На море в Турция - Тема 71

• 73 227
  • 813
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Цитат
В Батъхан ще сме.

Излизаш от хотела към плажа и тръгваш по алеята вдясно в посока Кушадасъ, на около 150-200 м вдясно има агенция

Отзад е пешеходната която излиза на хотела, отпред пред камиона вдясно е агенцията.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 12:54 от valerko

# 451
Здравейте,
Тъй като резервираната ни почивка за 2020 се оказва доста на по-висока цена за тази година се наложи да си изберем друг хотел.
Четох в предходната тема, но ако някои има актуално инфо за VON CLUB GOLDEN Beach Сиде, моля да сподели. Разбирам, че това са "къщичките", далеч ли са от плажа и как да избера, в коя къщичка да ме настанят или ме настаняват където има и има ли разлика в тях? Ще сме 4ма възрастни.
Също ако имате отзиви и за:
SEADEN SEA WORLD RESORT & SPA и
PRIMASOL HANE GARDEN
И кой от трите бихте препоръчали.
Nature SunnyFlowers Palm TreeWear Bikini
Благодаря предварително Blush

# 452
  • Варна
Като гледам новините няма да има промяна на режима за Турция от 15.Юли, преди обикновено промените ги обявяваха или на 1-во или на 15-то число, а сега пълно мълчание. Което е добре, има надежда за почивка.

# 453
  • Русе
anbibian, всички тези екстри, дето ги описваш за Аквасис, миналата година ги нямаше. За мен е добре, че направи съпоставка между двата хотела.
Аз така миналото лято съпоставях Аквасис с Корумар Ефесус макар, че не е редно да сравняваме тази и предната година с по-предни. Тази пандемия си е оказала влияние.
По отношение наличие на твърди сапуни в баните, в Корумар още хрез 2019 г. си беше с диспенсъри. Дори и шампоана беше в диспенсър. Явно така е по-изгодно.

# 454
  • Някъде в Европа...
Gigi, била съм в къщичките 2018, но на въпросите мога да отговоря. Разгледай снимки отгоре на трите хотела Вон. (Дори и Карти Гугъл). Къщичките се падат точно зад зелената сграда на Коуст. На голяма територия са, там е и аквапарка за трите хотела. Ходенето от тях до плажа е 7-8 мин през територията на хотела (много е живописно, с богата растителност и фигури на животни) и, но си има транспорт, като влакче, което може да ползвате..през целия ден, на 15-тина минутки...Къщичките са различни, според типа стая, която сте резервирали. Масово са на два етажа. Помещенията са с отделен вход. Аз бях във фамилна - случи се на първи етаж, две стаи, предверие, баня и тоалетна заедно, с вана. Няма как предварително да разбереш номера, реално ти дават на рецепция...
Четейки през годините за другите два хотела, аз твърдо бих заложила на Вон.

# 455
  • Варна
За пътуващите със собствен транспорт, намерих интересно упътвване за HGS/OGS:
https://rta.government.bg/images/Image/novini/2020/n1-210220.pdf
Като цяло информацията се знае, но това което е по-важното е:
За превозни средства с чуждестранни регистрационни номера НЕ ВАЖИ посоченият срок от 15 дни, в рамките на които могат да бъдат закупени карти/стикери или да бъдат заредени вече съществуващи!
Така че имайте едно на ум когато минавате без HGS или без наличност в стикера, явно има промени.

# 456
anbibian, всички тези екстри, дето ги описваш за Аквасис, миналата година ги нямаше. За мен е добре, че направи съпоставка между двата хотела.
Аз така миналото лято съпоставях Аквасис с Корумар Ефесус макар, че не е редно да сравняваме тази и предната година с по-предни. Тази пандемия си е оказала влияние.
По отношение наличие на твърди сапуни в баните, в Корумар още хрез 2019 г. си беше с диспенсъри. Дори и шампоана беше в диспенсър. Явно така е по-изгодно.
За екстрите в банята ли става въпрос? Мини бара? Храната как беше тази година, ние бяхме много доволни от храненето там, не мога и да помисля да се оплача, но беше преди ковид.

За пътуващите със собствен транспорт, намерих интересно упътвване за HGS/OGS:
https://rta.government.bg/images/Image/novini/2020/n1-210220.pdf
Като цяло информацията се знае, но това което е по-важното е:
За превозни средства с чуждестранни регистрационни номера НЕ ВАЖИ посоченият срок от 15 дни, в рамките на които могат да бъдат закупени карти/стикери или да бъдат заредени вече съществуващи!
Така че имайте едно на ум когато минавате без HGS или без наличност в стикера, явно има промени.
При нас нали ни заредиха някаква сума уж да ни стигне до Алания и обратно, обаче като се връщахме поне 3 пъти спирахме преди моста и след моста и плащахме в брой. ММ предположи, че са ни свършили парите в стикера, на границата се разсеяхме и забравихме да минем там през гишето, където се плащат магистралните такси, дано нямаме проблеми следващия път.

