Любители на Котки - Тема 160

• 31 852
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Закито е много замаен,но започна да мърка веднага,след като го пуснахме в къщи.Има боди от клиниката,след 10 дни ще ходим да махаме конците.Има лекарство и антибиотик,които трябва да взима 5 дни/с товаа нямам идея още как ще се оправя/Казаха към 8 да му дам да хапне.Аз му дадох преди малко-буквално половин лъжица пиле и сока от варенето.Ние вечеряхме,а той беше озверял от глад и ми беше съвестно.След час ще му дам още пиле.Едва пи вода.И с яденето не беше себе си-половин лъжиця я близа 15 мин.Не смея да го вдигна,че не знам къде го натискам,а той ме следва навсякъде.Очите са му още мътни.
Казаха,че ще го наблюдаваме и ако проявява признаци на мъж ще направят лапароскопия.Не знам с това боди как ще ползва тоалетна,но сигурно има начин,щом ми го дадох атака и казаха да седи до махането на конците

# 196
  • Велики Преслав
Не се бият помежду си, даже завити на снимката, бялото ближеше шареното. Утре ще ги тегля. Бялото е обещано на едни хора. Майката обаче не ми се вижда добре. Много се храни а слабее. Вет каза да почакаме и ако не наддаде да я заведем. Относно къпането, аз ги къпах в мивката на банята. Мъчиха се да ме уплашат, ама по скоро се розсмях. Къпането на майката е страшно. Тя крещи, дере и съска. Като казвам грещи, имам предвит че мяука много силно и злорадо.
Имах котка която обожаваше да се къпи. Когато, влизах да се къпя, тя влизаше с мен вътре и седи под душа.

# 197
Има логика, виждала съм с очите си бръснато по крачето и коремчето на Рафка. Имах хамстерка, която роди  и бебета отначало бяха изцяло розови, после се появиха черни петна и там порасна черна козинка, а на розовите  места - бяла. Никога не съм се замисляла какъв цвят имат венците на мачките Laughing

Абе то и аз не бях, но както се гушкахме на дивана и ми направи впечатление, а на мен малко ми трябва, за да де вкарам във филма. (трябва да отбележа, че за себе си не съм такава филмарка, ама за принцесата...)
От два дни се опитвам да издиря снимка или видео на което се виждат какви са били преди, защото наистина нямам спомен дали бяха черни когато я прибрахме, а от тогава 3 пъти е ходила на доктор, при трима различни (трябваше ми време да се харесам с някой)
Не знам, ще се опитам да направя снимка и да пратя на нашата ветеринарка. За всеки случай.

# 198
  • София
Честит рожден ден на Зак и Клео! Да са здравички и обгрижвани още много години!!

# 199
Момичета, какъв цвят са венците на котките ви?
Нашите са тъмни, почти черни и устните са черни.
Нямам спомен дали винаги е било така или е някаква промяна, а в гугъл нещо няма достатъчно информация.

Я качи снимка на това явление? Да не би да става въпрос за пигменти? На каква възраст е?

# 200
  • Бургас
Аз се примирих,че ще яде Роял Канин гранули и варено/печено пиле вместо пауч.
Купих чувалче 2 кг Роял Канин и ми подариха метална кутия за съхранение Роял Канин.Хубава е кутията и събира 2 кг.
Мога и насипна храна да му купувам и да слагам в кутията.Насипно същата храна излиза с 10 лв по-евтина???Странно...
Чувалче 2 кг е около 40-41 лв,а насипно е 14-15 лв за килограм.
Не знам защо така.
Понася му добре,боклучава,не боклучава,едва ли е отровна,не му дразни стомахчето и доста добре му действа.Не е вече кожа и кости.
Сега има храна поне за месец и половина.
Имам и едни паучове с високо съдържание на месо,ама по-нататък.Нека си свикне с натуралното месо.Но няма да е сурово.Варено или печено.То май месо си е най-добрият вариант и не излиза кой знае колко по-скъпо от Роял Канин...

# 201
Винаги насипната храна е по-евтина от пакетираната заради разликата в цената на опаковката, т.е. колкото по-малък е пакета, цената за килограм е по-висока.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 07:28 от _Зизy_

# 202
  • Бургас
Винаги насипната хвана е по-евтина от пакетираната заради разликата в цената на опаковката, т.е. колкото по-малък е пакета, цената за килограм е по-висока.
Да,но пакет от 10 кг,колкото и да е изгоден,няма как да съхранявам.
Какво да се прави.
В някои магазини спазват хигиена,държат пликовете насипна храна защипани,закопчани...
Аз му взех и насипна Роял Канин Киттен,яде си я,тя мирише хубаво,няма нотки на гранясало,старо и т.н.
Най-набутващо беше пакетчето от 400 грама за 10 лв,ама да е жив и здрав Хари...
Много ми се ще да яде по-качествени неща за тези пари,но...не иска.

