Любители на Котки - Тема 160

• 31 148
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Djasra, малко е, така си 'играят' в котилото, не го бий в никакъв случай, Ушатото и той беше така, нали от улицата дойде Негово Котейшество, шляпала съм го по дупарата, хванах му цаката, той много мрази да му пипа някой носа и като направи нещо му пипам носа, знам...., смешно е, но при нас действа.Joy
Терасите ни са остъклени, има мрежи, които са хванати, но без нас той там не припарва, Уши е ловец по душа, види ли птичка, ни комарник, ни мрежа ще го спре, затова ще си стои вътре, може и да е затворник за някои , но е жив...

# 526
Продължава да "стачкува". Дадох му малцова паста. Не му харесва. Иначе е жизнен. Снощи обиколи терасите и се прибра. Никакви индикации за нещо. Просто не яде.

# 527
От жегите е, нормално е да отказват храна, ходих вода да нося на 'нашите' отвън, не бяха си изяли яденето от сутринта, само вода пият и се скриха отново, много е топло, довечера ММ ще ходи да им налее отново прясна.

# 528
  • Велико Търново
Djasra, нашият убавец е вече на 3 месеца и хапе честичко. Когато го перна по нослето и посоча показалец, спира и дава отбой. Ветеринарят не каза точно как се отучва, явно при всеки котаран е различно, но аз не го удрям силно в никакъв случай, просто едно и също движение и интонация всеки път като захапе.
Толкова му се хапе явно, че кашона, който му оставих сутринта да си играе, е целият надъвкан и перфориран 😉ето какво направи и с тази торба за 5 мин.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 19:03 от *Biskvitka*

# 529
Не мисля, че леко перване по носа, когато котето прекали със зъбите и ноктите, е противопоказно. И майките им, като прекалят, ги пердашат доста сериозно.

# 530
  • София
Как ще се затварял прозоре с предпазителите... Никак. Махат се и се слагат.
Зизу вече е отговорила, че се закрепят към дограмата. В линка към Зооплюс има и снимки на потребители. Там се вижда как стърчат при затворено положение.
https://www.zooplus.bg/customerpicturedisplay/shop/kotki/predpaz … _otvariane/352519

Точно преди 1 година по това време, малко преди пловдивския квартал Прослав, събрахме от асфалта полуумрялата Преслава. Не вярвах, че ще стане котка, но за щастие оцеля. Ето какво вързопче ни дадоха 5 дни по-късно:

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 01:20 от Тaня67

# 531
Да е жива и здрава и игрива Преславка още дълги години🥰🤗

# 532
Таня, да е жива и здрава Преслава много години напред. Извадила е невероятен късмет с вас.

# 533
  • Бургас
Преслава, като новородено, много миличка душичката

# 534
Редовно го натискам с длани (а аз си тежа на мястото Joy ) за да съм сигурна, че нещо не се е разхлабило и да се отвори.
А котаранките не се ли захващат с нокти за мрежата? Навремето исках да поръчам именно комарници, но от фирмата ме предупредиха, че мрежата се къса от котешките нокти. Нашите кумове се занимават с комарници и ми казаха същото. Нала редовно виси на нашата мрежа, но тя е метална. Ето какво имам предвид:
Скрит текст:
Нашия комарник го прави хазяина с някаква мрежа, която вече близо 5год. не е мръднала, а не е като да не са се катерили по нея. Едва сега започнаха да се показват по 2-3 скъсани квадратчета и то защото Съни я хваща с нокът и гризе. И все пак ми се струва, че спокойно ще издържи още поне 2-3 години.
Иначе не знам каква е мрежата. Предполагам някаква, която се намира в повечето магазини за строителни материали Rolling Eyes

# 535
Записвам се в темата ви силно притеснена за нашия едногодишен Топчо 😢

Преди 3 дни съм забравила да прибера че решите и цвеклото от кухненски плот и сутринта като се събудих е видяхме, че нашия Топ си е хапнал и череши, и листа от цвекло, и ги е повърнал. 😱 През деня е по върнал още веднъж и мислех, че всичко ще приключи. Но, не! През нощта отново повръща и на обяд го заведохме на вет - казаха, че Т е ниска, което показва силна интоксикация. Сложиха му 3 инжекции - против повръщане, аминокиселини и не помня още какво. 2 пауча оздравителна храна и да го заведем на другия ден (днес). Казаха да следим дали пие вода. Необичайно за него по доста вода, повръщането спря, даже хапна следобяд и се обмадеждих много. Обаче не мяука, вечерта не яде, тази сутрин също. Иначе е по-подвижен. На прегледа днес пуснали кръвни изследвания - повишени чернодробни показатели, висок инсулин, нещата били 50 на 50 дали ще се оправи 😢😢😢 сложиха му 2 системи, че бил много дехидратирана, аминокиселини, инсулин. Утре пак ще ходим за системи. Очичките му са по-добре ( черното беше станало като една цепка) и бялото около очите му беше червено днес, вече е добре. Т на днешния преглед е нормална. Обаче не иска да яде 😢 пи вода, уринира. Много ми е мъчно. Мисля да го заведем в Търново на 2ро мнение утре.

# 536
Стискаме палци и лапички Топчо да се оправи и да оздравее бързо. Млад е и се надявам да преодолее проблема.

# 537
  • Варна
Имот нас с Късметка и Маслин стиснати лапи и палци за Топчо 🍀

# 538
Имат доста животи Simple Smile
Този по-долу “изхаби” 3 за 2-3 месеца Мин пролет Simple Smile
Не е лесно да си черен и с дълги косми Sad

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 22:38 от MarietaYo

# 539
  • София
Стиснати палци и от мен. Млад котарак е, тийнейджър, вярвам, че ще се оправи този лакомник Heart

Общи условия

Активация на акаунт