Любители на Котки - Тема 160

• 31 843
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Току-що говорих директно с човека, който се грижи за малките, защото преди това информацията ми беше през друг.
Значи прибрали са котета на топло в една закрита тераса, били завити, масажирали ги, всъщност точно с биберон ги хранели, но с яденето имало проблем. Каза ми, че пуснал обява в някаква група, че търсел майка-кърмачка. Нямам представа дали е възможно такова нещо. Наистина котетата са прекалено малки. Не знам за ваксините. Бяха ми казали, че майката е кастрирана, пък...

П.П. Все още не могат да открият майката. Никак не е добре положението.
За да започнат да се хранят трябва да им е топло. Ядат на 2 часа, по около 6-8 мл. на хранене.
Това е Чочко на около 7 дни.
Скрит текст:
Бутилки с буквално гореща вода, в чорап.
Допълвам се. Храних го с капкомер и адаптирано бебешко мляко.
Скрит текст:
Не е правилната постановка за хранене, но докато я налучкаме, той порасна.Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 22:58 от Mama_Nana

# 226
  • София
Започнали са да ядат, но със спринцовка. Майката още я нямало.

# 227
  • София
mariqivanova799, в една статия четох за причината котките, и особено мъжките, да се запушват. Урината на котките по характер е леко киселинна, като по този начин предпазва от образуване на камъни или кристали в бъбреците, или ги разтваря, ако вече са се образували. Това се случва тогава, когато менюто на котката се състои от месо. Просто природата ги е създала строго месоядни. Когато в храната им присъстват зърнени храни, а Роял Канин е точно такава, скъпа, но за сметка на рекламата, се предизвиква изменяне на киселинността на урината, с което тя губи защитните си свойства и престава да предпазва от образуване на кристали и камъни в бъбреците. Това е причината толкова много котки да пълнят ветеринарните кабинети със запушвания. Хората си мислят, че икономисват пари с евтина храна за котки, но после ги дават за лечение на любимчето си по вет клиниките. Твоят случай не е такъв, ти искаш да го отучиш от Р.К., но твърде бързо се предаваш. Защо не пробваш да го храниш с месо? Аз имам две котки, мъжка и женска, вече са на по 11 години, и, да чукна на дърво, не са ми боледували досега. Храня ги със свински или телешки сърчица, бъбреци, дроб, както и пилешка карантия. Давам им и чисто месце. Само да не се прекалява с дроб, защото се получава хипервитаминоза с вит. А. Дава се веднъж на две седмици. Честно, на мен ми излиза много по- на сметка, отколкото суха храна. Виждам колко много си обичаш котето си, и тъкмо сега му е моментът да му бъдат изградени правилни хранителни предпочитания, за да расте здрав пич😜

# 228
Започнали са да ядат, но със спринцовка. Майката още я нямало.
Добре, че се включи Мама Нана - тя успя успешно да отгледа сляпо миниатюрно коте и вече е пораснал котак. Тя може да бъде най-полезна със съвети.

# 229
  • София
Таня67, не е бълхи, това за което говоря. Намерих една бълха преди седмици и и сложихме Фронтлайн комбо. Това не подскача, не ми прилича да е живо. На ъгъла на чаршафа ми като е спала и като стане буквално има черни пърхутоподобни много дребни люспички.
Не става въпрос за живи неща, а за изпражненията на бълхите (поне аз си мисля, че са такива). Те са като черни боклучета, но по-скоро бих ги оприличила на топчета, а не на люспи. Като сплескаш такова боклуче с плоската част на ноктите, се вижда червенината от кръвта. Обикновено около мястото, където бълхите са се забили е пълно с такива черни точици (например под брадичката). Ако са прекалено много, падат и на мястото, където спи. Щом си видяла наскоро жива бълха е почти сигурно, че става въпрос за същото. Не винаги се изчистват от първото накапване. И най-вече не винаги Фронтлайн действа. Ако не е подействал, непременно смени с препарат, чиято основна съставка е различна от Фипронил.

Попадна ми реклама на нов зоомагазин. На снимките изглежда огромен и чувалите са натрупани като стоките в Метро или в някой строителен магазин. Simple Smile Не знам колко е изгоден, но в събота и неделя всичко ще е намалено с 20%. Магазинът се казва Maxi Pet и пише, че е до Технополиса в Младост, на Околовръстното шосе.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 23:39 от Тaня67

# 230
  • Бургас
detelistna.4etirilinka,то яде всеки ден пилешко месо вместо пауч.Действа му на стомахчето много по-добре от паучовете.
Не е проблем да го храня с месо.
Мислех,че гранулите са разработени специално за котки,но явно...
А нали има Роял Канин уринари или е просто реклама?
Извинявам се,че толкова питам,но на две приятелки котетата имаха проблеми с бъбреците и едното се наложи да го приспят,другото си поживя...
Има ли начин да му изследвам бъбреците? Знам клиника,в която имат ехограф...
Месото си им е естествената храна,ясно е,това си е хищник.
Ветът ме успокои,че за малко коте опасност от запушване няма,но...

