Любители на Котки - Тема 160

• 31 743
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
При повикване идва само най-голямата калпазанка - тигърката. Тя е най-умна, но никак не е гальовна. Но тя толкова много се промени - в положителна насока. Хапеше с-т-р-а-ш-н-о. След като ѝ доведох компания и премина етапа на адаптация за двете котета, Хапливка вече не хапе. Може би защото много си играят двете. Може би заради другите съвети на вет, които изпълнихме...

За котенцето, което пишка не на място. Сигурни ли сте, че няма здравословен проблем? Страхливка се изходи веднъж на леглото. Имаше тежък колит и вет като видя снимката на изненадата, която ме чакаше в спалнята каза, че просто не е могла да стигне до тоалетната. Но и е пишкала на леглото. Върху електрическа възглавница. Sad

# 436
  • Бургас
Не съм пробвала да го викам моя котарак,той е вечно заврян в мен или върви с мен...Нямало е кога да го викам.
Гледахме филм в кухнята с майка ми, едновременно с това играхме на хвърли и донеси топче...
Когато се измори,се излегна на един стол и си стоя мирно и кротко,но при нас.
Не иска да стои сам.Протестира и се оплаква...Като го изгоня от тоалетната,също се жалва пред вратата...
Само пред банята не се жалва,не иска да се мокри.

Вие пердашите ли си котките?Все повече чета постове кой как напердашил котката...За мен е необяснимо и нелогично да се бие малко дете/коте/куче...Освен страх и агресия,друго не се постига...

За бълхите-не знам,самото мокрене ги обездвижва.Освен механично да започнете...Имах като ученичка една Сузана,черна зла котка...И тя имаше бълхи,просто тръгна след мен по улицата,беше мъниче...и я взех.Не помня как и откъде намерих шампоан против бълхи,едно къпане(и 300 рани) реши проблема.
Оттогава съм се зарекла котка да не къпя...
Опитайте с най-безвредното,което може да помогне.
bubalessa,може да е напук,в знак на протест...Сузана така правеше,беше необяснимо за мен.
Дори се завираше в раклата и там...
Не беше кастрирана,тогава кой ти кастрираше котки...
Този мъник моят,по принцип си ходи в тоалетната...Но ако не е изчистена,няма проблем да се изпишка отстрани на легена,ще вземам и малко легенче.
И...за акнето е така.
В момента,в който видя,че я е ползвал,чистя.
Веднъж не можа да ме изчака да изчистя от пишкането и голямата работа я свърши извън тоалетната...Явно е мъничък и не може да се стиска.
На леглото не вярвам да го направи,защото спим заедно все пак на това легло.Котките не пишкат там,където се хранят и спят.
Чистя,говоря му,че си има тоалетна,слагам го,ровим с предните лапи...Всъщност 2-3 пъти е ходил извън тоалетната си,в повечето случаи си ходи в нея.Получава галене,похвали и дори пауч...Това е доста по-ефективно от боя според мен.

# 437
sentido, за помещенията /пода/ и терасата през топлите месеци ползвам циперметрин. /различно е от перметрин./ За цялото лято пръскам 4-5 пъти. Виж в интернет как се разрежда.Аз го правя по- концентриран разтвора. Не е нужно да изселваш котката. Нищо й няма. Дори можеш да я изкъпеш с този разтвор.
Продава се и по селскостопанските аптеки. Струва лев и нещо.
На самата котка слагам капки фиприст на вратлето.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 02:04 от el73

# 438
  • Бургас
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cypermethrin

Моля Ви,не къпете котки с циперметрин...
Пише,че е токсичен за тях,и за хора не е безвреден!
А Биокил съдържа пермвтрин,не се води уж токсичен,но...
https://apteka.puls.bg/bg/produkti-higiena-zashtita/biokil-500-ml-26852

Аз пих питала ветеринар...

# 439
Не вярвам Циперметрин-а да е толкова токсичен щом дори на опаковката е описано, че е за котки (и други животни). Реално всеки препарат е токсичен, но е опасно ако се предозира.

За познаването на имената - моите си ги познават ама само Сиси се лъже да идва като я викам 😁 Съни идва единствено (и то не всеки път) ако чуе звук от отлепящо се стики или някаква шумоляща торбичка Joy

# 440
  • Бургас
Този моят котак е като залепен за мен.
Синът като малък беше така...Даже сам казваше:"Залепих се" и ме стискаше здраво.
Та сега лежи върху мен и мъркоти котакът.
Може би защото е бебе,а аз съм явно мама...
Снощи даде коремче и меки лапки и на майка ми...Приеха се най-накрая...
Сега остава със сина да се обикнат,ама тийнът има проблем с целия свят(сигурна съм,че е период,всякакви периоди минахме,така и психолог ме успокои)...

