На море в Турция - Тема 71

• 72 720
  • 813
  •   1
Отговори
# 435
  • Където морето целува небето...
Правили ли сте еднодневна разходка с корабче в Кушадасъ? От къде си го наемахте /уговаряхте? Не питам за такава, предлагана от туристическия оператор, а от място. Преди 2 години в Дидим останахме очаровани от такава екскурзия, и искаме подобна и за Кушадасъ.
Не сме ползвали, но имаше много корабчета на пристанчето на Птичия остров. Като минавахме от там постоянно ни правеха оферти и цената беше направо смешна за цял ден. Можеше да си запазиш и място за следващия ден.  Дори и малко да се е увеличила сега, то пак ще е в пъти по-евтино от тези на туроператорите.

# 436
  • София
Правили ли сте еднодневна разходка с корабче в Кушадасъ? От къде си го наемахте /уговаряхте? Не питам за такава, предлагана от туристическия оператор, а от място. Преди 2 години в Дидим останахме очаровани от такава екскурзия, и искаме подобна и за Кушадасъ.

Влизаш в първата срещната тур агенция и си ти. Имаш някакъв сандвич за обяд, карат те с лодката до някъде си, на нея има като висока платформа и можеш да рипаш от нея. Не помня парите ама нещо ми се мотае из главата 12 или 17 евро на човек, по-скоро е 17, че 12 малко ми се вижда. Беше през 2019-та и не аз, а дъщерята и племенниците ходиха, аз отговарях за финансирането. Бяха страшно доволни. Мисля, че дори от хотела те взимат и после те връщат, ама не помня вече. По принцип избягвайте тия екскурзии дето предлагат в хотела, цифра са.

# 437
Ние ходихме, но преди доста време и беше организирано от посрещана агенция. Пиша само защото по-горе са писали за сандвич.
При нас беше обяд, при това добър, скара и салата, безалкохолни без лимити и си доплатихме за алкохол пак без лимит. Спирахме на 3 места, на 1 от които не плувците могат да слязат на плажа през дъска опъната на скалите и от там да се поплацикат. По това време не можех да плувам, така че за мен дъската беше бонус Simple Smile
Лично за мен това ми беше най-хубавото прекарване в Кушадасъ само си потърсете да е от тамошна агенция. Много са надути цените през туроператор.
Погледни и през Трип Адваъзър, възможно е от там да си намерите.

# 438
  • София
Благодаря за отговорите. Ще потърсим на място - от пристанището или някоя агенция около хотела.

# 439
# 440
  • София
Благодаря за отговорите. Ще потърсим на място - от пристанището или някоя агенция около хотела.

Сега говорих с дъщерята, бургер някакъв са дали, обаче ми каза някаква цена, нещо от сорта на 25-28 евро. Аз не помня да съм плащал толкова, не трябваше да спирам гинко билобата....тя също не беше сигурна, така, че забрави какво писах по-горе, само отивате в местна агенция и много по-евтино ще излезе от цената на посрещащата агенция. В кой хотел сте?

# 441
  • Където морето целува небето...
На мен ми се върти нещо 100-110 лири, ама това през 2018.

# 442
Тази година беше 18€ за цял ден с храна

# 443
Как стои въпросът с цигарите? Ще сме със самолет за седне нощувки. По колко кутии може да внесем и в хотелите има ли от къде да се купят?

# 444
  • Sofia
От нашия безмитен по 1 стек/човек и от тамошния на излизане, по колкото искате.

# 445
Намерих време за моя отзив за Лонисера Спа, като за база за сравнение ще дам Аквасис Дидим, там бяхме преди две години и ми е най-прясно като спомени. Слагам го в скрит текст, че стана много дълго.
Скрит текст:
Пътуването - собствен транспорт от София с една нощувка в Ескишехир на отиване и една нощувка на връщане. Границата я минахме бързо, имаше една жена от турска страна, която обикаляше и проверяваше кой с какво минава, провери ни тестовете и това беше. Пита само малкото на колко години е, защото на него не правихме тест, но той е на 4 г. На границата, веднага след нея и малко по-нататък ни спря жандармерия не знам защо толкова на често, всички ни караха да отваряме багажник погледнаха вътре и ни пуснаха. На пътя пак ни отбиха, полицаят не говореше английски и като не можа да обясни какво иска ни пусна викай айде и показа пътя Simple Smile