# 231
  • София
mariqivanova799, който храни котето си с месо, няма нужда от уринари храни. Има разни клипчета из ютуба, как се правят котешките и кучешки сухи храни, просто съм ужасена от видяното. Доста мръсен бизнес, целящ да прави пари от абсолютни боклуци, на които после блъскат овкусители, пристрастяващи нашите невинни душички към отпадъци.

Не се филмирай, твоето момченце е твърде малко, за да е развило бъбречно заболяване, в смисъл, не е имало достатъчно време храната боклук да му съсипе организъмчето.

Да те предупредя за още нещо: не изпадай в грешката да храниш котето само с месо. Карантията също му е много важна. Просто съдържа различни вещества, които в чистото месо са в незначителни количества. Примерно, сърцата съдържат таурин, който е много необходим за работата на сърцето. Така че, взимай различна карантия, замразявай и после храни котьо. Освен това, сурово хранене е за предпочитане пред вареното месо. Замразявай задължително, защото това убива евентуалните паразити. Поне за три дена. Прави си отделни порции в пликчета, за да не размразяваш цялото количество. Ако имаш въпроси, питай, с радост ще ти отговоря.

# 232
Те в детските храни блъскат боклуци,какво остава за всичко друго..
Знам,че така трябва,но само да се сверя.Снощи от 18,да кажем,Зак стана вял.Беше по-жизнен дори вечерта след операцията.Погледа му беше замътен и само спеше.Не беше топъл,носът му беше сух.Отказа да яде.Сложих му дозата антибиотик в пиле и бульон,каних го,навирах го-отказа.Трябваше в 21 да го вземе.Той спа,вместо да вършее,както всяка вечер по това време.Сънувах кошмари цяла нощ и станах да го видя към 4.Спеше и не беше докоснал хранатаЗаведох го до нея,не я подуши дори..Сега,когато си станах нормалн,пак спеше,обаче го набутах в купата и започна да лочи.А трябваше в 9 да вземе третата доза антибиотик и втора обезболяващо.Мисля,когато изпратя дететто на училище,да ида за пауч/той го обича,но аз не го храня с пауч/,в него ще му сложа обезболяващото,обаче да не слагам антибиотика,нали? Знам,че не трябва да се взима доза,ако си пропуснал,но дали все още е ок,когато цяла нощ е седяла в бульона.

# 233
  • Бургас
detelistna.4etirilinka,ще яде сърца и дробчета по-нататък.
Сега сме на бяло пилешко и двамата.
Много рядко си правя бутчета,тогава сме на бутчета.
Около 100 гр месо му слагам на ден,но си хапва и гранули.
Ящен е милият,още като дойде си хапваше,хората са имали 8 котки,той най-малкият,едва ли му е оставало много.
Нека да яде,да в жив и здрав.
Не се натъпква наведнъж, напротив,хапва често и по малко.При това положение ветеринарите ми казаха да има винаги,ама винаги гранули поне в купичката.
Той расте,става силен,мускулест,защото тренира "тъгъдък" Simple Smile
Може би ще мине изцяло на месо...
Но нека да минат ваксини и т.н.

За Зак ми е много мъчно,горкият котьо.Обадете се в клиниката,където е опериран,ще дадат съвет...
Може и да се бие антибиотика,но трябва да го водите...

# 234
Мерси за стиснатите палци за нашата маца.
Много сте мили всички в тази котешка тема!
Мина безпроблемно кастрацията. Сега трябва да стои с яка 7-10 дни, което е мъъъъкааа.
Май не може да пие вода с нея, та ще мислим варианти. Да не говорим колко е шумна нощем с тая пластмаса.
Зак с яка ли е?

# 235

Ей го мъника. Вчера цял ден спа като упоен даже взех да се тревожа.И чак късно вечерта, точно като ми трябваше кротък за да сложа АБ, той се разигра и реши да ми бяга, та се гонехме из стаите. От сутринта е бодър, играе. Надявам се да сме уцелили правилния АБ. Правят му и инхалации с гентамицин, колкото той толкоз и ние се поинхалирахме.. Засега е много добричък.

# 236
  • София
Много сладък мъник Heart
Томчето и той беше толкова малък като го взехме. И същият рижко Heart
Бързо да се оправя.

Ето го сега:

Много косми пуска напоследък. А ни да е пролет, ни да е есен.
Как е Зак?

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 11:07 от miamim

# 237
  • Бургас
pandorina,котката ти си е добре.
Така спят щастливите котета.
Има дни,в които и моето много спи.
Те са си нощни животни...
Понякога не яде,особено ако опитам да му дам нови гранули.
Не се тревожи толкова,ще се пребори.
Няма изражение на страдащо котаче.

Хубав ден ви пожелава Хари...
Нали видимо се оправя?
И е ухилен?

miamim,и твоят е доволно ухилен.
Усмихва се сладурът!

# 238
Благодаря! Хари изглежда напълно здрав! Той имаше ли хрема? И колко му продължи?

# 239
Много косми пуска напоследък. А ни да е пролет, ни да е есен.
И при нас е така. На всичко отгоре, козината става все по гъста, а не трябва ли да е обратно.

Завиждам ви, като ви чета, как вашите котета ядат месо. Моя вегетарианец ще ме умори. Как може коте да не посяга към нищо месно или рибно! Ако му оставя торта, ще я изяде цялата. Blush

Общи условия

Активация на акаунт