На море в Турция - Тема 71

• 72 482
  • 813
  •   1
Отговори
# 720
Успявате ли да си заредите HGS стикерите през приложението. Аз опитвам през две банки и ми дава, че има проблем с банката, като говорих с банките ми казват, че при тях не е пристигнало искане за плащане. Имам статичен код на картата не е от там проблема.

# 721
Здравейте,  търся мнение за следните два хотела:
1. LITORE RESORT HOTEL & SPA, TURKEY
2.Blue Marlin Deluxe Spa & Resort Alanya/Antalya
Бих се радвала да ми препоръчате и друг в района на Алания без Ефталиите. Ще сме с дете на 9г, искаме да има и пързалки, но не е задължително голям аквапарк.  Благодаря предварително.

# 722
Успявате ли да си заредите HGS стикерите през приложението. Аз опитвам през две банки и ми дава, че има проблем с банката, като говорих с банките ми казват, че при тях не е пристигнало искане за плащане. Имам статичен код на картата не е от там проблема.
И при мен от около 1 година не мога да заредя онлайн , аз също попитах тук, но никой не ме отрази. Не знам къде е проблема, но преди съм зареждал ,а сега не става.

# 723
Ние се отказахме от почивката в Алания /Ефталия/, която беше платена и трябваше идния понеделник да сме там. Бях купила и самолетни билети Истанбул - Алания. Както Роже обаче предположи още преди месеци когато го коментирахме, в последния момент полетът на отиване от 6 ч. Сутринта беше сменен за 22 вечерта. И така се получи, че един ден платен ол инклузив отива на кино, пристигайки в хотела към 23ч вечерта....
Имах опции да канселирам билетите, върнаха ми и парите даже, сега чакам и от хотела да го направят, по-бавно стават там нещата, но ще ги върнат и те. И без друго нещо не пресметнахме, че ММ ще се окаже без валиден сертификат, понеже му изтече този за преболедувал, а другият за ваксиниран все още не е във валидност.
Та събраха се фактори и щом имаше опции за анулации, използвах ги. И резервирах в.... Слънчев бряг Laughing
Най-важното беше да има някакъв аквапарк в хотела, намерих и децата ще са доволни.
На всички, на които предстои турска почивка - приятна да е и безаварийна във всяко отношение!

# 724
  • Пловдив
Рали по добре си направила.Друго е ако нещо не се почуствате добре да се приберете от Слънчев бряг,друго е от 1200 км в друга страна.Другото лято май пак няма да се ходи в Турция.Като гледам тоя вирус няма намерение да си тръгне скоро.

# 725
  • Някъде в Европа...
Рали по добре си направила.Друго е ако нещо не се почуствате добре да се приберете от Слънчев бряг,друго е от 1200 км в друга страна.Другото лято май пак няма да се ходи в Турция.Като гледам тоя вирус няма намерение да си тръгне скоро.
По-скоро няма да правим ранни резервации, ами ако изпадне нещо изгодно в последния момент, в удобно за нас време, според ковид ситуацията. Щом тази година аз го направих (която планирам всичко до минута и се запознавам с всички обстоятелства месеци преди събитието) и тръгнах на почивка от днес за утре, сама с детето, при това с тестове, значи няма нищо сложно 😉

# 726
Някой чел ли е отзив от Роже за тази година? Чакам с нетърпение неговия разказ, но не съм видяла да има. Нито тук, нито във ФБ 🤷🏻♀

# 727
Успявате ли да си заредите HGS стикерите
И при мен от около 1 година не мога да заредя онлайн , аз също попитах тук, но никой не ме отрази. Не знам къде е проблема, но преди съм зареждал ,а сега не става.
Благодаря!

# 728
  • Sofia, Bulgaria

На няколко пъти съм пробвал дори с карта револют не става, накрая се свързах с техният съпорт и казаха, че стикер може да се зареди само с карта издадена от турска банка.

# 729
Абе надявам се да не се налага и друг път да сменяме с Бг Море, не ми е на сърце. И аз като AIRб - по-скоро ще разчитам вече в последния момент да грабна нещо читаво. И все пак, може пък да ме изненадат приятно в хотела, където отиваме, кой знае....

# 730
  • София
На последния въпрос за тестовете - поне за сега е така: прибираш се без тест, в рамките на 24 часа си правиш(може и бърз), изпращаш резултата на съответното РЗИ и ако е отрицателен те освобождават от карантина. За дете на ваксинирани родители - във фейсбук групите мненията са противоречиви - някои твърдят, че е отпаднало и не важи, други, че без проблем са минали през граница.

Здравейте!Ще пътуваме за Кушадасъ на 03.09 .Ние сме ваксинирани.От агенцията ни казаха,че   за детето трябва антигенен тест.Ще направим за да наше спокойствие, но информацията, до която стигаме е различна.
Предполагам, защото се касае за 2 теста, един на влизане в Турция, който искат турците и един - на влизане в Бг, който искат българите. Проверете възрастта на децата при изискванията на турците. Може да е по-ниска и да се окаже, че сте трябва тест, за да влезете в Турция, а на връщане, за да влезете в Бг - не...

Днес говорих с Ориент и ми казаха, че за влизане в Турция, при ваксинирани родители и деца под 18г, тестове не се искат.. Вече не знам какво да правя, информацията е доста разнопосочна.

# 731
  • София
Цитат

Днес говорих с Ориент и ми казаха, че за влизане в Турция, при ваксинирани родители и деца под 18г, тестове не се искат.. Вече не знам какво да правя, информацията е доста разнопосочна.

Те това се иска към днешна дата, от утре може и анален секрет да искат.....от сайта на Версо
От 28.05 освободени от PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест са всички туристи с документ за поставена ваксина срещу COVID-19 с изминати най-малко 14 дни от втората доза!
От 01.06 Турция изисква предоставяне на негативен PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест за влизане в страната на всички лица над 5,99 г.;
Считано от 01.07.2021 г. при прибиране в България от чужбина, за освобождаване от карантина ще се признават следните документи:
Сертификат за ваксинация срещу COVID-19 (14 дни след втора доза).
Отрицателен резултат от PCR тест или антигенен тест.
Положителен тест за преболедуване на COVID-19 през последните 6 месеца.
Освободени от тези изисквания са децата до 11,99 г.

# 732
  • Севлиево
Здравейте отново! Ако има почивали в Айвалък, моля, нека споделят къде паркираха колите си, защото много от хотелите, които гледаме, нямат собствен паркинг.
Предварително благодаря!

# 733
Този път и аз знам. Спираш пред хотела да им се обозначиш, няма проблем, че за 5 минути сте блокирали уличката, те са свикнали и изчакват. Момче от хотела ти взема ключовете и ти откарва колата някъде, където са си договорили паркинг.

# 734
Здравейте! Някой може ли да каже дали Ptt след границата работи след полунощ,защото имам около 20лири останали в стикера и незнам дали ще ми стигнат до Истанбул и минаване на втория мост?

Общи условия

Активация на акаунт