На море в Турция - Тема 71

• 73 608
  • 813
  •   1
Отговори
# 225
Шантал, аз като купувах нашите билети (от Пегасъс) информацията беше, че не се изисква ХЕС само за транзитно преминаващи.
Ако някой намери начин за прехвърляне на баланс на ХГС-то от една кола на друга, да свирка, аз също наострям уши Laughing

# 226
Само да вметна, че ХЕС кода, не е голяма философия, отнема 5 мин. Направете си го за всеки случай.

# 227
  • Пловдив
От Мирамар да идете в Кушадасъ направи си е падение.Гледайте хотели в Анталия.

Защо? Обяснете, ако може? Не заради друго,  просто ми е интересно защо така мислите?
Много добре са ти обяснили защо не Кушадасъ.И не мога да разбера след като в България сте  се спряли на хубав хотел какво е това желание точно това лято да ходите в Турция.В момента с тези Ковид мерки има вероятност да останете разочаровани.Ако търсите хубави плажове и лукс гледайте хотелите в Лара,(които са на първа линия),Белек и някои в Сиде.Колкото по-скъп хотел толкова по-добре.

# 228
Здравейте,

Някой пътувал ли е за Турция със задграничен паспорт изтичащ след по-малко от 6 месеца? В повечето държави изискват да се пътува най-малко 6 мес. преди изтичането на паспорта и се чудех за Турция как е и дали да го подновявам.

# 229
Здравейте,

Някой пътувал ли е за Турция със задграничен паспорт изтичащ след по-малко от 6 месеца? В повечето държави изискват да се пътува най-малко 6 мес. преди изтичането на паспорта и се чудех за Турция как е и дали да го подновявам.

Ето линк към сайта на МВнР с информация по въпроса.
https://www.mfa.bg/bg/62

Тъй като има някакъв проблем със сайта, ако не можете да отворите връзката, ето точен цитат, който се отнася за пътуване в чужбина въобще, не конкретно за Турция.
"Трябва ли паспортът ми да е валиден за период, надвишаващ продължителността на пътуването ми?
Основно правило е паспортът Ви да е с валидност за най-малко 6 месеца от датата на пътуването."

# 230
Здравейте,

Това е коментирано много пъти вече години наред, няма такова изискване, България е в списъка с изключенията и единственото изискване за български граждани в Турция е паспорта да е валиден в момента на влизане, престой и излизане, което ще ти потвърдят и ако се обадиш в посолството, външното министерство, както и е изпробвано много пъти на практика през годините.

https://www.mfa.gov.tr/passport-validity-requirements-while-ente … protection.en.mfa

https://www.mfa.gov.tr/countries-whose-citizens-are-allowed-to-e … ional-id_s.en.mfa

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/turkey

# 231
  • Някъде в Европа...
+1, че няма никакъв пб. Дори и от ТА са ми го казвали. Минавала съм границата за Одрин с изтичащ паспорт след 20 дни...

# 232
Искам да попитам, ако някой е пътувал скоро с дете под 18 г. и декларация от другия родител, дали на турската граница искат декларацията да е преведена на турски?

# 233
  • Някъде в Европа...
Искам да попитам, ако някой е пътувал скоро с дете под 18 г. и декларация от другия родител, дали на турската граница искат декларацията да е преведена на турски?
Години наред пътувам сама със син вече на 14 (започнах, когато бе на 8 месеца). Декларация-съгласие се иска от нашите власти за напускане на страната. Турците (или други народности - обиколили сме почти цяла Европа) не я гледат и не се представя на тях..тях не ги интересува..Това е декларация за съгласие детето да напусне България, без другия родител....
П.С. Носете оригинал и копие, нашите власти поглеждат оригинала и вземат копието...

# 234
  • Sofia
Потвърждавам за паспортите, нашите изтичат след по- малко от 6 м., никой нищо не каза.
Декларация/ пълномощно за деца се изисква само на излизане от Бг.

# 235
Години наред пътувам сама със син вече на 14 (започнах, когато бе на 8 месеца). Декларация-съгласие се иска от нашите власти за напускане на страната. Турците (или други народности - обиколили сме почти цяла Европа) не я гледат и не се представя на тях..тях не ги интересува..Това е декларация за съгласие детето да напусне България, без другия родител....
П.С. Носете оригинал и копие, нашите власти поглеждат оригинала и вземат копието...

Много благодаря Simple Smile

# 236
Настанихме се в хотела,много гаден вятър ,слънчево.Да ви кажа ,май никога повече няма да стъпя в Кушадасъ (обстоятелствата сега бяха такива)
Миналата година бяхме на нашето море стаята и хотела перфектни!Тук са класи надолу

# 237
  • Пловдив
В кой хотел сте?И с кои сравнявате в България?

# 238
Дине привет,на бързо:
3. Ние зареждахме само на Шел В-пауър цената е около 7.5тл или около 1.45-1.5лв.за литър това са цени от началото на този месец. Плащайте с карта!!
4. Стикера е за точния автомобил по рег.номер така че не може да се прехвърля .

Лек път и приятна почивка 😀
Мите, някъде тия дни четох, но не помня къде, че човек така си е прехвърлил баланса от стария HGS на новия стикер/автомобил и затова питам. Моя светлост на прибиране септември 2019 , заради търсене на пощи и да го дозареждаме наблъсках доста пари вътре, че имахме на идея след месец-два да се връщаме до Истанбул, но не се случи.
Не знам и как да си проверя баланса, но имам поне 500-600 лири и повече вътре …
Ако новата и старата кола са на един и същи собственик стикера може да се прехвърли. Аз така направих миналата година.

# 239
Как да се прехвърли? В смисъл - отлепяш от едната и лепваш на другата? Ами нали и номер е написан при закупуването....

Общи условия

Активация на акаунт