На море в Турция - Тема 71

• 73 294
  • 813
  •   1
Отговори
# 345
  • Стара Загора
Здравейте,
в голямо двоумение сме дали да се възползваме от почивката ни Белек.
Резервацията ни беше за миналата година, но предвид обстановката не отидохме.
Разбрахме се с оператора за тази година или друга дестинация.

Може ли някой малко повече информация да даде каква е организацията като цяло в хотелите?
Маски, дистанция, сервиране, басейни и т.н.
Мислите ли, че си заслужава?

Благодаря предварително.

Определено си заслужава!
Ние бяхме във Белек - маски носехме само в ресторанта,докато си изберем храна. Храната се подава от персонала.
В колата не сме носили маски

# 346
Бодрум - Парким аяз изглежда не е лош хотел, плажът е пясък с плавен преход в морето. Притесни ме отзив, че има отходни тръби в морето в близост до хотела и чистотата на плажа не е висока. Почти бях решила за Салмакис, но отзивът тук ме спря. Иначе по принцип имахме резервация за 2020 г за Кактус Фльор, отзивите са добри, има аквапарк, но си е от етините хотели. Кефалука и Роял са ми скъпи на този етап.
Сега гледам Horus Paradise в Сиде, поне има широк плаж. Нетът се плаща, което няма да зарадва тийнейджърката, но пък има море, басейни и пързалки. Руснаците се оплакват от разнообразието на храната. Има хубава крайбрежна за разходки и е на 2 км от Сиде. Има отзив от slaveiche от преди няколко години. Явно не е много популярен сред съфорумците.
Арканус ми беше топ избора, но е с 1000 лв нагоре.
Това са моите проучвания за това лято. Вероятно ще резервираме Хорус, като няма да имаме големи очаквания.

# 347
  • Пловдив
Хоруса като локация и море е отличен.Но като обслужване не е кой знае какво.Аз когато бях пързалките бяха старите.Сега видях ,че е правен ремонт.Иначе беше тихо ,спокойно и има доста зеленина.

# 348
Благодаря, slavei4e, все пак морето ни е топ приоритет, а и обичаме да се разхождаме. Ще се заредим с положителни емоции и каквото такова.

# 349
  • София
Ние бяхме в Белек. Безупречна чистота навсякъде, персоналът носи маски, храната се подава от тях, не може вие да пипате
А знаете ли дали изискват маски за в колата ?
Не, не изискват, поне от туристите. Спираха ме полицаи в събота, нищо не казаха че сме без маска в колата. На границата също.
Ние бяхме в Батихан в Кушадасъ. Много има писано за него, едва ли нещо ново ще кажа, но на нас определено ни хареса. Не е лукс и мащаб като хотелите в Анталия където сме почивали, но си имаше всичко и за всичко беше помислено.
Бяхме във във фамилна стая, тоест две преходни стаи, настаниха ни веднага щом пристигнахме (около 12 на обяд). Басейните са супер, има места за печене, сенки под дърветата като за нас, повече там седяхме. До плажа стигнахме 2-3 пъти, морето беше кристално и топло. Пързалките са 3, не особено страшни, но бяха точно колкото дребния да си ходи сам, и работеха по график, тоест не висеше там по цял ден. Това го срещах като минус, но за нас си беше идеално.
Храната беше хубава като цяло, само маслото на закуска беше маргарин и веднъж имаше люта чушка в зеленчуците на скара. Нямаше го усещането за купища храна, но каквото сме яли беше добре приготвено и вкусно. Особено пастата която правят на show cooking щанд, много ни хареса. И  Сънсет ала карт посетихме, доволни сме. Сладолед имаше от обяд поне до 10 вечерта, лоби барът работеше денонощно.
Уикендите хотелът се пълни с местни, през останалото време - румънци, българи и турци има най-вече. Хората с анимацията много се стараеха, нас ни впечатлиха вечерните представления, но и през деня имаше всякакви активности.
По пътя минахме през Дарданелите на отиване - супер бавно и неприятно, изобщо не ми хареса. Уж двулентов път, а на всеки километър ограничения 90-70-50 и всъщност се пътува 100 часа. За 16 часа го взехме, с повече пътуване през нощта. На връщане хванахме магистралата Измир-Истанбул, нищо общо като шофиране. Единствено в Истанбул имаше трафик, около 19 часа в събота, малко и в задръстване бяхме, но целия останал път - на автопилот, постоянна скорост, без да се взираме за камери и ограничения. Около 75-80 лв бяха пътните такси, но си заслужаваше. 14 часа ни отне, поне 3 от които почивки.