Като цяло хотелът ми хареса, имам някои забележки ще ги спомена по-долу. Изкарахме си много добре и бих повторила, макар че е малко вероятно, обичам разнообразието до сега май не съм се връщала на едно място два пъти.
Аквасис Дидим, обаче за мен е по-добрият хотел. Поне едно ниво над Лонисера и като обслужване, стаи, храна, по-луксозно, по-подредено ни се видя. Съпруга ми и той е на същто мнение. Лонисера превъзхожда Аквасис само в частта детските пързалки, тук бяха много повече.
Стаята ни двойна с едно голямо легло, едно единично и разтегателно фотьойлче за брънбазъка. Като квадратура доста по-малка от стандартната двойна на Аквасис, там си имаше и кът с 2 дивана и холна маса. В никакъв случай, обаче не ни е било тясно. Терасата ни гледаше към някаква улица, със страничен изглед море, гледката хич не ме стимулира да ходя на терасата за нещо повече от простиране и прибиране на прането, докато в Аквасис бяхме с гледка към морето и си беше приятно да си седнеш вечер на тераската да пиеш по нещо.
Чаршафите ни ги смениха 2 пъти, дали не беше и 1 ще ви излъжа. Кърпите 3 пъти.
Има мини бар, който е зареден само с минерална вода и сода, един път ни оставиха допълнително вода, но така или иначе навсякъде в хотела има вода и може да се вземе. В Аквасис минибара се зарежда с безалкохолно и сок всеки ден, безплатно.
Климатика е индивидуален, което за мен е предимство.
Банята беше най-разочароваща. Чиста беше тоалетната чиния, но захабена. Банята е малка, душ кабината няма врата, само едно стъкло до средата и като се къпеш хвърчи вода навсякъде и в коридора пред банята ставаше едни гьол, непрекъснато попивахме с кърпата за крака. Че то банята в хотела в Ескехишер беше по-хубава. Тоалетни принадлежности почти никакви. Сапун и шампоан наливни, имаше някакви дреболии като пили за нокти, клечки за уши по 2 тампона за махане на грим, в стаята имаше сет за шиене и гъба за обувки. Сапун твърд - не. Аз си носех някакъв, но той свърши и се наложи да си искам от камериерките сапун. В Аквасис тоалетните принадлежности бяха доста и по-луксозни, но и там не ги презареждаха като свършеха. Там шампоана, гел душ - страхотни, сапуните бяха ръчни и опаковани много красиво, имаше сетове с четка и паста за зъби, пяна за бръснене, 3 различни гъби и тривки за тяло.
Територията на хотела ми се видя огромна първите 1-2 дена, после като науичихме кое къде е и свикнахме не ми се виждаше така голяма. Като излезете от главния вход напред е първия басейн с една детскка пързлака, в ляво от него е олимпийския плувен басейн, до него има малко басейнче с бебешки пързалки. Аквапарка се пада в ляво и не се вижда веднага, покрай бара и тоалетните направо и сте там. Чадъри и шезлонги край басените след 10 часа трудна работа, пък на аквапарка съвсем никакви, но ние си намирахме. Един едиствен път нямаше съвсем нищо на аквапарка и си сложихме багажа на столче отстрани до сладкарницата, след около час се поосвободиха доста шезлонги и се преместихме. Шезлонги се запазват, при това не е забранено, което мен силно ме подразни. Българска реч се чуваше всеки ден как някой рано отишъл на плажа да си метне там хавлията, ами аз не правя така и затова се дразня на останалите, които практикуват тоя спорт. Табели имаше но те гласяха, че запазването на шезлонги преди 8 часа е забранено и ако шезлонг е запазен повече от 3 часа ще бъде осбоден. Че как го следят това с 3те часа?! Край аквапарка, обаче имаше две места до входовете където имаше събрани лични вещи, предполагам че все пак минават от време на време да разчистят някой шезлонг.
Басейните бяха с кристално чиста вода и топли. Рай.
