Бременна съм - а сега?

• 19 640
  • 419
  •   1
Отговори
# 375
Скрит текст:
Понеже и аз съм от лошите жени и не съм по драматизма, ще разкажа как постъпи един мъж с жена, която си мислеше, че го е хванала с бебето. То се роди и като се почна с паричното и емоционално изнудване, остави една доста прилична сума - много повече от 18 годишната издръжка, за детето си. Каза на майката, че е до тук и не иска да я вижда повече. Ако бях мъж в тази ситуация, щях да постъпя по същия начин, защото съм се нагледала как святата майчица използва грозно детенцето за емоционален тормоз да си връща, че не са я пожелали за съпруга, особенно при следваща връзка на мъжа. Таткото е татко докато майката не намери следващия, който задължително също става татко на детето. Познавам дете с вече 5 татковци. Майка му го беше излъгала, за да не се обяснява мн мн, че поредния татко е умрял и то горкото беше изумено, че го е срещнало случайно. Като мъж, не бих влагала никакви емоционални инвестиции в цялата работа, особенно след като никой няма да ми даде споделени родителски права, за да не завися от кефа на майката. Като жена не бих родила дете, на което не мога да осигуря нормално семейство, поне към момента, към който е заченато.
Подобни случаи с много по-чести след развод/раздяла на родителите, от колко в случая на не ангажирал се баща. След развода/раздялата много жени използват детето/децата за да го връщат на мъжа, да му стъжняват живота особено ако има силна връзка с децата си. Докато се сещам за няколко случая, в които жената е родила, бащата избягал още преди детето да се роди и по никакъв начин не присъства в живота и на двамата.
Така че не мисля, че това е най-уместния пример и съображения тя да не роди. Особено след като го иска и е имала вече аборт.

# 376
Той мъжът, ако е сериозен и отговорен, по собствено желание ще иска детето и ще се грижи за него. Ако не е - така или иначе няма да се грижи. А случаи всякакви, с обрати всякакви. Случва се детето да не е било желано и да остане нежелано. Да е било искано и да остане искано. Да не са го искали, а после да са се радвали. И даже мъжът да е искал детето и бременността да е била планувана, а накрая да не полага никакви грижи за потомството си. Така че няма какво да разтягаме локуми. Щом авторката желае детето, ще си го роди. Ако таткото не иска да участва - тя да реши дали да го съди за бащинство и издръжка, като така ще има финансова помощ, но и се обвързва юридически с него или да преглътне съвсем сама (засега) да си гледа детето, но да не си усложнява правно живота. Дано все пак той да иска това семейство. Но ако не го иска, няма как да е морално майката да маха желано от нея дете и да не му даде шанс за живот, защото таткото не бил готов за това. А как ще протече животът им нататът - Божа работа!

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 15:26 от Fortuna Spirit

# 377
24 годишният си е казал, че има други приоритети и не иска деца на тоя етап, което е нормално. Сериозен и отговорен мъж се става с подходящата жена, не с всяка срещната на 2 месеца отношения. Иначе има хубава поговорка за Божата работа - каквото си направиш сам и Господ не може да ти го направи. Лошото е, че не засяга само нея, та да си носи последствията от изборите сама.

# 378
24 годишният си е казал, че има други приоритети и не иска деца на тоя етап, което е нормално. Сериозен и отговорен мъж се става с подходящата жена, не с всяка срещната на 2 месеца отношения. Иначе има хубава поговорка за Божата работа - каквото си направиш сам и Господ не може да ти го направи. Лошото е, че не засяга само нея, та да си носи последствията от изборите сама.

24-годишният е поискал време да осмисли новината.. Нормална е била реакцията му. И да, има други приоритети.
Непредвидима бременност не е на никой в приоритетите, но такива бременностти са пренаредилили много животи.
Избора си е на всеки един от двамата..и то сериозено решение.

