Любители на Котки - Тема 160

• 31 801
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Котето ми си е улично на практика.
Затова и беше с толкова болести.
Eдно голямо браво, че си спасила болно коте! Но аз не бих взела коте точно от такава жена. Има едни хубави картинки в първи пост по повод на кастрациите, които пасват идеално за жената, която е раздавала котетата. Тя пак няма да кастрира котката си и след няколко месеца отново ще предлага болни малки котенца, за които не се е погрижила. На предишните им е намерила дом и ще реши, че и на следващите ще им намери.

Не е вярно, че всички уличните котета са болни. Винаги съм прибирала от улицата и не са били със здравословни проблеми. Наско имаше усложнения, но от студ, а не от заразни болести. Ветеринарите си знаят работата. Ще обезпаразитят котето и всичко ще е наред. Но все пак в случая става дума за детенце на 1,5 годинки. Добре е първите 10-15 дни да се спазва добра хигиена, а на толкова малко дете не знам как биха могли да обяснят. Може би има някакъв смисъл да се потърси от обява в групите, но от отговорни хора, които са спасили котенца, а не от обява тип "Подарявам домашни котенца".

Впрочем, все още се търси дом на 4-те "спасени" котенца от Варна (близо до Варна). Бях пуснала обявата преди 1-2 седмици. Миналата година същият "спасител" прибира 2 котенца, които гледа в продължение на 9 месеца в транспортна клетка. В един момент котетата попадат в полезрението на една от доста активните жени в групите, която ги взима, но и двете котета са с атрофирали задни крачета от липсата на движение. Сега същият мъж е прибрал нови 4 котенца и най-вероятно ги чака същата съдба.

Василе, за съжаление при дълготрайно изграден навик, маркирането не винаги изчезва с кастрацията. Но винаги има смисъл да се опита. Като казвам дълготраен, имам предвид 5-6 години, а не месеци. Wink

Милият Зак! Heart Непременно го заведи на лекар! Все пак имай предвид, че Рижко се възстановяваше в продължение на 2-3 седмици след тежката коремна операция. Може би не е чак толкова необичайно.

# 376
Не прочетохте ли,че ми е мъчно за братчето на Хари и да си спризная, съжалявам,че не го взех и него...
Попитай, провери. Хайде, не губи време! Може братчето на Хари още да не е намерило дом.
Две котета живеят много, много щастливо! Убедена съм. Скъсват се от игри и закачки.
С три ... за сега у дома още не е точно така, но с времето надявам се и това да стане! Animal Heart Eyes Cat

# 377
Ред, ако сълзи и има леко розово не е страшно. Нормално е. Ако виждаш нещо по сериозно, заведи го да го видят. От снимките сякаш не виждам нещо притеснително. При Мая операцията сълзеше и отделяше розов секрет. Даже сякаш се беше поотворила на външния шев от единия край, но вет каза, че тя има вътрешни шевчета и няма проблем. И наистина нямаше. Така че не е задължително да има проблем. Ако се тревожиш обаче, потърси компетентно мнение. Мая се възстановяваше напълно около месец и повече след кастрацията.

Мария, улично коте не е равно на болно коте. Това, че на теб ти се е паднало коте с проблеми, не означава, че всички улични котета са с проблем. А и ти се грижиш за него с много обич. Щом има желание, има и начин. И всеки желаещ ще го намери. Котката избира стопанина си, не той нея. Grinning

# 378
  • на брега на морето
Ред, ако сълзи и има леко розово не е страшно. Нормално е. Ако виждаш нещо по сериозно, заведи го да го видят. От снимките сякаш не виждам нещо притеснително. При Мая операцията сълзеше и отделяше розов секрет. Даже сякаш се беше поотворила на външния шев от единия край, но вет каза, че тя има вътрешни шевчета и няма проблем. И наистина нямаше. Така че не е задължително да има проблем. Ако се тревожиш обаче, потърси компетентно мнение. Мая се възстановяваше напълно около месец и повече след кастрацията.
При Рафаела се получи абсолютно същото след свалянето на конците; от клиниката ме успокоиха. Бях направила грешката да обтрия шева с риванол.

# 379
  • София
С три ... за сега у дома още не е точно така, но с времето надявам се и това да стане! Animal Heart Eyes Cat
Някой път съжалявам, че не съм с много ръце като богинята Кали. Преди малко се прибрах и в момента, в който седнах, дойдоха 4 главички за галене (този път Богдана не се появи). И се бутат, бутат ... А аз имам само 2 ръце. Simple Smile

red soul, и на мен разрезите ми изглеждат добре. Няма червенина, няма оток. Но консултация никога не е излишна.

Не знам дали при всички видове шевове става, но да знаеш, че при заздравяването се получава някакво удебеляване под срязаното. Все едно под шева е подпъхнат молив. Да не се стреснеш, ако стане. С времето се разнася. Сега пипнах коремчето на Преслава. Няма и следа от втвърдяването. Операцията ѝ беше на 10 май.

# 380
  • Варна
Red soul,
Съвсем нормално изглеждат шевовете. Вероятно и доста болят, съвсем нормално е да не в във форма. Кетя след последната операция 4 дни нямаше апетит и беше унила. Не казвам да не го водиш на преглед, напротив, идете, но мисля, че утре ще е по-добре. Колко дни минаха досега? Не ти ли казаха да му даваш нещо обезболяващо, бусколизин например?

