Любители на Котки - Тема 160

• 31 798
  • 739
  •   2
Отговори
# 405
Joy
Силния пол, нали? Joy

# 406
  • София
Хахха явно навсякъде е така с мъжкия пол. ММ дума не даваше коте да се взима, снощи пак го майтапех че го беше гушнал и танцуваха и му казваше "На тати хубавото момче" Heart Exl

# 407
Здравейте.
Аз и моят приятел ще се местим в нова квартира и искам да се опитам да отуча котарака ми да си пуска ноктите по дивани и други мебели.
Няма как да съм 24/7 с него и гледам да го наблюдавам доколкото мога дали не прави пакости. Има си драскалка, която използва но дивана пак е надран, дори наяден. Протектори за нокти не вършат работа - на втората секунда ги отлепи, не ги понася. Вчера в зоомагазина видях, че предлагат някакви спрейове за котки и кучета, като самата миризма им действа отблъскващо и може да се пръскат дивани и други мебели. Някой от вас използвал ли е такова нещо, ефективно ли е и самата миризма тежка ли е? Защото не би било окей и за самите нас ако осмърдим цялата стая от този спрей. Sweat Smile

# 408
  • София
Имаме такъв спрей и не, не помага. Масло от чаено дърво (обаче него и аз не го понасям). Според мен спасението е покривала по мебелите.

# 409
  • Бургас
Четката ми за коса яде много бой...не знам защо...
Защото е бебе и си търси другарчета за игра. Скучно му е, а енергията му е много 😁
Моите хем са възрастни вече и поне по веднъж на ден търчат като коне и се бият и борят, а ако беше само едно коте сигурно щеше да събори къщата 😁
Да,до сега спахме.Моят котак е прекрасен,спя ли аз,спи и той.
Нуждите ги върши като стана/се върна отнякъде...Сам иска така.
Сега в момента е в коридора,мрявкаше на нашите да му направят топче от хартия.Гони топчето и от време на време ми го носи като кученце.
Определено има много,много енергия.

Две обаче не искам и по друга причина...Малките котенца са си малки котенца.Като малки се гушкат,да.
Един приятел навремето спаси две.В някакъв дъжд,те съвсем бебета,с мляко ги хранеше на няколко часа...Ок,едното стана мил котарак...Другото пълен злобар,съскаше на всички, включително на брат си и не се разбираха.
Има и вероятност да не се разбират,дори ако са отгледани от бебета заедно.
В момента моят дребосък търчи наистина като кон.Има енергия и му се радвам,че играе... Когато дойде,беше един отпуснат...

# 410
Франки пак е качил левкоцитите. Вчера го видях, че се е одрямал много, но пък днес беше много бодър и игрив. Обаче му махнах абоката и до четвъртък ще е без лечение за да му се направи микробиология. Предполагат, че е една бактерия Bordetella bronchiseptica, която и човек може да хване.  Причинява интерстициални пневмонии. Та сега ще треперя и за него и за мен.

# 411
Тази бактерия наистина ходи и по хората и не е за подценяване. Спазвай стрикна хигиена и без цуни-муни. Дано се подобри скоро!

# 412
Мерси за отговорите.
Clavaceptin e AБ. Ще ходим на контролен преглед тези дни и ще питам за пробиотик.
Дано все пак със спирането на АБ довечера да се оправи.

# 413
Тази бактерия наистина ходи и по хората и не е за подценяване. Спазвай стрикна хигиена и без цуни-муни. Дано се подобри скоро!
Късно е вече за хигиена. След като 100 пъти ги питах има ли опасност за мен и ми обясняваха, че няма и то здраво ме накиха.. Сега прочетох, че тая бактерия точно по въздушно капков път може да се предава. Та това е.. Каквото ни било писано..

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 17:15 от pandorina

# 414
  • Варна
Спокойно, постоянно сме изложени на какви ли не бактерии, вируси и подобни. Ако всяка среща с потенциален патоген ни разболяваше нямаше да е останал жив човек. Имунната система си знае работата, за да се разболееш бактериите трябва да имат и подходящи условия да се размножат достатъчно, което не е толкова лесно.

