На море в Турция - Тема 71

• 72 503
  • 813
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Днес в 10.30ч. минахме МТ без забавяне. В обратна посока, за влизане в БГ имаше километри опашка.

# 676
  • с трима мъже :)
А тези опашки на 4/5 септември пак ли се очертава да ги има?
КЪМ България, имам предвид.

# 677
Здравейте , не мога да се ориентирам в цените за пътни такси в Турция - HGS стикер
Ще пътувам със собствен транспорт class C2  към Анталия ( през Sultan Selim моста , Бурса и т.н.)
На връщане ще ползвам Измир - Чанаккале
Опитах в техен сайт , но не мога да сложа начални и крайни точки на пътуване . Ще помоля ако някой разбира да ме упъти или пък посочи цени .
 Благодаря !

# 678
Някой може ли да ми каже какво представляват сетове за кафе и чай? В 5-звезден хотел ще сме?
И има ли от коде да се пие кафе(за предпочитане еспресо) в ранните зори, към 6-6.30ч? Малко луди кукувици си падаме с ММ.

# 679
  • Sofia
На повечето места (в стаите)
кафето е разтворимо. Лобито е 24/7 и там има еспресо.
Приятна почивка! Simple Smile

# 680
И аз така предполагах, че ще разтворимо. Дано да има наистина в лобито, че не е лесно хем да ставаш рано по време на отпуск, хем да си без кафе.
П.П. Разтворимо не пием, а не ми се влачи кафемашината.

# 681
  • Sofia
В кой хотел ще сте?

# 682
Seven seas hotel Blue, Сиде. За пръв път ще ходим в Турция и като цяло на такъв тип почивка. По принцип предпочитам закътани малки селца и празни плажове, но решихме заради децата и пързалките да се жертваме тази година:).

# 683
  • Русе
Някой може ли да ми каже какво представляват сетове за кафе и чай? В 5-звезден хотел ще сме?
И има ли от коде да се пие кафе(за предпочитане еспресо) в ранните зори, към 6-6.30ч? Малко луди кукувици си падаме с ММ.
Сетовете са една електрическа кана, две-три пакетчета нес кафе и още толкова суха "сметана", чай и захар.

Еспресо, както са писали - на лоби бара.

# 684
Не навсякъде еспресото става, в Лонисерата беше отвратително, все едно бяха изплакнали някоя кафеварка. Но то там почти нищо не ставаше от храната у напитките. Пълно разочарование.

# 685
  • София
Seven seas hotel Blue, Сиде. За пръв път ще ходим в Турция и като цяло на такъв тип почивка. По принцип предпочитам закътани малки селца и празни плажове, но решихме заради децата и пързалките да се жертваме тази година:).

В seven seas бившия Амара Кушадасъ имаше кафемашина за еспресо, която втората година като ходихме я нямаше.

# 686
  • Варна
На Малко Търново в 16.15 ч. никой нямаше на границата, на влизане в БГ.
За час минахме двете КПП-та с всичките проверки, печати, РЗИ и дезинфекция на автобуса. 27 души сме.

# 687
Здравейте, след дълго колебание къде да почиваме в Анталия, днес резервирахме за средата на септември в Сиде. Хотела е TUI BLUE Barut Andiz 4*.Никъде не открих мнения на българи почивали в него, затова моля, ако някой има повече информация  да сподели. Каква е разликата между хотел 5* и 4*.Досега всички в които сме почивали са били 5*и не зная какво да очаквам от този. Избрах го защото сме доволни от ветигата Барут, а и се намира на крайбрежната алея само на 1,5км от Антик Сиде. Дано всичко да е наред.

# 688
Някой от пътували те със собствен транспорт да е ходил до Гръцкия остров Самсон (може и да не се казваше точно така). Че ни обесняват, че защото сме влезли с кола е мн сложно, ние да отидем до него точно. Трябвало колата да влезе в пристанището, на митницата, документи и тн. Някой ако е ходил, има ли вариант за заобикаляне.

# 689
Сигурно е писано, но не го намирам какви са таксите по маршрута Лапсеки/Чардак, Бига, Бандърма, Акхисар, Измир до Дидим

Общи условия

Активация на акаунт