# 441
Аз го научих, че като почукам по чинийката значи трябва да яде. И понякога идва като чуе, че чукам.

# 442
  • Бургас
Аз го научих, че като почукам по чинийката значи трябва да яде. И понякога идва като чуе, че чукам.
Моят не се тъпче и има нон стоп гранули,хапва си честичко и по мъничко.
Как е днес Франки?
Все си мисля,че му е време да оздравява на твоето котаче...Няма да излезе онази бактерия,добре ще е.Има калицивироза,тя бавно минава.
На Хари наскоро му дойде силата за тъгъдък...

# 443
Франки е много добре, търчи, играе, хапва си, още има разстройство. Много по-жизнен е отколкото по време на антибиотика. Дори носа и окото сякаш са по-сухи. И аз мисля, че му е време да оздравява.

# 444
  • Стара Загора
У нас само Чумито си знае името. Така или иначе като търся котки или кучета из апартамента просто отварям хладилника. Действа бързо и ефективно.

# 445
Да, това с хладилника е много вярно. Joy
Ама не мога да се начудя защо. У нас не ги храним с нищо от хладилника.

# 446
  • Стара Загора
Да, това с хладилника е много вярно. Joy
Ама не мога да се начудя защо. У нас не ги храним с нищо от хладилника.
И у нас. Grinning

# 447
  • Бургас
Франки е много добре, търчи, играе, хапва си, още има разстройство. Много по-жизнен е отколкото по време на антибиотика. Дори носа и окото сякаш са по-сухи. И аз мисля, че му е време да оздравява.
Във всяка вет клиника има пробиотик на Пурина.2 лв в прахчето.
Май каза,че го храниш с Роял Канин гастро...
На Пурина има едни консерви гастро...те повече запичат,ама моят бълхльо стана принц и не ги иска...
Добре,че на Роял Канин не се мръщи.
Имат и пауч...

# 448
Здравейте! Съвсем наскоро писах в темата заради бълхи по нашето коте. Обезпаразитена е с Caniverm на 30.05.2021.  Наскоро разбрах, че има бълхи и и сложихме Фронтлайн комбо на вратлето. Никакъв ефект... Консултирах се с ветеринар и той каза, че трябва да изчакаме  поне месец до употребата на друг препарат.
Аз не мога да чакам. Виждам я, че страда, вече не спи при мен, чеше се, има от тези черни точки навсякъде откъдето мине, мисля, че има и бели топченца вече, за които предполагам, че са яйцата на бълхите. Много моля, дайте ми съвет какво да направя. Освен за нея се тревожа и за децата ми и искам дави питам ние трябва ли да се обезпаразитим с някакво хапче. Ще купя Биокил и за домът ни, но ще е голяма схема, къде да я заведем, докато е напръскано и докато се проветри.

Sentido, два варианта - къпане със шампоан против бълхи или нашийник против бълхи. Ако не бяхте обезпаразитявали вътрешно в близките 2 седмици, имаше и трети вариант - Празимек Ц (и той има репелентно действие).
Ако и двата варианта не стават, ще чакате да мине месец и ще пръскате вкъщи.

# 449
Ами,тогава,аз или съм много серт,или попадам на умни котки.И Фин и Зак сега са като кучета.Извикаш ли ги,търчат на галоп.А аз ги викам как ли не,но познават корена на името си,а Зак сега като беше болен свикна да се обръща и на"бебе".Сега като кажа"бебе" и детето и Зак се обръщат.Единствено и при Фин и Зак забелязвам,че усещат кога идва вреем за лягане и ако не искат да спят,се спотайват и не се обаждат нарочно.Намирала съм ги близо до мен,аз ги викам от минути,те се крият и ме гледат.Но това е,защото знаят,че ще се ляга,а те са против.И двамата свикнаха да не доближават хладилника,дори и врата му да е отворена,но и двамата не са проявявали интерес към нашата храна.
Да похваля Закитиюо-завърна се от вчера-яде,ползва тоалетна и гони мухи.Доволна съм.В петък му махат конците и се надявам да приключим с това.

Общи условия

Активация на акаунт