# 381
Да,вече 5ти ден пие антибиотик,два пъти дневно и обезболяващо веднъж.Не мисля,че усеща болка.Основно се притеснявах,че не беше ползвал тоалетната по голяма нужда.Четох,че е страничен ефект от упойката,тъй като отпуска всички мускули и може да продължи до 4-5 дни.Обаче четох и,че може да е след срастване,след наршаване на целостта на коремната кухина.
Обаче,сега му чистих тоалетната и никога не съм се радвала на това,което намерих там,преди Simple Smile Но все още яде вяло.Каним го по няколко пъти на ден.Близва по малко и пак спи.Не е топъл,погледа му е бистър.Долния шев ми изглеждае малко поотворен,обаче на бодити/то е бяло отвътре/няма нищо.Няма секрети,няма цвят.

# 382
Ох, не е за смях, но знам какво е да намериш старателно заровено съкровище, същата съм.Joy

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 21:11 от Ивекс

# 383
  • Велики Преслав
Развитие по моята тема. Единия вет го прегледа вчера и каза че се е охлузил. Ще отидем и на друг но ми се вижда логично защото имаше кръв.

Искам да ви попитам, случвало ли ви се е котката ви да се опита да ви манипулира. Днес той направи бела, а аз като щях да му си карам, веднага ми скочи да се прегръща. Разбира се аз веднага простих. На втория подобен случай се усетих.

# 384
  • Бургас
Ама след коремна операция никой не ходи до тоалетна няколко дни.
Няма как да се напъне.Физически невъзможно е.Боли.
Щом вече е ходил,червата работят добре,болката отслабва...
И котакът ще се оправи...
Милото коте...
За братчетата на Хари и да питам...жената не отговаря.
Каза,че улична котка е родила при тях,понеже са я хранили и малко след раждането изчезнала.Доколко е вярно,не знам.
Аз наистина съм потресена от истории с изхвърлени котета,с малтретирани котета...
Ако като общество полагаме повече грижи за безпомощните и болните...
Нямам против да хранят котета пред блока,но да ги обезпаразитяват,кастрират,лекуват,ваксинират...
Vasil Vasilev,моят скъп мини домашен терорист прави каквото иска.Цял шкаф си разчисти,само защото му е кеф на този шкаф да си гони опашката.
Единствено ако докато си играем,много силно ме одере или захапе,викам:"Ооох,болиии".,а ако текне кръв му показвам и му казвам"Виж какво направи!".При първото ох,пуска веднага.
Когато му показвам,се прави,че не в той и ходи да гони топчета по пода...
Те са малки,сладки манипулатори...
Още дошъл,недошъл,имаше претенции да спи при мен.Аз си знаех,и преди години съм имала котка(ама женска).Не съм купила котешко легло,защото няма да се ползва...
Когато не съм в стаята спи на моята възглавница или на моето място(голямо ми е леглото,персон и половина).
Това е.Добре,че е миличко и често отстъпчиво...

# 385
Joy
ММ все казва, че няма да допусне да го командори топка косми, познайте дали е така...Joy

# 386
  • София
Скоро не съм ви показвала моето невероятно, прекрасно чудо (има- няма една седмица 🤣)

Скрит текст:
Днес спасихме 2 новородени кученца, изхвърлени в реката 😥.
Разхождахме се с внученце и ги чухме... няма начин да подминем.
2 се бяха удавили, до други 2 не можахме да стигнем 😪. Нажари ни здраво коприва и подгизнахме.
Бяха мокри и силно охладени.
Добре, че знаех, че на съседа кучката се е окучила.
Стоплих ги и ги оставих така, че да ги чуе.
Майчица 🥰

Скрихме ги- тя ми показа къде да ги занеса. 🐶

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 23:28 от AnyHr

# 387
  • Бургас
Joy
ММ все казва, че няма да допусне да го командори топка косми, познайте дали е така...Joy
Знаем,знаем...
И се галят,и мъркат,и месят...
Аз ги обожавам,защото си имат собствено мнение и си държат на него,но се галят,мъркат...И правят нещата,които и когато искат.

Ох,това не са хора...Как така ще изхвърлят безпомощни същества...бебета...
Че и в реката,да се удавят.
Уф...
Бях потресена една дама като обясняваше,че подарява котарака,защото я будел.Пробвала да го бие силно по главата,но свикнал с боя и пак я будел...

# 388
Изроди, как спи вечер бе!
Браво, знам, сърце няма да ти даде да подминеш, да ги остави да се удавят..... Оня отгоре вижда....

# 389
Развитие по моята тема. Единия вет го прегледа вчера и каза че се е охлузил. Ще отидем и на друг но ми се вижда логично защото имаше кръв.
Скрит текст:

Искам да ви попитам, случвало ли ви се е котката ви да се опита да ви манипулира. Днес той направи бела, а аз като щях да му си карам, веднага ми скочи да се прегръща. Разбира се аз веднага простих. На втория подобен случай се усетих.
Това охлузване със сваляне на козината, имаш ли идея, къде може да е станало?

Общи условия

Активация на акаунт