Краят на ДЕСЕТОКЛАСНОТО приключение идва с НВО вълнение

• 32 717
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Момичета, да ви кажа и тук, че ми беше изключително приятно да ви видя вчера, да си побъбрим на по чаша/бутилка вино и да полеем завършването на първи гимназиален етап. Трябва да го правим по-често. Kissing Heart

# 736
Аре,купонджийки,още ли спите????Дайте по някоя снимка,моля,моля,моля!Беше ви гот снощи,налЕ?!
   Нашите проценти са 59 по БЕЛ и 24 по мат.
  Изобщо не ми дреме ,честно да ви кажа.Дано учителите си направят изводите,с цялото ми уважение към професията и тези,които наистина си вършат работата.При всеки опит да коментирам нещо ,случило се по време на ДО с класната , отговорът беше ВИе сигурна ли сте,ме синът ви не ви лъже?На учителите не им е лесно,на децата е по-лесно.
      Подозирам,че резултатът от ейчбиоу ще даде отражение по БЕЛ-въпросната класна.Все още не е нанесла оценки .За сметка на това , "любимата" ми учителка по немски цяла вечер снощи пише-брише,пише-брише.Първо му писа 4 за сока и годината.После изтри и остави 5.Наборът има оценки само от месец февруари.Къде е бил през другото време,като правеха непрекъснато тестове и контролни,не знам.

# 737
  • София
Не се снимахме. А защо не се снимахме - не знам. Наблегнахме на пиенето, това ще да е причината.

# 738
Еми леко разочароващо!Като резултат от ейчбиоу.Ама важното е ,че сте си прекаали добре!

# 739
Марулета, ще трябва и ние да се вдигнем другия път до Сф да ги контролираме, че кой знае какво правят и как пият...без снимки... 😆

# 740
  • София
Марулета, (както и всеки друг не от София, в т.ч. Главната Помощница на тема МОН) сте добре дошли, пък няма лошо, ще повторим Joy

И да се оплача - ММ може и да не ми държи сметка, но наборът ми направи забележка в колко се прибирам Joy

Редакция 1: с Тити сме мислили едновременно Hug

Редакция 2: ....а 7класните са изписали почти една тема, не знам дали ще им надмогна завчера и днес Joy

# 741
  • София
Значи следващия път трябва да се прибереш след като е заспал.

# 742
  • София
Много ми беше приятно вчера. Трябва по-често.
Една интересна статия на Капитал. За съжаление не дава много отговори, но повдига въпросите, които всички ние си задаваме.https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obrazovanie/2021/06/ … henieto/#comments

# 743
Попрехвърлих статията отгоре-отгоре...Доста от въпросите ги нищим тук от години. Иначе има и откровени глупости. Няма да ги анализирам. Ще кажа само, че ако си бил зам. министър на образованието по времето, когато са писани и приети Законът за предучилищното и училищното образование и съответните наредби, е било редно да повдигнеш тези въпроси тогава, а не сега да трупаш медийни изяви с волни интерпретации на тема образование.

# 744
  • София
Ох, Дидева, изчетох статията и влязох да коментирам. Казала си всичко, което исках да напиша.
Само една поправка, в статията пише, че зрелостниците ще държат 2 задължителни ДЗИ-та, на 2 ПП, което не е така.
И ще си го кажа все пак! Стаматов къде спа като зам.министър, когато това се прие, че сега недоволства? Не, че не е прав, но тогава друго говореше. 😡

# 745
  • София
Не е спал, подвели са го експертите, естествено.

# 746
  • София
На мен ми се струва смислено това с профилирането и синът ми е доволен, че няма да учи част от предметите вече, но може и да не съм вникнала и да се заблуждавам.
Единствено ми се иска, тези които няма да учат вече биология, химия на университетско ниво, примерно да имат някакво обучение по първа помощ, по грижа за здравето и подобни практични неща, а също и безопасно и здравословно хранене, битова химия и подобни практически обучения (той, ако ме чуе ще се смее)...а пък тези, които няма да учат физика например да учат някакви съвсем общи електричарски и техничарски неща.
При нас в математическата пък физиката е популярна, доколкото чувам доста са я избрали, може би ще има две или три групи.
Но не  е хубаво да се ограничават желанията на децата поради недостиг на учители. И за по малките училища и населени места е проблем.
Лошо беше, че изпуснаха техникумите ( с някои изключения), поддържаха навремето доста добро ниво.

# 747
  • София
След като таксито на Санака пое по улицата ме озари прозрението, че забравихме снимките. А що никой не се сети, наистина не е ясно. Много приятно беше, момичета, наистина по-често трябва да намираме поводи.
Аз заварих домашните в дневната, на купа череши и въпроса - ъъ, прибираш ли се вече? Що толкоз рано? Чакали ме били след 1. Та се обяснвах, че друг път сме се виждали след родителска среща, т.е. след 8,30 - 9,00, а сега още преди 7 бяхме "по местата". А ако пия от 7 до 1 най-вероятно ще трябва да 4 крака да се добера до нас.  Joy

# 748
  • София
Аз се прибрах около 20 мин след младежа. Вечеряше и се чудеше на глас, защо не е минал през заведението, за да го черпя вечеря, преди да се прибере. 😂
И аз мисля, че трябва по-често да се виждаме! Много е приятно всеки път!

# 749
  • София
Много хубаво беше!
Моите двамата си бяха вкъщи, като добри деца. Разходих кучето и си легнах.

Общи условия

Активация на акаунт