На море в Турция - Тема 71

• 72 719
  • 813
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Ние се завърнахме от Лонисера, чудесно си изкарахме.
Може ли да препоръчате друг хотел в района на Алания с подобен и ако въобще е възможно по-добър аквапарк от този на Лонисера? Искам да си набележа нещо за следващата почивка и да е пак там, че оставих някои недовършени неща Simple Smile

Long beach resort, веригата Eftalia, тези двата са в Алания. Миналата година бяхме в Long beach resort, страхотен е за деца, има и лунапарк. Само плажът е много кофти, ние не сме го ползвали.

Аз се интересувам от тазгодипни отзиви за Turan Prince World. Тази година сме резервирали за него, пак заради аква и лунапарка.

# 421
Някой да знае от къде в Сф или online мога да поръчам енциклопедия за Бг на турски език. Може да бъде за забележителности, билки и подобни или тип туристическа пак става. Online пазара е мн беден, нищо не намерих, освен речници 😣

# 422
Може ли да препоръчате друг хотел в района на Алания с подобен и ако въобще е възможно по-добър аквапарк от този на Лонисера? Искам да си набележа нещо за следващата почивка и да е пак там, че оставих някои недовършени неща Simple Smile
Разкажи нещо повече, моля!
Храна и алкохол не ме вълнуват.
Ще разкажа подробно само да наваксам малко, че ме нямаше почти 2 седмици и ми се натрупва много работа.
За Long Beach видях че има два хотела със сходно име. На едно място ли са, както при Лонисера и някой от тях превъзхожда ли другия?
Пътят до плажа и аквапарка колко е горе долу, видях че хотелът е от другата страна на плажа и има надлез. Не съм убедена, че по жегите ще ми се минава голямо разнообразие.
Ефталиите май също имат добър аквапарк, но пак са много хотели и се обърках съвсем. За тях и отзивите в интернет не са много ласкави.
Някой бил ли е в Hidrapasha Palace. скоро ако може мнение за хотела. Него го видях край пътя. Огромно нещо, също от другата страна на пътя.

# 423
Разкажи нещо повече, моля!
Храна и алкохол не ме вълнуват.
Ще разкажа подробно само да наваксам малко, че ме нямаше почти 2 седмици и ми се натрупва много работа.
За Long Beach видях че има два хотела със сходно име. На едно място ли са, както при Лонисера и някой от тях превъзхожда ли другия?
Пътят до плажа и аквапарка колко е горе долу, видях че хотелът е от другата страна на плажа и има надлез. Не съм убедена, че по жегите ще ми се минава голямо разнообразие.
Ефталиите май също имат добър аквапарк, но пак са много хотели и се обърках съвсем. За тях и отзивите в интернет не са много ласкави.
Някой бил ли е в Hidrapasha Palace. скоро ако може мнение за хотела. Него го видях край пътя. Огромно нещо, също от другата страна на пътя.
Ние миналата година бяхме в Ефталия Марин изкарахме си страхотно хотела отговарят на нашите критерий за чистота, храна и водни забавления.
Тази година резервирахме за Ефталия Оушън.
Според мен тази верига предлага най-добра цена за това което се ползва и предлага. Другите вериги според мен малко завишават цените си на база това което предлагат.

# 424
Някой бил ли е тази година в Swandor Topkapi?

# 425
  • Варна
Long Beach видях че има два хотела със сходно име. На едно място ли са, както при Лонисера и някой от тях превъзхожда ли другия?

Два са хотелите Long beach - единият е Resort, другия Harmony. Ползват една база, май само основните ресторанти са различни. Както е и Lonicera. Плажът е от другата страна на пътя, но се минава отдолу, т.е. през подлез, не се усеща разстоянието. Има аквапарк при хотела, има и на плажа. На плажа е лунапарка и амфитеатъра, където правят вечерната анимация. Haydarpasha е точно до Long beach, по-малък е и също аквапарка е през пътя.

# 426
  • Някъде в Европа...
Long Beach видях че има два хотела със сходно име. На едно място ли са, както при Лонисера и някой от тях превъзхожда ли другия?