# 203
Среднощтни екшъни при нас. Трябваше в 23 ч да сложа венозни АБ. Котето сякаш разбираше притеснението ми и направо се препарира, не шавна.. обаче в един момент реших,че абокатът се е запушил, защото стоеше пълен и не мога да налея нищо, прелива. Шаш и паника, звънене в син кръст, такси дотам, добре, че дъщеря ми помогна и дойде с мен.. Оказа се, че абокатът работи. Най-вероятно аз от страх не съм натиснала както трябва за да има налягане. В син кръст бяха много мили, дори не ми взеха пари. Горкото котенце обаче. Абокати, яки, бодене, разнасяне напред назад... а то милото всичко търпи. Дори като види, че почвам да се приготвям отива и застава на вратата. Толкова е миличко, умно и търпеливо..

# 204
В някои магазини спазват хигиена,държат пликовете насипна храна защипани,закопчани...
В изискванията за отваряне на зоомагазин няма точка за това чувалите да са затворени. Аз за това назад писах да се пазарува от магазини с повече човекопоток.
При нас затворени чували има само в едно магазинче, което работи на 'доизживяване' с 4-5 чувала храна, които навярно продават с месеци. В магазините с повечко посещения храната, дори отворена, няма време да се развали Simple Smile

# 205
  • Бургас
_Зизу_, Благодаря,три надеждни магазина съм намерила,но най-много харесвам този,от който вчера купих храната.
Имаха и купички Роял Канин,подарък към чувалчета с кучешка храна.В друг магазин такива рекламни материали и подаръци не съм видяла.
Скоро бях там,друго подаряваха към чувалчетата и пакетчетата,изчерпало се е.

pandorina,и аз моето коте го мъкнах насам-натам,питах...
Сега го лекува ветът в нашия блок,но се оказва,че е много добър и че е и хирург.
А как само добре успокоява хистерясали жени(себе си имам предвид...).
Милият ви миъник,милите Вие...
Ако малък кот  играе и яде,ще се оправи.
Стискаме му палци и лапки и му изпращаме позитивна енергия!

# 206
  • Sofia
В изискванията за отваряне на зоомагазин няма точка за това чувалите да са затворени. Аз за това назад писах да се пазарува от магазини с повече човекопоток.
При нас затворени чували има само в едно магазинче, което работи на 'доизживяване' с 4-5 чувала храна, които навярно продават с месеци. В магазините с повечко посещения храната, дори отворена, няма време да се развали Simple Smile
В други магазини съм виждала храната в чувалите, но разтеглена в малки торбички по половин кг. Така мисля е по-добре.

# 207
Благодаря Мария, и мен това ме обнадеждава, че яде, наддава добре и играе.

# 208
  • на брега на морето
Не знам с това боди как ще ползва тоалетна,но сигурно има начин,щом ми го дадох атака и казаха да седи до махането на конците
Бодито подчертава идеално кълките на Зак - идеални са, много се смях с него. Не беше ли по-добре да му сложат яка? Тя малко пречи на храненето, но малко и са по размер. Рафаела беше десетина дена с яка.
Как сте днес?

# 209
Среднощтни екшъни при нас. Трябваше в 23 ч да сложа венозни АБ. Котето сякаш разбираше притеснението ми и направо се препарира, не шавна.. обаче в един момент реших,че абокатът се е запушил, защото стоеше пълен и не мога да налея нищо, прелива. Шаш и паника, звънене в син кръст, такси дотам, добре, че дъщеря ми помогна и дойде с мен.. Оказа се, че абокатът работи. Най-вероятно аз от страх не съм натиснала както трябва за да има налягане. В син кръст бяха много мили, дори не ми взеха пари. Горкото котенце обаче. Абокати, яки, бодене, разнасяне напред назад... а то милото всичко търпи. Дори като види, че почвам да се приготвям отива и застава на вратата. Толкова е миличко, умно и търпеливо..

Физиологичен разтвор за изплакване на абоката дадоха ли ти? Преди да боцнеш лекарството, а и след него, е хубаво да изплакнеш (инжектираш) с малко физиологичен разтвор. Така ще се увериш, че всичко минава по абоката. Всичко, което боцкаш трябва да е предварително леко затоплено в ръце, за да не си изкараш акъла, ако котето се разтрепери.

Общи условия

Активация на акаунт