Любители на Котки - Тема 160

• 31 722
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Кастриран е, преди 5 месеца.
Thinking

# 496
Има летни вируси, които ги хващат, Ушатото преди две години беше на инжекции заради това.
Наблюдавай го и утре, може пък и нещо да е ял и да му е тежко, може от жегите да е, хубавото е, че пие вода.

# 497
Благодаря!
Мира,в групата за британките.
Малкат лисичка, къде е тази група? Че наш Майкъл нали е британец:).
Скрит текст:

Благодаря!

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 06:18 от sisku

# 498
Здравейте.Имам питане и затова се обръщам тук в групата.Защото не знам какво да правя.Живеем на първи етаж,но нямаме тераси и съответно отваряме прозорци в това горещо време,а и мъжът е пушач.Имам си един котак Рижко който постоянно ми скача през прозореца и бяга ,но най интересното,че прозореца е сложен на ножица и той от там не знам как се измъква.И се почва едно обикаляне из блока(градинки,по дървета)да го търсим.За трети път ми бяга Даже и през ноща е избягал.Няма го.Пак ще го търсим.Благодаря.Лек ден Simple Smile

# 499
  • София
Здравейте.Имам питане и затова се обръщам тук в групата.Защото не знам какво да правя.Живеем на първи етаж,но нямаме тераси и съответно отваряме прозорци в това горещо време,а и мъжът е пушач.Имам си един котак Рижко който постоянно ми скача през прозореца и бяга ,но най интересното,че прозореца е сложен на ножица и той от там не знам как се измъква.И се почва едно обикаляне из блока(градинки,по дървета)да го търсим.За трети път ми бяга Даже и през ноща е избягал.Няма го.Пак ще го търсим.Благодаря.Лек ден Simple Smile
Дано го намерите!

За отворени прозорци тип ножица се продават такива предпазители:

Добре е да се сложат не само заради бягствата, но и защото този тип прозорци са много опасни. Често котето се заклещва фатално по този начин:

Гръбнакът се счупва и е до там. Sad

Ето и линк - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/predpazni_mreji_vratichki/resh … _otvariane/352519
Сигурно има и други.

# 500
С комарници не става ли?

# 501
 Минавам от тук да се похваля, че на моето коте дадохме таблетка Кределио заради бълхите и след няколко часа вече имаше ефект. Спря да се чеше и като я сресвах тук - там намерих в козинката и умрели гадове.

# 502
Дано го намерите!

За отворени прозорци тип ножица се продават такива предпазители:

Добре е да се сложат не само заради бягствата, но и защото този тип прозорци са много опасни. Често котето се заклещва фатално по този начин:

Гръбнакът се счупва и е до там. Sad

Ето и линк - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/predpazni_mreji_vratichki/resh … _otvariane/352519
Сигурно има и други.
.      Благодаря за линка.За това не се бях сетила.Чудното е ,че аз не знам точно от къде минава.Дали странично или се качва най-отгоре и от там навън.Но ще се поръча и от двата варианта.Сами не разбрах от описанието на продукта.Как ще се затваря прозореца.

# 503
Ние имаме комарници.

# 504
Ооооо, не ги отваряйте така нагоре. Сигурна съм,че имат опция за нормално отваряне. Сложете мрежа и готово. Както се вижда на снимките е много опасно и котките се заклещват. Логично е някак си... А котката да излиза така свободно сама - не е добре. Може да не я намерите НИКОГА, може да я сгази кола, може да се зарази, може много неща.

Как ще се затварял прозоре с предпазителите... Никак. Махат се и се слагат.

# 505
lusil, предпазителите се захващат за рамката на дограмата, така че няма проблем със затварянето.

Комарниците не са безопасни, освен ако не са статични (т. е. захванати да дограмата без да могат да се свалят/отварят) или не са вързани много здраво за някъде.
При нас единия е вързан вече 4-ри години. Редовно го натискам с длани (а аз си тежа на мястото Joy ) за да съм сигурна, че нещо не се е разхлабило и да се отвори.

# 506
  • Велико Търново
Комарникът изобщо не върши работа. Пиги си отваря комарника като стой та гледай и се озовава на терасата😁. Тя като излезе си гледа само, обаче малкият бандит гледа от нея и излиза и той (ако за секунда има възможност) и е толкова бърз, че ме притеснява. Като нищо може да се шмугне 🙄 Вкъщи не оставяме на ножица, когато ни няма, защото ме е страх. Трябва да вземем такива предпазители, изглеждат ми стабилни

# 507
Какъв е комарника и как го отваря?

# 508
  • София
На наши познати котето си счупи гръбнака от така отворен прозорец (ножица) 😑

# 509
Затова много трябва да се внимава....
Чочко как е днес?

Общи условия

Активация на акаунт