Два са хотелите Long beach - единият е Resort, другия Harmony. Ползват една база, май само основните ресторанти са различни. Както е и Lonicera. Плажът е от другата страна на пътя, но се минава отдолу, т.е. през подлез, не се усеща разстоянието. Има аквапарк при хотела, има и на плажа. На плажа е лунапарка и амфитеатъра, където правят вечерната анимация. Haydarpasha е точно до Long beach, по-малък е и също аквапарка е през пътя.
При Ефталиите е по същия начин като Океан, Вилидж и Аква си имат и собствени, освен че ползват и големия сквапарк на Айлънд, които е за 4-те Ефталии...

# 427
Този хес код който е необходим да се извади преди влизане в турция един брой за всички пътници ли е или за всеки човек отделен код? Благодаря

# 428
За всеки човек отделен код.

# 429
  • Стара Загора
При Ефталиите е по същия начин като Океан, Вилидж и Аква си имат и собствени, освен че ползват и големия сквапарк на Айлънд, които е за 4-те Ефталии...
[/quote]

AIR, разкажете как прекарахте почивката. Доволни ли сте?

# 430
  • Някъде в Европа...
Tihomira Fereva, не съм забравила 😉, ще разкажа ...Просто веднага заминахме на едно друго място...

# 431
  • Стара Загора
Tihomira Fereva, не съм забравила 😉, ще разкажа ...Просто веднага заминахме на едно друго място...

Супер! Ще чакам с нетърпение да споделите! Приятна почивка!

# 432
  • Пловдив
Били сме в Lonicera преди няколко години. Миналият месец бяхме в Long beach и много повече ни хареса. Забавленията за деца са много повече. Аква парковете са супер. Размазаха се. Хотела е близко и до делфинариума. Ходихме и там.
Пътя до плажа под тунела не се усеща и прохладно.

