички вредители и яйцата им веднага или се повтаря процедурата няколко пъти и през този период може ли да се заразим аз и дъщеря ми с тях? Разбира се веднага след като го взмем го водим на ветеринар за обезпаразитяване ,а след това и за ваксини ,но дали ще подейства веднага този препарат? Благодаря!

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 01:35 от Не се сърди, човече

# 320
Веднага започва да действа лекарството. Също така, не е задължително да има паразити.

# 321
  • Бургас
Абе не от улицата...
Има хора,които ги гледат свястно,обезпаразитяват ги вътрешно и външно и ги гледат вътре...
Има прекрасни котачета във фейсбук,пак се подаряват...
Ако вземете от улицата,се пригответе за сериозни разходи.
Не е задължително да е болно и да има паразити,да...
Ама...моето след трета доза против паразити,пак изхвърли мъртъв глист.Ветеринари му дават една паста,Каниверм се казва.И повърна,дриска...след тази паста...
Сега ме е страх пак да му давам...освен да нося изпражнения за анализ,дано се в изчистил...
Имаше калицивироза,устата му беше в язви,езикът черен направо,не язви,а дупки имаше...Чак ме съветваха да се откажа от котето,ако е панлевкопения (котешки коронавирус,котешка чума...)

Има хора,които дори подаряват не само обезпаразитено,но и ваксинирано коте.
Не е само до разходи...Аз съм чувствителна и се притеснявам като за човек за този мини домашен терорист.
Сега са ми станали едни топчета на вратлето отзад,уж от ваксините според лекарите,мен ме е страх да не е нещо лошо,да не се възпали...
Любовта ни е взаимна и много искам да сме здрави и да сме заедно много, много дълго...
Качвала съм тази снимка,ама пак:

# 322
Мария, изобщо, изобщо не си права!!!
Как може да пишеш такива неща?!?!

Велислава Николова, не се вслушвайте в такива 'съвети'!
Три котета имам спасени от улицата. Малко са за мен по-хубавите неща от това да имаш удовлетворение, че си дал дом и обич на една душичка! Heart Още повече, че в разстояние на седмица видях как на улицата братчето и сестричето на по-голямото ми женско котенце, намериха смъртта си. Едното го намерих с размазана главичка и изтекъл мозък на пътното платно минути след като го бях хранила и галила. Sob
А от бебетата от предното котило на нейната майчица не оцеля нито едно котенце, въпреки, че три жени ги хранихме и 'гледахме' на улицата.

Не съм имала кой знае какви 'сериозни разходи'. Пък и аз лично бих предпочела да знам с какъв препарат, кога точно и как е обезпаразитено любимчето ми.
С никое от моите котета не съм имала много здравословни премеждия. Или поне аз не съм ги приемала по този начин като голяма тежест. Ако едно котенце има здравословни проблеми, то още по-добре е, че е намерило вас, защото с болест и без вас, на улицата дните му са преброени.
Аз лично прибера ли коте, на деня или на следващия водя на вет. Давам Цестал, слагам Бродлайн на вратлето. Приготвям веднага легенче и пясък за тоалетна... Но вет ги преглежда, преслушва... друго си е.
Хапливка имаше много яйца от бълхички. От Котарачето видях жив глист на постелката, на която лежеше. Е, не сме измрели. Simple Smile
Единственият минус за мен е, че не знам кога точно са родени, вет казва предполагаема възраст.

Велислава, спасете едно улично несретниче. Не се разколебавайте. Hug

# 323
  • Велики Преслав
Искам да помоля за съвет. Според вас може ли да се отучи котка да маркира постоянно.

# 324
  • Варна
Велислава Николова, когато се намерите с вашето коте вет ще направи нужното третиране според възрастта на котето.
И аз не съм съгласна с Мария.
Късметка я прибрах пред една баничарница, беше към 8 ч. вечерта. Първата вечер имаше вода, пауч, тоалетна и спа на нещо меко, гушната в една изпрана стирка.
На следващия ден я изкъпах отидохме на вет.
Искам да кажа щом се намерите да се взимате Simple Smile
С Маслин се видяхме във Фб, него го взехме от вет. клиника.

# 325
  • Бургас
Не твърдя,че съм права,но моето коте едва ли не го бяха отписали.
Бях ужасно притеснена,че няма да го бъде.
Сега се побърквам,че това топче(всъщност са две)на вратлето отзад не спада и се чудя от ваксината против гъбички  ли е,друго ли е...
Непрекъснато се моля да има късмет,трябва да му сложа и ваксини...
Вет предлага да сложим ваксината по-надолу...Аз се ужасявам,че може да се влоши състоянието му.
Откакто взе трета доза Каниверм,има слуз в акото.То тогава дриска,повръща...не знам как пак бих го обезпаразитявала отново.
Толкова жално мяучеше...

# 326
Смени препарата за обезпаразитяване. А и защо трябва да му го даваш, ако няма причина!

# 327
Мая също е взета от улицата. Беше родена около цеха в който работи Джастев. Той я видял, тя си го харесала, беше шепичка живот, простреляна с три сачми, Слава Богу пораженията бяха само подкожни, загнездили се там сачмите и сами паднаха. Джастев и колегите му я прибрали в цеха и първоначално беше цехна котка. Сложил и Джастев кашонче с пясък за тоалетна и я хранили с гранулите на кучето, мъжка им работа. После Джастев я донесе у нас, уж, да и се порадвам, да, бе, да. Joy И от само да и се порадвам, от 2018г. си е нашето космато детенце и господарка на сърцата ни. Тя е моя коледен подарък, защото Джастев се опъваше да си вземем домашен любимец, но Мая просто си го осинови и той нямаше избор. Grinning
Тя е съвършеното животно - кротка, спокойна, послушна, в нея няма грам агресия или отмъстителност, обичлива, само дето не е особено любвеобилна, ама това да и е кусура. Едно безценно съкровище намерено на улицата. Нашата голяма любов Heart, с най големите зелени очи. Heart

# 328
  • Бургас
По голяма глупост не бях чувала, +1 и от мен да си вземете коте от улицата.... Повече няма да коментирам, че усещам как паля двигателите на пълна мощност 😎

# 329
Искам да помоля за съвет. Според вас може ли да се отучи котка да маркира постоянно.

Да. Кастрира се и спира да маркира.

Общи условия

Активация на акаунт