Любители на Котки - Тема 160

• 31 142
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
И ние стискаме палци и лапички...
Докторът каза утре да ходим на ваксина...
Стигали му 3 дози Каниверм.Сега нямало нужда от противопаразитни препарати.
Каза,че щом е вече на 4 месеца,даже закъсняваме с първата тривалентна ваксина.
Ами...ще слушам доктора...
Но така го обичам това мъниче...
Страх ме е вероятно,защото и сина,и аз сме имали проблем с ваксини,а и тези топчета на вратлето...

Тук не дава ни четката,ни телефона...

# 541
  • София
Силно стиснати палчета на Топчо!

Жега мори добитъка, тая козина направо не ми се мисли какво му е, бая свалихме с фурминатора, ще трябва пак тази седмица. Пуснах климатика вчера и ей така се размаза под него

# 542
  • София
Стискам палци за натровеното котаче! Сигурна съм че ще се оправи.

Спомняте ли си Феликс, който беше след дълго боледуване с тежка анемия и хемоглобин 37?
Вчера ми писа собственичката му, били са на контролен преглед, всички изследвания вече са перфектни,  а той е наддал и е вече завидните 6,3 кг. Беше много отслабнал покрай боледуването и анемията.
Така че котачетата наистина са издръжливи и могат да се преборят с много неща.
Аз честно казано си признавам, че като знаех с какъв хемоглобин е , докато пътвуахме карах собственика да го проверява дали е жив, толкова ми звучеше невъзможно да е живо същество с подобен хб. А когато след кравопреливането, хб се вдигна до едва 46 мисля, бях решила че не сме успели да помогнем. Но явно това беше достатъчно за да живне, да почне да се храни и да има време и лекарствата, които приемаше да подействат.

# 543
Добро утро!
https://www.instagram.com/reel/CQIMVbJpEU7/?utm_medium=copy_link
Днес ще сваляме конците на Закари😊

# 544
# 545
Честито на Тути! Да е жива и здрава още много пъти по три години.

# 546
Честит Рожден Ден на нашата котешка кралица Елизабет!
Специално за нейно височество Тути - специална месна порция, достойна за кралска особа:

# 547
  • Бургас
Честит рожден Ден на котараните!
Щастлив и дълъг котешки живот!
Как са Франки и Буки?
На Зак свалиха ли конците?

Имаме вече паспорт,надявам се да е хубава ваксината:

Понеже е вече на 4 месеца,трябвало пак след две седмици,иначе нямало да изгради качествен имунитет.
Топчетата трябвало да спаднат,не били страшни...
А аз чета разни работи за фибросарком...и хистерясвам.
Сега ще излизам,майка ще ми гледа котката.То който най-много не я иска,май най-много се привързва и я обича...

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 11:57 от mariqivanova799

# 548
Честити да са всички котачета с повод за празнуване!
Силни да са всички болничета и бързо да оздравяват!

# 549
  • София
Честита да ни е рожденничката! 😻🥳🎉
Най- вече здрава (знаем колко е щастлива) да е прекрасната Тути!

Записах Чари за кастрация чак на 5 август в "4 лапи" в Банкя (ММ каза, че не можем да кастрираме "всички котки на света" 😡 и не е съгласен на платено, но затова пък той ще я закара). Ще споделя впечатления после (казаха, че ползват резорбируеми конци и депо антибиотик и обезболяващо. Остава на стационар 24 часа. В Пк ни я връщат веднага и ще трябва да я водим 5 дни да я боцкат)
Не е проблем ако не зачене при това разгонване.  Но ако- ще е по средата на бременността и ми се струва рисково (от клиниката твърдят, че няма да има проблем).  Питах дали мога да я обезпаразитя- казаха, че може 🤔, котета вече били достатъчно големи и не били само на мляко... (всъщност аз вече им дадох на тях първа доза пастичка за вътрешно обезпаразитяване).
В понеделник ще се пробвам за по- ранна дата и пак ще им задавам въпроси...

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 14:07 от AnyHr

# 550
Мария, чакаме сега😊

допълвам се-всичко е наред с него. Само е много слаб, но ще си навакса

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 14:56 от red soul

# 551
Честит рожден ден на Тути🥳. Да е жива и здрава и много игрива!

# 552
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Здравейте, момичета.
Имам един котаран мустакат вкъщи и сега въпроси...

Към тези с мъжки котараци- в кой месец го кастрирахте и защо ?
Питам, защото съм чувала, че е добре около една година за мъжките, но той сега е на 3 месеца и вече се нахвърля на ръката ми, а не знам цяла година какво ще го правя Simple Smile Вие как овладявахте ситуацията?

Има някакви периоди, в които сякаш се измъчва, върви и мяука ей така, скучно ли му е  или вече е разгонен ...

Той обича да се гушка, по цяла нощ ни ближе, смуче, мърка,  по принцип, но направо едва се спи, ако сме го оставяли сам... като това се случи 2 пъти за по ЦЯЛ един ден Simple Smile
И понеже прави така, сега ще го водим на палатка- към тези, които си влачат котаците навсякъде с тях- ваксинирахте ли ги срещу бяс и как реагираха?

Защото след една от ваксините, котанът вдигна температура и беше много зле

# 553
Честит рожден ден на Тути! ❤️

Идвам с добри новини за Топчо. Днес мърка, спа добре и дори хапна. Пак беше на системи, утре отново ще е заради дехидратацията. Посрещнал мъжа ми с мяукане на вратата ❤️ Ето снимка от сутринта

Благодаря за стиснатите палци и лапички! 💞❤️💞

# 554
  • на брега на морето
Защото след една от ваксините, котанът вдигна температура и беше много зле
Знам, че противобясната е тежка. На излета няма да го срещне бясно животно да го ухапе.

Общи условия

Активация на акаунт