# 415
Имам причина да се тревожа но да не изпадам в подробности. Дано всичко е наред и с двама ни.

# 416
  • Велико Търново
Момичета, идвам да се оплача. Пигата побърква малкото 🙄 Вече спря да го съска и хъска, но сега пък го преследва. Както го ближе, така започва да го хапе и то скимти милото-не знам дали го боли или просто му е неприятно. Някак го прегръща като в хватка и то не може да мръдне. Постоянно трябва да сме наоколо да я разтикваме. Иначе като се наиграе и се гушват да спят двамата. От сряда до сега само веднъж си е ходила в тоалетната, някакъв ужас е. Последно снощи пак върху спалнята, като махнах завивките и другите неща я гушнах, а тя чак все едно ме стиска милата ми, все едно малко дете е направило нещо и се гушка. Не знам дали го прави, защото ни е сърдита или пази територия или пък защото не е кастрирана и усеща малкия, че е момченце. Не знам, обаче не е добре работата. ММ си е вкъщи тази седмица, но после как ще ги оставяме сами, как ще се държи с него и къде ще намираме съкровища не е ясно. Мислите ли, че е период?

# 417
pandorina, надявам се в крайна сметка да не се заразите, а и Франки да се оправи скоро!

bubalesa, наистина лошо... Според мен или е нещо, свързано с хормоните, защото не е кастрирана, или се чувства все още несигурна, защото има друга котка у дома. Но щом се гушкат е странно... Не знам, нашите понякога тръгват да се ближат и почти винаги това преминава в хапане по врата и борба. И единият бяга, защото другият е доста по-агресивен и хапе здравата. Ако са сами за дълго, аз бих ги разделила да са в различни стаи. Не ми звучи безопасно, щом чак скимти котето, пък и то е доста по-малко от нея и може би не знае как да се защити. Сигурно ще отмине това, особено ако се кастрират, но пък колко ще трябва да чистите така...

Аз исках да споделя, че черното ни коте има нещо като рожден ден днес - преди 11 месеца (на 21 юли миналата година) го намерихме и тогава ветеринарят ни каза, че е на около месец. Може и с няколко седмици по-голям да е бил, но кой знае...  Ето една от първите му снимки, които имам:

Почистихме го от бълхи и му слагахме капки за очи, че беше малко болничък, все кихаше. Тук вече спи доволно в скут. Мисля, че оправдава името си - Чоко, от шоколад, защото е сладък, пък и заради цвета му.

И вече пораснал - остана си дребен, сигурно няма и 4 килограма. Но е страшно пъргав и игрив, а и гласовит Smiley В унищожения от игра и хапане кашон:

# 418
  • Бургас
pandorina, надявам се в крайна сметка да не се заразите, а и Франки да се оправи скоро!

bubalesa, наистина лошо... Според мен или е нещо, свързано с хормоните, защото не е кастрирана, или се чувства все още несигурна, защото има друга котка у дома. Но щом се гушкат е странно... Не знам, нашите понякога тръгват да се ближат и почти винаги това преминава в хапане по врата и борба. И единият бяга, защото другият е доста по-агресивен и хапе здравата. Ако са сами за дълго, аз бих ги разделила да са в различни стаи. Не ми звучи безопасно, щом чак скимти котето, пък и то е доста по-малко от нея и може би не знае как да се защити. Сигурно ще отмине това, особено ако се кастрират, но пък колко ще трябва да чистите така...

Аз исках да споделя, че черното ни коте има нещо като рожден ден днес - преди 11 месеца (на 21 юли миналата година) го намерихме и тогава ветеринарят ни каза, че е на около месец. Може и с няколко седмици по-голям да е бил, но кой знае...  Ето една от първите му снимки, които имам:

Почистихме го от бълхи и му слагахме капки за очи, че беше малко болничък, все кихаше. Тук вече спи доволно в скут. Мисля, че оправдава името си - Чоко, от шоколад, защото е сладък, пък и заради цвета му.

И вече пораснал - остана си дребен, сигурно няма и 4 килограма. Но е страшно пъргав и игрив, а и гласовит Smiley В унищожения от игра и хапане кашон:

Погледа все едно казва "Какво ме гледаш, не съм го изял аз този кашон" хахах мамин златен 🐱

# 419
Metonimia, Да ти е жив, здрав, игрив и гушлив прекрасния Чоко.
П.С. Толкова сладко котенце е! Прекрасен, наистина прекрасен. Първата снимка е уникална. Да го нацелуваш и от мен

Общи условия

Активация на акаунт