Аквапарка - големите пързалки са за възрастн и деца над 10 г или 140 см. На два етажа са и много ми хареса, че бяха със сянка, ако се събере опашка поне си защитен от слънцето. Опашки не е имало да съм чакала максимум 1-2 човека преди мен. Първия етаж са "по-екстремните" пързалки. Кавичките са защото не бяха особено екстремни, тук в България съм се пързаляла на къде къде по-страшни, тези в Аквасис също са по-готини. Общо взето пързалките за възрастни в Аквасис повече ми харесват. Тук имаш 3 обикновенни пързалки една до друга, двете уж екстремни почти еднакви, едната открита другата закрита и още една където се пускаха по двама с надуваем ринг/дюшек. На втория етаж една открита дълга, овъртяна, супер бавна и скучна пързалка. Една почти същата, но закрита. Тя ми хареса най-много - вътре има светлини и е малко по-бърза от останалите. И накрая закриата където се пързаляш с ринг. Рингове обаче няма... чак на втория ден се усетих че са 2-3 и трябва да чакаш на опашка пред басейна, който излезе с ринга подава на следващия на опашката. Май само 2 пъти се пуснах там. Спасители има горе - следят спусканията и мерят децата и долу има един който дава зор на тези, които са се задържали повече във водата. Някой беше писал за инцидент с дете на пързалките в Лонисера, ако е по-голямо дете на тези специало не ми е ясно как може да стане нещо, но предполагам че е станало, защото първия ден ограничението на горните /скучните/ пързалки беше 130 см, зачеркнато с маркер и горе написано 140 см. Ден по-късно го бяха сменили с нов метър.
Детските пързалки, обаче бяха страхотни, там падна най-голямата забава с децата и аз барабар с тях. Едната от детските се пързаля по-бързо от тези за възрастни. Пързалките са си съсвем приличен размер за възрастни. Забавлението беше наистина страхотно, затова и там прекарахме най-много време. Спасител обаче на детските пързалки няма. Има знак, че трябва да си придружавате децата. Горе на най-високата част се счупи едното водно оръдие и го оставили на пода на пързалката, опитах се да говоря със спасителя на другия басейн, той английски не знае, извади телефона пусна си гугъл преводача, разбра ме и сви рамене и каза Аз за там не о тговарям Scream Гледах ги лапетата пързалят се, останат долу в улея да се плацикат, вместо да станат и ги връхлети следващото, на едно без малко да му счупят носа. Дъщеря ми също се удари. Децата отгоре гледат, изчакват и се пускат като видят, че другото дете е стигнало долу, това ми направи впечатление, за всички деца, но в нашия случай онова си беше останало долу да се плацика и дъщеря ми връхлетя върху него и то се беше обърнало с краката към пързалката. Въобще не разбрах какво стана, но я удари точно в корема. Слава богу нищо й няма.
Плажът е хубав, фин пясък, чиста вода, риби. Плавно става дълбоко, аз малко пошнорхелувах, но като цяло няма нищо интересно за гледане под водата. Шезлонгите са крайно недостатъчно. По начало плажът е малък. Ние отидохме веднъж, морето беше пълно с хора, гъмжеше като вряща рибена чорба, обърнахме се и си тръгнахме. На следващия ден втори опит, но по-рано -веднаг след закуска. Нямаше пукнат свободен шезлонг, но има много хубава естествена сянка от дърветата до плажа. Метнахме си хавлия на пясъка и в морето, на нас шезлонги на плажа не ни трябват, сянкта ми е важна. По обяд вече почнаха да се освобождават шезлонгите, тук таме се намираше по 2 с чадър.
Анимацията беше интересна. Гледахме фокуси, хареса ми имаше рязане на ръце, мушкане на тяло с меч, яко Stuck Out Tongue Closed Eyes Монголския цирк ми хареса - два пъти имаше техни представления в рамките на 7 дни, гледах само едното, не знам дали са еднакви. В неделя няма анимация, пускат само музика. Всяка вечер преди програмата има танци и забави за децата и ако през деня са рисували на тениски ги викат по име на сцената и им връщват тениските с по една грамота. Удоволствието струва около 30 лв. на дете. Моите рисуваха веднъж, не можах да се оттърва.
Залезът от плажа на хотела е страхотен!