# 457
  • София
Моля за мнение , ако сте ги посетили тази година или може да направите сравнение и изкажете мнение!
Последно летувахме 2019 година в Турция и бяхме в NOXINN DELUXE RESORT 5*– напълно разочаровани от този хотел. Направихме трансфер с https://www.tours-club.com/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/numa-bay-exclusive-5*/80/1547/, От Нума БЕЙ останахме очаровани! Храна, разнообразие, чистота , отношение и всичко.
Тази година искаме да посетим един от посочените два, сравнително нови хотела и ви моля да споделите вашите впечатления и препоръки , за да направим избора си.
Бихме приели и други добри хотели като предложения, за да не останем отново разочаровани и да ни се развали почивката.
Ще сме Ви безкрайно благодарни!
https://www.tours-club.com/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/diamon … -luxe-hotel-spa-5*/239/2018/
и
https://www.tours-club.com/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BF … l-resort/553/3452

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 20:16 от iankampanova

# 458
Здравейте, някой с мнение за хотелите LADONIA HOTELS DEL MARE  LADONIA HOTELS и BREEZE BEACH?
Ето тези:
https://emerald.bg/bg/pochivka/69/pochivka-v-bodrum-turcia-s-avt … hotels-del-mare/?

https://emerald.bg/bg/pochivka/69/pochivka-v-bodrum-turcia-s-avt … ls-breeze-beach/?

Привлече ме това, че са в самия Бодрум и са на плажа.
Не държа на лукс, но да е чисто.

# 459
  • Русе
За екстрите в банята ли става въпрос? Мини бара? Храната как беше тази година, ние бяхме много доволни от храненето там, не мога и да помисля да се оплача, но беше преди ковид.
За банята и тематичните вечери в ресторанта. Миналото лято нямаше такива. Например за
 турската вечер разбрахме по баклавите. По нищо друго не можеше да се разбере.

# 460
viki_1974 в Аквасис най-любими за закуска ми бяха омлетите, приготвяха ги пред теб и само посочваш от купите какво искаш да ти сложат. Също всяка вечер скарата беше различна, но освен скарата имаше на отделно място по нещо екстра - пуешко, патешко, дроб, бъбреци, език такива работи. Имаше и пушена сьомга, една вечер имаше суши. Сигурно и други неща е имало, но вече не помня. Бъклава имаше всеки ден, докато бяхме там. Сега в Лонисерата имаше еиднствено кадаиф, баклава не видях никъде.

# 461
Здравейте, тази година за пръв път решихме да почиваме в Турция с ТА (Ориент99), но след като преведохме първоначалния депозит все още никой не се е свързал с нас, нито да си потърсят останалата част от сумата, нито с някаква информация около пътуването. Обикновено Вие ли ги търсите или изчаквате те да Ви потърсят? Преди няколко месеца пътувахме с друга ТА и около месец и половина преди полета имахме подробно изпратена информация, а сега...

# 462
  • Варна
Здравейте, тази година за пръв път решихме да почиваме в Турция с ТА (Ориент99), но след като преведохме първоначалния депозит все още никой не се е свързал с нас, нито да си потърсят останалата част от сумата, нито с някаква информация около пътуването. Обикновено Вие ли ги търсите или изчаквате те да Ви потърсят? Преди няколко месеца пътувахме с друга ТА и около месец и половина преди полета имахме подробно изпратена информация, а сега...
Здравейте  , аз също имам онлайн резервация  чрез тях . След като направих запитване за свободни места , потвърдиха чрез имейл и ми изпратиха договора  . След като заплатих депозита ми изпратиха фактура.  Вчера доплатих останалата част и днес получих фактура за плащането . Доплащане то трябва да е до 21 дена преди почивката . Никой не ми се е обаждал по телефона,  но аз имах въпрос и се обадих   ,
 служителката беше много любезна и отговори на всички въпроси.
Хубав ден!

# 463
viki_1974 в Аквасис най-любими за закуска ми бяха омлетите, приготвяха ги пред теб и само посочваш от купите какво искаш да ти сложат. Също всяка вечер скарата беше различна, но освен скарата имаше на отделно място по нещо екстра - пуешко, патешко, дроб, бъбреци, език такива работи. Имаше и пушена сьомга, една вечер имаше суши. Сигурно и други неща е имало, но вече не помня. Бъклава имаше всеки ден, докато бяхме там. Сега в Лонисерата имаше еиднствено кадаиф, баклава не видях никъде.
Да храната им е хубава, признавам ги. Страхотни скари. Аз съм по месото, така основно това си ядях 😁 Пък и режимно. Десертите не ме грабнаха. За тематичните вечери тъпо че нямаше мин година, което не разбрах защо и какво им коства толкова.
По горе прочех  страхотен отзив за аквариуми те. Много ми се иска да посетим подобен. Само че ще сме в Кушадасъ, има ли наблизо. Децата яко ще се изкефят 😊. Ако може някой да ме ориентира. Ще е супер. Аз опр. ще пропусна акулите

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 23:38 от eli_r

# 464
След 1,5 год. очакване най-после се състоя и нашата почивка. Бях на косъм да се откажа  и да прежаля капарото. Със сигурност ще сменя агенцията за следващи почивки. Не съм доволна от Ориент 99, а представителката им на място е нагла и неприятна жена. Бяхме в Palm wings ephesus, Кушадъсъ и т.к. и преди сме почивали в този хотел, мога да заявя, че качеството е паднало изключително много, но пък цената расте всяка година. От ultra all , тази година много слабо, направо базисно ниво! Доволни останаха хора общо взето без база за сравнение. Не си струваше нито парите, нито пътя!

Общи условия

Активация на акаунт