# 433
  • Някъде в Европа...
Tihomira Fereva, благодаря! Дойдохме си при баба ми в едно малко градче на ЮБ. Не бяхме я посещавали 1,5 г, защото много я пазехме от проклетия вирус. Юни месец се ваксинира, а нали и след завръщането ни от Турция си направихме тестове..та съвсем спокойни вече, реших веднага да дойдем тук при нея...
Сега отзива за Ефталия Вилидж 😃 (26.06  - 05.07). Държа да отбележа, че 2017 сме били в Марин и може би много неща няма да са ми направили впечатление, защото знаех къде отиваме и какво да очакваме...(още по време на почивката писах пост, може би, ще се повторя)
Пътуването - пътувахме с автобус на ф.Цветина, Турс клуб. Бяхме с новия автобус, с интернет през целия път. Много спокойно пътуване, за което съм благодарна на екипа и на двете фирми. Неслучайно съм избрала и избирам тях за автобусните ми почивки...
Настаняването - пристигнсхме сутринта към 7.30 ч. Веднага сложиха гривните и ни пратиха на закуска. После се поразходихме из територията, малко на плажа и към 10.30 се върнахме на рецепция. Синковецът реши, че предпочита да останем в къщичките и да не съм си правила устата за местене в Марин. При регистрацията искат да се напише хес кода на документа, който дават да подпишеш, във връзка с ковид. Дадоха ни стая в блок Авокадо (по средата се пада, от страната на Марин), на 1 етаж. Стаята ни бе двойна стандартна ( бяхме само аз и синковецът на 14 г - 1+1). Стаите са реновирани, много приятни, в бяло, със самостоятелен климатик. Смениха на 2 пъти спално бельо (9 нощувки бяхме), толкова и кърпите. Не мога да кажа за почистването, защото повечето дни оставяхме табелата да не влизат в стаята; когато оставяхме да почистват - почистваха и правеха фигурки. Сейф - платен, минибар - само вода..Няма сет за чай и кафе.
Храната - нямам оплаквания. Закуската и вечерята ни бяха в осн. ресторант, обяда на Айлънд. Еднообразна всеки ден, редуваше се предлагането на скарата. Винаги имаше и риба вечер. Появи се и патладжан 😃, готвено също имаше, крем-супички. Плодове - диня, пъпеш, череши, накрая - праскови и кайсии, сини сливи, ябълки. Сладкиши - сиропираните им и пастички, цели торти също. На Айлънд - салати, скара, лучени кръгчета 😃, пържени картофи, хамбургери, пици. Отделно на местата за това - гофрети, крилца тип КФС Липсваха компирите, с които бях запомнила Айлънд от 2017 г. 😃. Сладолед - между 12 и 16 ч на Айлънд (може и във Вилидж да е имало, не сме били през деня там) Обобщено - стандартна европейска храна, има си от всичко за всички, без глезотии. Първите дни изнервящото беше чакането по опашки да ти сложат, после свикнахме. Първите дни подаваха опаковани приборите на входа на ресторанта, после след 01.07 - пак опаковани бяха по масите оставени
Алкохол - на Айлънд само вино и бира, останалото платено. Във Вилидж на пулбара е алкохола и в ресторанта. Местен. Коктейли - платени, 3-5 евро. Безалкохолни - от машина и на Айлънд и във Вилидж. Фреш - платен.
Тук е мястото да отбележа, че концепцията ОИ на Вилидж е до 23 ч. След този час може платено или водичка само. Между 23.30 и 00.30 работи ресторанта и предлага супичка 😃, не пропускахме 🤣.
Интернет - слабото място според тийна. Хубав нет имаше само на плажа и ако успееш да се закачиш - около лобибар и рецепция. Никъде другаде...
Плаж и пързалки - най-силната част на Ефталиите са пързалките, заради тях и голямата възраст на децата, се ходи в тази верига. Имаше опашки в Айлънд за тях, но вървят бързо. Плаж - в много по-добро състояние от 2017 г. Насипвано е с пясък. Точно под пързалките, където бяха само камъни, сега е пясък. В морето също, има само 2-3 големи блока камък. Пред Аквата е идеален плажа, пясък и плитък. Съдейки по спомени, мисля, че там е разширявана плажната ивица. Аквапарка на Вилидж не сме го посещавали - като че ли е за по-малки деца от 14 г.
Анимация - дневна, активна - в басейна гимнастика, водна топка, бейли денс, зумба, дарц, танци около басейна, боча. Всичко на Айлънд. Вечер на Айлънд - ди-джей, силна музика, имаше бинго, на плажа до бара там - голяма видеостена за мачовете..
Пазари, разходки, доп. екскурзии - първата неделя (27.06) големия пазар зад веригата го нямаше. На следващата неделя обаче (4.07) вече го имаше 😃...Народни цени, щендери с тениски, рокли и дебели ватирани горнища по 3-5 евро 😉. Постоянни покрити пазари зад Хайдарпаша, съвсем наблизо.
Два дни ходихме до Алания. От хотела с долмуш (малките автобусчета) за 7,5 лири на човек. Алания си е Алания, много го харесвам този град. На място на пристанището си платихме за морска разходка за след 2 дни  с корабче за почти цял ден с храна, пяна парти и скачане в морето. Цена общо 20 евро. Отидохме и до лифта. Цена за двете посоки на човек 37 лири.
Чрез посрещащата агенция си запазихме сафари. Изцяло емоция за синковеца, аз бях просто придружител 😃. Като отидохме на мястото за сафарито, понеже бяхме говорили синът да кара, а няма 16 г., написах на английски, че поемам цялата отговорност и няма да имам финансови претенции към организаторите в случай на инцидент.
ковид мерки - имаше навсякъде дезифектанти. Персоналът с маски в ресторантите. Почиващите - никакви мерки 🤣, нито дистанция, нито маски, нито пък видях някой да се дезинфекцира. Все едно си беше нормалното време.
Почиващи - много рускоговорящи (украйнци - съдейки по агитките за мачовете 😃) българи, сърби, македонци, френскоговорящи, местни, немскоговорящи и англоговорящи...
Температури - между 30гр (сутрин и посреднощ) и 49 гр късна следобед 😃
Друго не се сещам..Питайте...
Като цяло в личен план - изкарахме прекрасна почивка, без полъх дори за това, че е ковид време. Аз си бях решила, че "майката" остава в България и там ще съм на възраст, близка на тази на сина ми 😃. По 12 часа бяхме на плажа, пързалки, море, храна, безалкохолни, разходки по магазините, вечер до 24-01 ч на плажа заради нета 🤣. Супер спокойна и освободена почивка, без предварителни планове, без забрани и майчински ограничения от мен към детето, без постоянен нет. Платих на ласт минет и достатъчно ниска, даже смешна цена; няма какво повече да искам. Но пак подчертавам - знаех къде отивам и какво да очаквам 😉

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 19:18 от AIR

# 434
  • София
Правили ли сте еднодневна разходка с корабче в Кушадасъ? От къде си го наемахте /уговаряхте? Не питам за такава, предлагана от туристическия оператор, а от място. Преди 2 години в Дидим останахме очаровани от такава екскурзия, и искаме подобна и за Кушадасъ.

Общи условия

Активация на акаунт