# 350
  • Някъде в Европа...
Пиша за бързичко от Ефталия Вилидж..2 ден..
Пътуване - безупречно с Турс клуб. В автобуса имахме интернет 😉
Концепция: до 23 ч ОИ. На Исланд,а - всичко, което ползват останалите Ефталии. Бях запознат предварително, още от Бг с концепцията му (нали резервирах в посл.момент, след като изтървах с 1 ден ниските цени на Океан и Марин) и няма изненади.
Настаняването: виличките са с обновен интериор, чистичко, беличко. Няма сет за чай и кафе. В минибара - само вода.
Хранене: кошмар е вземането на храна..Едни дълги опашки и малко персонал, които подава храна. Иначе е добре, гладен няма да останеш - риба, пиле, скара, вчера имаше миди и калмари. Десерти - пастичките, баклава, сиропираните им сладкишчета, торти. Стандартна хотелска, няма глезотии.
Липсва ми патладжан във всичките му форми.
Хранене на Острова - всичко работи без пицарията. Спокойно се обядва тук - със салата, месо, хамбургери, скара, картофки, лучените кръгчета. Няма ги големите компири, които можеше да си пълниш по желание. Липсват ми 😀
Алкохол - в хотела местен. На Острова за всички хотели - само бира, бяло , червено вино. Коктейли платени
Сладолед - в определени часове на определени места, пакетиран, 2 вида (поне досега), на Algida. Иначе и на Острова има на няколко места да продават. Във Вилидж също, срещу 1 евро, или 1 долар, или 10 лири - прилично количество, във фунийка, разл. видове (тублерон се оказа мн вкусен 😉)
Плаж - коренна разлика от 2017 г( тогава бях в Марин). Мога да кажа, че сега плажа си е направо хубав, само нормален (като в Бг) жълтеникав пясък, на влизане във водата също, във самото море до раменете ми без камъни. По навътре не съм влизала 😀. И това точно под пързалките, където беше най-лошия..Под Аква пък е разширен, той си бе хубав и преди.
Пързалки - всички работят и са все така интересни.
Анимация - дневна има на Исланда - сутришна гимнастика (не водна), дарц, боча, водна топка, бейли денс, аеробика. Вечер в центъра на Исланда ди-джей и музика. Всичко работи на Острова. Няма вечерна анимация. На плажа има голям екран и дават мачовете.
Маски - носи само персонала в ресторанта (също и ръкавици), никой от почиващите никъде не носи. Дезифектанти има навсякъде..Не се ползват много, доколкото забелязах. Въобще всичко си е по старому без дистанции, маски и т.н...
Интернет - само на плажа, много добър. В хотела - никъде, нито на лоби, нито в стаите. Нещо било развалено и го оправяли уж.
Почиващи - руснаци 😈, тук таме немска реч, бг има също доста, македонска реч чух, англоговорящи, турци тук-таме...
И накрая препоръка - ако някой се настанява тук - Ефталиите искат номера на хескод при настаняването; добре, че си бях направила..
Още нещо - в петък на 25.06, автобусите, които преминахме границата около 14-15 ч, няколко бг автобуса бяхме, не са ни искали тестовете; само паспорти гледаха...
Утре смятам да си направим разходка в Алания - ще пиша как е там, а в четвъртък синковецът ме склони за сафари 😈.
Накратко - доволна съм, защото знаех предварително какво ме очаква, не съм имала неприятни изненади. Впредвид цената, която платих и резервация направена точно 7 дни преди почивката -1+1 (дете на почти 15 г), автобус, 9 нощи - 913 лв, няма от какво да недоволствам... 😀 ( на следващия раб.ден цената бе вече 1652 лв...По  този начин изтървах Марин и Океан за 1 ден и цената им стана почти двойна) Както писах - въобще нямах намерение да почиваме в Турция, но тази оферта просто не бе за изтърване...А и шефът ми е добричък и ме пусна дълга отпуска от днес за утре 😀

