Любители на Котки - Тема 160

• 31 779
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря за идеите, водата и храната са на различни места, просто още е бебе диване на 2 години и всичко му е интересно и се занимава да гледа как "мърда" водата Simple Smile

# 481
Зак е предишният,да Simple Smile И хапва доста,ама наваксва за последната седмица,в която караше с един пауч на ден.Той също си разсипва водата и моето решение да я сложа в душ кабината.Там и да разсипва не  е проблем.Не мога да я лепя,защото той вади и бута всичко,а и я мия.Снощи си е свалил бодито,намачкал си го е в леглото и цяла нощ го е близал.Днес е без боди.Търчи,скача... доволна съм.

# 482

Уникални.Joy

# 483
  • на брега на морето
Зизу, ехограф нещо? Рентген? Поне с образна диагностика да се види. Или апаратура нямат? Има малки преносими рентгени и то за животни. Била съм на тоя хал със зайчето и знам какво ти е. За съжаление при него беше тумор, но не той го отнесе на Моста.

Ред, точно така трябва да се държи един котарак!

Сънрайз, котка на 2 години отдавна не е бебе Laughing

# 484
  • София
djasra, ние сме с два комплекта такива купички и за двете госпожици. Стабилни и здрави са, няма как да ги разместят.

# 485
  • София
Чара наистина е разгонена...
И с очите си видях, че кастриран котарак си е "мъж"... (малко по- дълго трябваше да му се обяснява какво се иска от него, де)
Ей го, каталясал от любов 🤣

... а Чара веднага я налазиха децата...

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 19:26 от AnyHr

# 486
Ани, кастрирай я, че в противен случай есента ще има нови котета. Можеш ли да я затвориш някъде, преди отново да е забременяла, и да я кастрираш, когато мине разгонването?
Ако няма къде са я затвориш, може би в случая е по-добре еднократно да приеме хормонална таблетка, вместо да забременее отново.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 19:35 от Недоволна

# 487
  • Бургас
Франки засега е добре, утре ще го водя да видим какво ще кажат.
Дано вече не го тъпчат с лекарства.
Спря ли му разстройството?
Аз вече не знам в петък да давам ли четвърта доза Каниверм,ще станат 14 дни.
Нашият вет и форумният вет казват да дам.Ама едва му се оправи коремчето от последния път,до скоро имаше слуз...
Не правят ли някъде в Бургас паразитология на котки?
Че никак не искам пак да плаче и повръща...

Гларусите са ужасни птици.
Ядат гълъби и малки котета.
Добре,че котето ми беше зад две стъкла...
Иначе както се беше забляло по една муха,дотам щеше да е.
Е,и котките не прощават на малките паднали гласрусчета...
Но определено гадта се пооблъска в стъклото,опитвайки се да ми стигне котето...

# 488
Няма да разреша да го блъскат повече с АБ при видимо добро състояние. Ако забележа сериозно влошаване тогава. Не му се е съвсем оправил стомаха, но май се подобрява.

# 489
Меки подвижни топчета може да са лимфни възли.Особено ако са симетрични. Мойто има, попитах и потвърдиха. При и след боледуване може да се надуят.

Не знам за котешките, но аз имам опит с такива топчета и са точно лимфли възли...когато преям със солена храна или когато имам някакво възпаление на лимфата, тъй като не пия много вода, а това е лошо...

Движение, вода и диета - при мен действа ама не съм котка.

# 490
  • Бургас
Няма да разреша да го блъскат повече с АБ при видимо добро състояние. Ако забележа сериозно влошаване тогава. Не му се е съвсем оправил стомаха, но май се подобрява.
Не,не давай...
Няма нужда от антибиотик според мен.
Съвсем ще му се наруши чревната флора.
Дано са добре изследванията.

Галактическа сова,и аз не знам какво да правя.
Хари пие вода и си пишка.
Но неговите топчета са неподвижни.Под мишниците ми е ставало така заради мастопатията...
Май не смея да му слагам все още тривалентната...Ако съвсем се надуе...
То малко от това състояние трябва да се оправи.
Мия си краката изключително старателно лятото при всяко прибиране,сега още повече.Но така или иначе вероятността без пряк контакт с котка да се зарази е малка.
Ще рискувам,малко да се постабилизира това коте...Имам чувството,че натъпча ли го с още една ваксина,ще го убия...
Имах като ученичка такава черна маца,но с бяло на вратлето.Още ме е страх от черни котки.
Никога не я ваксинирах,само един с шампоан против бълхи я къпах.Не е яла специална храна...и доста си поживя...не е била кастрирана...Нямаше тогава такива неща.

# 491
Не ме питайте мен - не съм вещо лице.
Горкото ти коте, Мария 😒

# 492
Чочо не иска да яде. Пие вода и яде трева. Опоскал е всичката, а новата не е поникнала. Днес ходих да му бера трева. Като я видя, очичките му светнаха. Яде, пи вода и се приготви да повръща, но повърна само вода. Не разбрах тревата къде изчезна.  Много е послушен - нетипично за него. Иначе изглежда добре. Сега пак тръгна по терасите.
Дайте предположения, какво да следя?

# 493
  • София
Ани, кастрирай я, че в противен случай есента ще има нови котета. Можеш ли да я затвориш някъде, преди отново да е забременяла, и да я кастрираш, когато мине разгонването?
Ако няма къде са я затвориш, може би в случая е по-добре еднократно да приеме хормонална таблетка, вместо да забременее отново.

Днес се консултирах с вет. Не може хапче щом кърми. Не мога и да  я затворя по същата причина. Ще чакаме 8-10 дни да мине разгонването и тогава на кастрация (ако има бременност, ще е съвсем в началото и е по- безопасно, отколкото ако е разгонена). Котетата ще станат на 2 месеца и ще са достатъчно самостоятелни вече. На всичко отгоре е много слабичка и не знам дали има 2 кг 🤔
Взех пастичка за  вътрешно обезпаразитяване за малките (външното ще почака, че се ближат и майка им ги ближе) и си я поеха с кеф.
Чари се  прокашля особено и имам подозрения за паразити в белия дроб (и вет потвърди), поправимо е, но и това ще почака, докато отбие бебешорите.
 Другата седмица отпрашваме за 5 дни до морето и след това ще се оправяме с котЕтата.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 09:48 от AnyHr

# 494
Чочо не иска да яде. Пие вода и яде трева. Опоскал е всичката, а новата не е поникнала. Днес ходих да му бера трева. Като я видя, очичките му светнаха. Яде, пи вода и се приготви да повръща, но повърна само вода. Не разбрах тревата къде изчезна.  Много е послушен - нетипично за него. Иначе изглежда добре. Сега пак тръгна по терасите.
Дайте предположения, какво да следя?

Ако не е кастриран може да е любовна мъка. Сериозна съм. Когато са в период, понякога не се хранят или ядат по-малко.
Нашата трева расте с часове. Сутринта една, сега е друга - огромна.

Общи условия

Активация на акаунт