Бременна съм - а сега?

• 19 707
  • 419
  •   1
Отговори
# 120
Един мъж преди да започне да прави секс, първо трябва да се научи да стиска. Ако не може, да не се чуди после ко стана ся. И двамата са постъпили безотговорно, ама поне авторката е готова да си понесе последствията от това и то не по лесния начин с аборт. Да видим той готов ли е да си понесе последствията, или ще избяга.

# 121
Какво дете на 24 години бе, хора... давайте малко по-реалистично. Тя може и бебе да го нарича, от това не следва, че той носи памперси.
По-скоро проблемът е, че се е стигнало до непланирана бременност. Моментът за него може да не е най-подходящия, докато учи и работи. Но всъщност няма как да се знае как ще реагира, докато не разбере новината.

# 122
Моят мъж стана баща на 24, сега-на 28, живот и здраве, го чака същото. Супер баща е, гледа детето и не е уморен, а пълен с енергия за него.
  Със сигурност няма да е лесен разговор и мъжът може да реагира първично, а реакцията му да е обидна, но като се поуспокои и помисли, ще последва нормален разговор.

# 123
Разкостихте я жената! Що правила секс пийнала, що без предпазни средства...Всички сте безгрешни тука.

Е тука не съм съгласна. Не сме безгрешни, ама от грешка до грешка има разлика. За мене секс с почти непознат без предпазни средства по никакви критерии не може да влезе в графа "малка грешцица, какво пък толкова". Презервативът е нещо елементарно и е страшно безотговорно да не се ползва. Първо, защото бебетата, които се появят вследствие на това не са кукли, а са хора, чийто живот е белязан от такива грешки на родителите и второ - заради всевъзможните болести, с които може да се обзаведе човек след такава грешчица, някои от които нелечими. Защото познавам хора с такъв тип мислене за тия неща, "какво пък толкова" и така с всеки срещнат...

Не съм съдник на никого и както казаха - моментът за мислене е отминал, ама все пак не ми се струва разумно да се поощрява такова поведение.

# 124
  • Sofia
Все едно жената да е бременна и мъжът да се тръшне,че трябва задъжително да роди независимо дали тя иска ли не да има дете и да се обвързва с него за години напред по този начин.

Не се ли усещаш, че примерът ти е ужасно нелеп?! Жената е тази, върху която пада целият товар по износването, раждането и (в голяма степен) физическото отглеждане на детето, съответно – тя е човекът, който има последната дума дали изобщо да роди, или – не. Тялото си е нейно, решението – също. Това е.

# 125
  • София
Нещо не разбрах защо тя е виновна, че не е имало презерватив, а не той.

# 126
Сериозно ли да обяснявам това? Виновни са и двамата, всеки си носи глава на раменете и може да каже "не", ако се окаже че нямат презерватив или другият не ще да ползва. Вие на какво бихте учили детето си - да си ползва самостоятелно главата за такива неща или да се води по акъла на другия и после да каже "ми, той е виновен"?

# 127
  • София
Да, съвсем сериозно. Куп женици й се нахвърлиха как имала наглостта да забременее от горкото 24 годишно бебе и как ще му развали живота сега. Срамно ми е да чета такива неща, сори.
24-годишното бебе като не иска да става баща, да слага кондом.

# 128
Никъде не съм ползвала думата "наглост" по отношение на авторката, нито пък съм оправдавала 24-годишния мъж. Точната дума е безотговорност, и да - безотговорно са се държали и двамата.

# 129
  • В полите на Пирин планина
Безотговорно е това да се прави секс и да не се ползват предпазни средства, ако не се цели бременност... И моето мнение е такова. Но това е друга тема.

# 130
Никъде не съм ползвала думата "наглост" по отношение на авторката, нито пък съм оправдавала 24-годишния мъж. Точната дума е безотговорност, и да - безотговорно са се държали и двамата.

Това е неоспорим факт,който в никакъв случай не поощрявам! Просто неприятно ми стана, че всички я нападнаха жената, сякаш те са невинни девици,които никога не са правили глупости и грешки!

# 131
  • Sofia
Е, авторката явно е доволна от бременността, дори да не го казва гласно. Гаджето ѝ, ако тотално изтрещява от идеята да стане баща на тази възраст, да е мислил овреме. Та, тук малко нещата стоят по следния начин – който е по-заинтересуван от появата или липсата на дадено нещо, да предприема мерки. Peace

# 132
  • Варна
От грешка до грешка има голяма разлика. Все пак за авторката бебето не е грешка, дано и за бащата да е така.

# 133
Аз ще използвам темата, за да попитам нещо, което винаги ми е било интересно - след колко време на секс с презерватив вече се смята, че не са слабо познати и могат да го махнат? И фактът, че вече спиш с някой от година, значи ли, че всичките му евентуални болести са се самозатрили? Или им искате изследвания? Хайде сега си признайте честно колко от вас пращат всичките си гаджета при чичо доктор и докато не видят черно на бяло спят с гащи?

# 134
  • София
Fearnot, че аз нищо за теб не съм казала, има достатъчно много мнения за горкичкия младок и гадното женище, дето ще му съсипе живота сега.

Общи условия

Активация на акаунт