Храната категорично еднообразна, а ние не сме претенциозни. Дори ММ, който е съвсем над нещата каза, че му е еднакво всичко. Сутрин омлети, пържени яйца и т.н. палачинки - американските. Обяда го пропуснахме и 7те дни. Вечерята също едно и също всяка вечер. Имаше риба всяка вечер като редуваха ципура с лаврак, рибките бяха дребосъци, от тези които видях докато шнорхелувах. Грил по 1нещо като редуваха кюфтета и пилешки пържоли. Нищо интересно или по-разнообразно. В Аквасис всяка вечер имаше някаква тематична вечер и различна храна спрямо нея. Чакането по опашки е досадно, но бързо се минава. Русите са супер нагли! Предреждат се навсякъде, не знам какви бяха, но по възгласите основно украинци, руснаци и най-шумни от Беларус. Сладолед и десерти има до аквапарка, вътре е водата, навън има бар и храна - там обядвахме, там е дюнера, но става бавно и много се чака. След дюнера отзад зад игрището са пловодето - всеки ден диня и праскови. На басейните също има бар и снек бар. На обед е фаст фуд основно, има пица, баница, други бързоприготвени неща като бланширани картофи и някакви панирани кюфтета, бургери, хот дог.
Друго май не се сещам. Някой ако има въпроси съм на среща, извинявам се че стана такова дълго.
Ходихме до Алания, качихме с с лифта на крепоста привечер след залез. Красиво е, бих посетила пак, но май ще е в друг месец. Жегите през юли са страхотни за водни приключения, но за разходки по чукарите - не.
Щяхме да ходим на разхода с корабче, а днес, а утре, времето напредна и накрая от агенцията букнахме - бая пара 100 евро за 2 възрастни и 1 дете, малкото уж безплатно. Кораба Старкрафт. На следващия ден забравиха да ни вземат. Твърдяха, че не ни били намерили. Аз обаче ги намерих и два пъти им проверявах списъка - не бяхме в него. Според мен е станала грешка и чисто и просто са забравили да ни впишат в него. Върнаха ни парите и по-добре, после гледах рейтинга на кораба 2ка навсякъде, дето се казва всяко зло за добро. Навсичкото отгоре може да се вземе доста по-приличен кораб за половината пари - 50 евро за 2 деца и 2ма възрастни намерих, ама времето окъся и ще остане за следващия път.
Вместо на корабче отидохме в делфинариума Sealanya и там голяма скъпотия. Малкото го пуснаха безплатно, за тримата плати 1550 турски лири. Гледахме шоуто на делфините и морските лъвове и после отидохме на басейните с рибите. Страхотно беше! Цял ден шнорхелуване с рибииии, включително Дори и Немо, скатове има и акули. Акулите са отделно, за тях се плаща 5 евро да те пуснат в клетка да ги видиш. И там отидохме, не е кой знае какво ама друго си е да кажеш, че си се топнал при акулите. При мен стана и по-екстремно, момчето реши да се бъзика и ми спусна доста надолу клетката, по едно време чувам пак звука, клетката се спуска и гледам една педя свободно пространство отгоре да влезе акулата и тя при мен ако е по-гъвката. Възроптах, те ми се хилят. Накрая ни подариха по една истинска перла. Вадят ги мидите от кофите, чупат ги, вадят перлите и в едни медальончета ги слагат. Доволни сме със щерката. В цената има включен и обяд, всичко друго се плаща. Минават едни с папагали снимат те и после те изнудват за снимките, но пропуснали да снимат децата. По-лесно щяха да ми вземат пари за тях, снимали ме мене - че кво да се гледам аз с папагала не стига че ми сви шапката два пъти. 25 евро за 4 снимки, две от които в рамки. Не мерси.
На връщане минахме и през аквариума в Анталия. Там съвсем режат глави, за същите снимки ми искаха 35 евро. Обаче бяха успели семейно да ни щракнат всичките и ни монтирали в тръбата, та успяха да ми вземат 20 евро за снимка с рамка. Ако искаш само снимката - 13 евро Scream  В аквариума в Ескешихер мъжът ми май 5 евро плати за 4 снимки с картонени рамки. Входа за аквариума + леденото шоу над 300 лв. за четерима ни, но си струва да се види. Може да си платиш 2 евро да нахраниш рибките кои, преживяването е забвно и 5 евро за 5 скариди да нахраниш скатовете, като ти дават ръкавица може и да ги погалиш.
Ескихешир е чудесен град. От рецепцията на хотела ни препоръчаха ресторант наблизо, малко се позагубихме с превода, но храната беше чудесна. Зоопарка и аквариума са супер евтини и интересни. Много добре поддържани, има японска градина. Парка в който е зоопарка е огромен, там е замъкът и пиратски кораб има, също парк с миниатюри. Навсякъде се плаща вход, но е символичен. Има езеро, може да наемеш каяк. Влек за кайт видях, но кайтове нямаше.  Сувенирите са много евтини, заразлика от курортите. От тук напазарувахме и от супермаркета преди да си тръгнем.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 19:58 от anbibian