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 15:54 от AIR

# 351
  • София
Ние бяхме в Белек. Безупречна чистота навсякъде, персоналът носи маски, храната се подава от тях, не може вие да пипате
А знаете ли дали изискват маски за в колата ?
Не, не изискват, поне от туристите. Спираха ме полицаи в събота, нищо не казаха че сме без маска в колата. На границата също.
Ние бяхме в Батихан в Кушадасъ. Много има писано за него, едва ли нещо ново ще кажа, но на нас определено ни хареса. Не е лукс и мащаб като хотелите в Анталия където сме почивали, но си имаше всичко и за всичко беше помислено.
Бяхме във във фамилна стая, тоест две преходни стаи, настаниха ни веднага щом пристигнахме (около 12 на обяд). Басейните са супер, има места за печене, сенки под дърветата като за нас, повече там седяхме. До плажа стигнахме 2-3 пъти, морето беше кристално и топло. Пързалките са 3, не особено страшни, но бяха точно колкото дребния да си ходи сам, и работеха по график, тоест не висеше там по цял ден. Това го срещах като минус, но за нас си беше идеално.
Храната беше хубава като цяло, само маслото на закуска беше маргарин и веднъж имаше люта чушка в зеленчуците на скара. Нямаше го усещането за купища храна, но каквото сме яли беше добре приготвено и вкусно. Особено пастата която правят на show cooking щанд, много ни хареса. И  Сънсет ала карт посетихме, доволни сме. Сладолед имаше от обяд поне до 10 вечерта, лоби барът работеше денонощно.
Уикендите хотелът се пълни с местни, през останалото време - румънци, българи и турци има най-вече. Хората с анимацията много се стараеха, нас ни впечатлиха вечерните представления, но и през деня имаше всякакви активности.
По пътя минахме през Дарданелите на отиване - супер бавно и неприятно, изобщо не ми хареса. Уж двулентов път, а на всеки километър ограничения 90-70-50 и всъщност се пътува 100 часа. За 16 часа го взехме, с повече пътуване през нощта. На връщане хванахме магистралата Измир-Истанбул, нищо общо като шофиране. Единствено в Истанбул имаше трафик, около 19 часа в събота, малко и в задръстване бяхме, но целия останал път - на автопилот, постоянна скорост, без да се взираме за камери и ограничения. Около 75-80 лв бяха пътните такси, но си заслужаваше. 14 часа ни отне, поне 3 от които почивки.

Живот и здраве скоро ще посетим Батихан, не сме ходили досега и го избрах по препоръки оттук.
Храната със свободен достъп ли или някой служител я обслужва?
Има ли достатъчно разнообразие?
Тълпите с туристи появилили ли са се вече или още е сравнително спокойно?
Плажът хубав ли е?
Чадърите и шезлонгите достатъчни ли са за всички?
Ала карт ресторантът със свободен достъп ли е и какво предлага?

# 352
  • София
Храната в Батихан се сипва само от персонала, питиета също. Дори хладилниците с вода са с обслужване. За мен това беше напълно ОК, не само заради ковид.
Храната беше разнообразна и добре приготвена, всичко което опитах беше ОК, но без усещането за купища храна като в Лонисера например. Нищо не свършва, но понякога се образуваха опашки.
Шезлонги има за всички, вече ако искате определено място, трябва по-навреме да се отиде, ние ходехме към 9  и имаше избор на слънце, сянка, всякакви.
Уикендите си е лудница, през другото време е средна работа откъм заетост. В неделя вечер буквално опустя хотела, коренна разлика със събота.
Ала карта го посетихме в неделя, обядвахме там и ММ се заговори със сервитьорите, та му предложиха да направим резервацията. Предястията са каквото донесат (стандартните за ала карти, всичките съм ги яла) и основното си го избираш - риба, пържола и пилешки крила на скара ядохме, всичко беше много вкусно.

# 353
AIR, доколкото разбрах от поста вече няма камъни по плажа, така ли? А някой ако може да ме ориентира кога е фермерския пазар в Конакли и в Алания, този който е в непосредствена близост до последната спирка на маршрутката /спомен ми е за сряда/?

# 354
  • Някъде в Европа...
Пуснах снимки на плажа по-горе...
Като казахте пазари - този, който беше в неделя зад Ефталиите по перпендикуляната улица, та чак до покрития базар до х. Senza Inn, го нямаше тази неделя..

# 355
  • с трима мъже :)
Ееееххх ... толкова години сме ходили там и тоя пазар го видяхме последния път, случайно, ама съвсем случайно, те затваряха, имаше 2-3 сергии, но се усетихме, че е бил бая дълъг. Яд ме беше, че не съм знаела за него и тази година се канех да го посетим, да видим какво има, но ... пак няма да е, като чета.

# 356
Току що направихме резервация за Seven seas hotel blue в Сиде. Надявам се избора ни да е добър. Винаги съм се плашела от многото хотели и курорти в Турция и тази година за пръв път успях да се пречупя и да успеем да изберем хотел. Лошото е, че е резервацията е точно за  след два месеца. Ще има да броя дните дотогава.

# 357
Малко страничен въпрос да попитам. При влизане в България ( от Турция) на децата под 18, изисква ли се ПСР? Знам, че влизайки в Турция ако родителите  са ваксинирани децата влизат с тях без тестове, но на прибиране не съм сигурна как е.

# 358
Малко страничен въпрос да попитам. При влизане в България ( от Турция) на децата под 18, изисква ли се ПСР? Знам, че влизайки в Турция ако родителите  са ваксинирани децата влизат с тях без тестове, но на прибиране не съм сигурна как е.

И аз се интересувам,някой да каже актуална информация 🤗

# 359
  • София
На влизане в България се изисква тест или карантина за всички над 5-годишна възраст. Нашето дете е на 5г 3м и не го карантинираха, но си беше минаване между капките (ние сме с ваксини и се "смилиха" да не пишат само на детето).

Общи условия

Активация на акаунт