# 379
Проблемът на авторката според мен е, че изобщо не мисли като ги създава тия деца. Първия път е щяла да роди от човек, който знае че изневерява, сега втората бременност от друг, за който изобщо не е наясно иска ли или не семейство, и кога. За по-натам не ми се мисли... Тук няма никакви случайни обстоятелства ами си е чиста безотговорност. Преди да търси такава от околните, първо да помисли за себе си, че иначе я чакат и още бременности в опит да задържи някой, който няма да я иска.

# 380
Проблемът на авторката според мен е, че изобщо не мисли като ги създава тия деца. Първия път е щяла да роди от човек, който знае че изневерява, сега втората бременност от друг, за който изобщо не е наясно иска ли или не семейство, и кога. За по-натам не ми се мисли... Тук няма никакви случайни обстоятелства ами си е чиста безотговорност. Преди да търси такава от околните, първо да помисли за себе си, че иначе я чакат и още бременности в опит да задържи някой, който няма да я иска.

Ако се случваше така, демек сама..нямаше да отглеждам само едно дете.
Безотговорността е на двамата в случая.
А набиване на канчета е излишно..
Жената каза, че иска детето. И първия път го е искала, сега пак..
Та нейното може да е безотговорно, но още по-безотговорно е , когато някой със сигурност знае, че не иска..да играе на руска рулетка!

# 381
А някакви гаранции, че ще срещне перфектният мъж за нея, има ли? Никой няма гаранции, че срещне човек, с който да създаде здраво семейство. Причините може да са хиляди.
Тук не виждам опит да задържа който и да е до себе си. Тук виждам жена, която е забременяла от човек, който харесва и е решила да задържи детето, без значение дали с таткото ще останат заедно или не. Това си има своите трудности, но щом е готова да ги посрещне... ок. Кой има право да съди?

# 382
Имам подобен пример пред очите. Жена без стабилна работа и доходи, над 30-сетте забременя умишлено от младок, още неориентиран, от заможно семейство. Жената отказа  да абортира (подложиха я на натиск)  и роди. Сега я подмагат финансово заради детето. Кават че не могат да си представят, че внукът им ще расте в мизерия.

# 383
Как се забременява умишлено? Чувала съм мъж да забремени жена умишлено, но обратното не разбирам как става?

# 384
Как се забременява умишлено? Чувала съм мъж да забремени жена умишлено, но обратното не разбирам как става?
Като " забрави" да си изпие противозачатъчното, примерно.

# 385
Имам подобен пример пред очите. Жена без стабилна работа и доходи, над 30-сетте забременя умишлено от младок, още неориентиран, от заможно семейство. Жената отказа  да абортира (подложиха я на натиск)  и роди. Сега я подмагат финансово заради детето. Кават че не могат да си представят, че внукът им ще расте в мизерия.
Значи хем им е мил внук и му помагат финансово, хем са искали да го убият?
Пак добре, че на са и го взели детето накрая.

# 386
Има немалко случаи на изнасилени мъже, но за съжаление още е тема табу и битува принципа на "той няма как да е изнасилен, те мъжете винаги искат, те мъжете никога не са по-слабата страна". Защото видях мнения как такова чудо нямало.

Хубаво е, че авторката е премислила до някаква степен нещата и е готова да бъде изцяло самотна майка.

За мен генерално е нечестно всякакви аспекти да са 50/50, но когато се обсъжда за или против аборт мъжът да е пратен в трета глуха без право на мнение.

# 387

И има жени, които обикалят и разказват как нарочно не са си изпили хапчето, за да забременеят от някой? Малко фикшън ми идват тези истории.

# 388
Ако съм на мястото на мъж, който твърдо не иска дете, ще направя, каквото е в моите възможности да нямам дете. Включва презерватив. Хич няма да се връзвам на истории с хапчета.

# 389
  • Варна

И има жени, които обикалят и разказват как нарочно не са си изпили хапчето, за да забременеят от някой? Малко фикшън ми идват тези истории.

Ха, че що мъжете почнаха да си прибират ползваните презервативи? Щото изпищяха разни имотни/известни господа дето хем се пазили, хем се сдобиха с деца след намесата на разни доктори.

Общи условия

Активация на акаунт