# 446
  • София
Здравейте,
Макар и със закъснение, ето моя отзив за Crystal Green Bay Resort & Spa Bodrum.
Бяхме там в края на юни, пътувахме със собствен транспорт.
Много сме доволни от почивката. Хотелът е на 3 етажа, губи се сред зеленината. Добре поддържана зелена територия, с алеи за разходка.
Това, което много ми хареса, е голямата тераса за хранене на открито, има достатъчно места, самата тераса е над плажа и с гледка към морето, разбира се. Ресторантът, бара, амфитеатъра са на плажа и съответно далече от стаите, където е тихо. Плажът е хубав, пясъчен, пясък в морето, става дълбоко след 6-7 м.
Храна има 24 ч на различни места в различните часове. Сладолед, гофрети, гьозлемета от 13 до 17 ч. Чистота на много добро ниво, бързо обслужване в ресторанта и при избора на храна.
Анимация- нас не ни вълнува особено, не беше нищо особено. Едната вечер имаше впечатляващо огнено шоу, хареса ми и музиката на живо.
Като недостатък мога да посоча малката стая. Няма как да се разминеш вътре, но ние прекарвахме много малко време там и това не ни попречи на страхотната почивка.
Това е в общи линии.
Весело лято и приятни емоции в Турция!

# 447

Сега говорих с дъщерята, бургер някакъв са дали, обаче ми каза някаква цена, нещо от сорта на 25-28 евро. Аз не помня да съм плащал толкова, не трябваше да спирам гинко билобата....тя също не беше сигурна, така, че забрави какво писах по-горе, само отивате в местна агенция и много по-евтино ще излезе от цената на посрещащата агенция. В кой хотел сте?
Миналата година в Дидим ходихме на такава около 350 - 400 тл май беше около100 - 120 лв, 2 възрастни /2 деца. Обяд вкл шницел със салата/.мн скромен / Всичко друго се плащаше, беше скъпо на корабче то, 1 вода пр 5 Евро. Така че си вземете от другаде. Чипс /сполети също. Бирата беше към 8  Евро.

# 448
  • Някъде в Европа...
Ние в Алания направо на място на пристанището си резервирахме корабче за след 2 дни. Дойдоха, взеха ни от хотела с микробус в уречения ден (на около 20 км от пристанището ни бе хотела). Цена по 10 евро, без да се пазарим. Тръгнахме към 10.30 ч и се върнахме на сушата към 15 ч. На кораба - обяд (пилешко бутче със салата и хляб), безалкохолни напитки и вода без ограничение...Имаше пяна парти, на два пъти спирахме за скачане в морето, обиколка около брега и скалите на Алания, скачане на един от екипажа от скалите, танци на кораба и лека шоу програма от екипажа. Навръщане - пак извозване до хотела, но ние предпочетохме да останем в Алания и сами да се приберем...

# 449
  • София

В Батъхан ще сме.

Скрит текст:
Преди 2 години в Дидим еднодневната разходка с корабче беше 10 евро на човек. Уговорихме го на място на пристанището. Корабчетата се бяха прибрали в края на деня, почистваха ги, ние с дъщерята за зазяпахме в едното и ни пуснаха да го разгледаме. Хареса ни, уговорихме цената за за 7 възрастни и 4 деца. А дъщерята (на 13г) даже мина безплатно, защото се събрахме голяма група. Направи ми впечатление, че дори можеше да плащаш с карта на корабчето.

Общи условия

Активация на акаунт