Любители на Котки - Тема 160

• 31 150
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Зависи от котката, моите никога не са отваряли комарниците. Тези на панти дори не ги бутат, ако са притворени, седят и чакат да им отворя. А ролетния комарник абсурд да отворят, то дори аз се озорвам.

# 511
  • на брега на морето
Редовно го натискам с длани (а аз си тежа на мястото Joy ) за да съм сигурна, че нещо не се е разхлабило и да се отвори.
А котаранките не се ли захващат с нокти за мрежата? Навремето исках да поръчам именно комарници, но от фирмата ме предупредиха, че мрежата се къса от котешките нокти. Нашите кумове се занимават с комарници и ми казаха същото. Нала редовно виси на нашата мрежа, но тя е метална. Ето какво имам предвид:
Скрит текст:

# 512
Ох, като се заговорихте и се сетих, че в началото като сложихме мрежа на прозорците, които най често отваряме на балкона и Мая да гони буболеците, които обожава, така се беше разперила върху мрежата като прилеп. Хем ме напуши смях, хем не мога да сваря да я откачам оттам. А то си седи милото с четири закачени лапи на мрежата и не мърда. Joy

# 513
  • Велико Търново
Комарниците ни са съвсем нормални, не мисля, че са на панти или ролетни. Отварят се лесно и ако е отворено до комарника, Пиги просто го бута и си излиза. Ако случайно се затрудни, вкарва нокти, както е казала Котьо и тогава отивам да я махна лекичко, за да не ги скъса. Затова не оставяме вратите на комарник, а като ни няма дори не и на ножица. С южното ни изложение в тези жеги ще е ужас, но няма начин.

# 514
Все повече не доумявам как ще изкараме лятото със затворени прозорци заради котките. Sad
Имаме ролетни комарници, но ме е страх, че колкото и да е здрав комарника, младежът, какъвто е тежък и силен, ако се настани пред него и ще го извади от страничните водачи.
Отваряме само с назначен пазач в стаята или на затворена врата. Но това не е работа, въздухът не може да се движи. Преди отваряхме всички стаи, да се смени въздуха, да се охлади. Нощно време спяхме на отворен прозорец. Сега сме като в консервна кутия.
Абсурд да сложим от тези ъглови мрежи-предпазители. Щом се закрепват на дограмата, значи при затворен прозорец ще ми стърчат. Да се блъскане и закачаме в тях... А колко е неестетично да не говорим... Все пак и ние трябва да живеем в този апартамент, не сме под наем в котешка къща.  Sad Sad Sad

# 515
Баш под наем сме.Joy Страшен хазяин, с големи уши. Joy
Много е неприятно, ние също сме пазачи докато проветрим сутрин и вечер, такава досада е, но няма начин, пуснах климатика и веднага се оттегли в друга стая, аз пък досега проветрявах на пост, а и да използвам момента, че го няма.Joy

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 21:02 от Ивекс

# 516
  • София
У нас денонощно лятото балкона стои отворен. Имаме обезопасяваща мрежа, а на вратата - комарник, с вратичка за котките. Така си излизат, когато пожелаят навън, без надзор и съм спокойна, че нищо лошо няма да се случи.

# 517
Тигрушката миналото лято си изкара на терасата. НЕобезапасена. Обичаше да се изляга на горещия теракот. Помагаше на майка ми да чисти орехи, да пече чушки... Wink Но никога не се е катерила. Скоро обаче един единствен случай имахме, че се е качила на перваза на прозореца и е бутнала тавичката с котешка трева на пода на терасата. Това ли ме изплаши, публикациите в нета ли ме напрегнаха, не знам. А може би това, че вече са трима, тогава беше самичка. Филмирала съм се на тема заклещени, паднали, осакатени котки и съм страшно досадна за всички вкъщи. Само ги проверявам като излизат на терасата дали са затворили вратата, дали някоя косматка не е останала отвън. Един път тигруша я бяха затворили на терасата - не са забелязали кога се е шмугнала покрай краката им.
Ами какво да правя?! Все ми се струва, че домашните подценяват опасността и това ме напряга още повече.
П.П. За обезапасяваща мрежа... Трябва да кача снимки на терасата, ако може някой да даде съвет как и къде би могла да се закрепи у нас.
cesari, колко възпитана котка имаш?! Щом не е опасла саксиите.

# 518
  • София
Мисля, че обезопасяване на терасата в показаният по-горе пост е най-доброто решение. Хем котките могат да си излизат на терасата и да не се чувстват като пълни затворници, хем може да се проветрява спокойно.
При нас всичко е отворено и Страх си излиза, но сме на първи жилищен етаж, втори реално, но с покривче което се спуска и реално пада от под един етаж височина. Два пъти досега е падал, веднъж се подхлъзна на снега и втори път докато ни нямаше. И двата пъти си стоеше скрит под паркирала кола във вътрешният двор на блока.
Сега откакто го карам редовно на село и го търся до осем вечерта за да го прибера, не проявява голям интерес към терасата. Излиза си, но на село е по-интересно отколкото на терасата. Вече е кастриран е и не е изявявал желание да слиза от терасата.

# 519
Къде се поръчва обезопасяваща мрежа? След случая с Хари изпитвам ужас от падане.
Днес му взеха микробиология. Левкоцитите доста са паднали, но пък хремата се засилва и секретът става гноен. Ще чакаме резултат другата седмица, все се надявам сам да се справи. Който е имал коте с хрема колко време е продължили?

# 520
zooplus имат няколко вида мрежи, всяка по няколко размера.
Дори да обезопася терасата, остава проблемът с проветрението на другите стаи. Защото денем се ширят в кухня, спалня и детска, а през нощта щерката не иска котки и си затваря вратата.
Вие оставате ли ги свободно из апартамента или им ограничавате периметъра?

# 521
Ами, нашата маймуна се научи да си отваря вратите и не ни остави голям избор. Joy Последната мода е да спи върху хладилника или хладилната чанта, която е качена върху вградената фурна. Единствено няма неконтролиран достъп до бокса където готвя. Grinning

# 522
  • Велико Търново
Нашият Широ си залепва на комарника, прострян баш като прилеп 😉засега е още малък и тежи 2 кг, но ноктенца като забие в мрежата и вече целостта е нарушена, като поотрасне като нищо ще я скъса. Ще търся от показаните предпазители. Засега отварям само като сме вкъщи и малкия палавник е под надзор, но през деня затварям прозорците, защото ме е страх да не скочи... Както се казва, на котка вяра да нямаш 😉
Оставяме го да ходи из целия апартамент, но вечер всеки си знае стаята, аз ставам рано за работа и не ми се иска да ме буди преди 6.00 🙂иначе, като вляза да се къпя, той чинно ме чака зад завесата, подава муцунка да види какво става, но струята от душа го възпира да любопитства повече.
Отучих го да се катери по нас и да забива ноктенца, но сега зор с отучването за хапане. Като реши да си играе, изпъва уши, накукушинва се и се хвърля като тигър да хапе ръцете, само тях си харесва, и като вълкодав е - захапе ли, не пуска. Ветеринаря каза да го отучваме от тази игра, защото после загрубява... Первам го по муцунката и соча с пръст,,не,, той вече познава какво означава, но се хвърля геройски пак да хапе.

# 523
Като реши да си играе, изпъва уши, накукушинва се и се хвърля като тигър да хапе ръцете, само тях си харесва, и като вълкодав е - захапе ли, не пуска. Ветеринаря каза да го отучваме от тази игра, защото после загрубява... Первам го по муцунката и соча с пръст,,не,, той вече познава какво означава, но се хвърля геройски пак да хапе.
Младежът у нас много хапе. И силно! Sad
Позволява си и да ми се хвърля на ръката, когато съм се хванала за стена, шкаф, стол. Закача ме по краката като минавам. Все неприятни и ужасни навици. Ако иска да си играе така, има си две мацки за целта. А дори в повечето случаи, когато го галя започва да хапе. Мърка и хапе. Sob
Всеки съвет за отучване на това нежелано поведение ще ми е от полза.
Какво ви каза ветеринаря? Той ли даде съвет да се перва по муцунката котето? Колко е голямо? Нашето момченце може би е под година, наскоро осиновен от улицата. Ама какъв кротошан и галчо беше, когато го хранех на двора и го приютявах в офиса!?... Нищо общо със сегашното му поведение. Sad

# 524
  • София
Моята Еви вече три пъти успява да вдигне ролетния комарник. Не знам по какъв начин скача и как го натиска, но добре че се чува силно като се прибира рязко нагоре и успявам да реагирам, преди тя да излезе на парапета. Когато ни няма, затварям плътно всички прозорци.

Общи условия

Активация на акаунт